Underbara illustrationer från fiskrens design

Jag nämnde ju att vi inte kom hem tomhänta från vårt besök hos vic&mic. Både Jesper och jag är svaga för små figurer med mycket personlighet och vi föll handlöst för Petras djur från fiskrens design. Jag valde illhärliga disktrasor och Jesper hittade en tändsticksask som han inte kunde stå emot. Besöker man hemsidan kan man köpa massor med andra fina grejer.

  
Foto: :.sara

Tjejen bakom pennan, mamma till fiskrens design och alla fina figurer, heter Petra Svanbäck och har ritat i hela sitt liv. Idén till företaget fick hon när hon i brist på gå-borts-present gjorde en av sina numera storsäljande tändsticksaskar och gav bort. Resten är historia som man brukar säga.

Det som gör illustrationerna så härliga är att man riktigt kan se att figurerna har egna personligheter vilket direkt inbjuder till fantasier om vad de egentligen har för sig.
Min personliga favorit är draken Dan, mest för han är så söt [Bettan å´ Bibbi, hajarna som skolkade från simskolan är också coola]. Jespers absoluta favvo är Pia pingvin. Klicka på länkarna om du vill läsa om deras egentliga bakgrund.

   
Bilder: fiskrens.com med tillåtelse från Petra Svanbäck

Kommentarer
Postat av: Martina

Vilka söta disktrasor, jag är ju mycket för sådant barnsligt söta saker!

2008-06-16 @ 17:42:22
URL: http://skepparegatan.blogg.se/
Postat av: Nikolaisigrun

Perfect site with convenient navigation. The design also pleases. Thanks!

2010-04-16 @ 12:37:18
URL: http://nikolaisigrun.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback