Duschdraperi-rosetter

Ursäkta att det är så låg aktivitet här på bloggen. Semesterns första dagar har svischat förbi och inköp & planering för vår semestertripp ligger högst i prioritet just nu. Innan vi sticker lovar jag att komma med ett par inspirerande inlägg, lite nytt och lite användbart.

Jag tvättade vårat fina duschdraperi från Ilma of Sweden i helgen (60° vittvätt - som nytt!) och passade på att pimpa det lite. Istället för de sedvanliga plastringarna använde jag sidenband och knöt rosetter och hängde det i. Tack för inspirationen Maja! Man kan såklart använda vilket slags band som helst (men tänk på att vissa färgade band kan fälla om det blir vått) men jag gjorde det enkelt för mig och tog det jag hade hemma nämligen vita julgranskuleband i serien KALLT från IKEA. Jag behövde inte ens klippa dem.

När Jesper kom ur duschen igår sa han: "-Vad fint det blev när du knöt upp duschdraperiet sådär!" Så var det bevisat - han har blivit helt inredningsskadad min man...
Mission complete. ;-)


Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Semesterpyssel

Igår jobbade jag nästan en tolvtimmars-dag för att få allt klart, men gissa om jag sedan gick med lätta steg mot tre veckors semester! Det känns helt obeskrivligt att ha 23 (22 om man räknar bort idag då) dagar som jag kan bestämma från dag till dag vad jag ska göra med!
Idag vaknade jag såklart tidigt ändå, men har fått härlig pysseltid medan Jesper sover, så jag har betat av ett dåligt samvete och färdigställt ett litet bröllopsalbum som jag lovade mormor att skicka för flera månader sen. Nu ska jag bara paketera det och lägga det på lådan. Klart!

Något som måste var guds gåva till pysslaren är papperskäraren. Perfekt när man ska fixa till foton, födelsedagskort eller spara tidningsurklipp etc, min kommer från Panduro. Ett tips när man skriver i kort eller album är att lägga lite papper mellan sidorna när man vänder blad så att inte bläcket/tuschen kladdar av sig.
En anna sak, något jag letat efter sedan Dackefejden, är ett gammaldags dekorationssnöre i rött & vitt. Till slut hittade jag det vid vårt besök på Iittala outlet. Jag ångrar bara att jag inte även köpte det i de andra färgerna grönt och svart som fanns. De är så fina och användbara till allehanda pyssel eller presentsnöre.

Nu ska jag väcka Jesper med lite frukost på sängen denna första semesterlördag. Happy happy joy joy!


Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Det kom ett mejl...

Åhh gissa om jag är härligt varm i hjärtat nu. Min mejl har strulat lite de senaste dagarna vilket har gjort att jag inte fick det senaste dygnens e-post förrän nu. Mitt där ibland reklam och spamkommentarer låg en fantastisk liten formulering från självaste Lisa Bengtsson! Hon gillade min ekvation och ser mig som en potentiell "bakdel" (design ass, humor humor)!

Nu ska jag gå och lägga mig och snabbt fundera ut hur jag ska kombinera mitt härliga heltidsjobb här i Kalmar samtidigt som jag "hittar nya återförsäljare.. och ..dricker vin med LB:)" (hennes egna ord) i Stockholm. Större under har väl skett?


Illustration: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Dagens fynd - fina stuvbitar

Idag har jag gjort ett riktigt kap. Textilavdelningen på IKEA Kalmar har byggts om och massa stuvbitar fanns att fynda! Jag är nu lycklig ägare till bl. a  MAJKEN, SARALISA och IKEA STOCKHOLM BLAD. Lagom stora bitar som jag hoppas kan bli många kuddfodral framöver.

Vad skulle du göra med 70x70cm stuvar?


Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Tips från inredaren: rama in tapeten

Jag kör igång en ny kategori idag: "tips från inredaren". Här kommer jag att publicera inlägg som visar lite roliga och förhoppningsvis inspirerande heminredningslösningar. Sånt jag gör på jobbet, hemma eller hos någon annan. Ibland kanske det inte är hela lösningar utan bara små tips helt enkelt.

Först ut är den här tavlan som jag gjorde förra sommaren. Om man har en väldigt häftig tapet på en fondvägg t ex. så blir det en rolig effekt om man ramar in en bit av samma tapet och hänger på väggen, eller som här, ställer på en tavelhylla. Dels känns tapeten mer tredimensionell och dels så blir det en synvilla att det bara står  en ram lutad mot väggen (det kan f ö också vara en cool grej). Överkursen är att skära tapeten så att motivet passar prefekt in i bakgrunden, som om den vore utskuren ur väggen

RIBBA ram 70x100, vägghyllan har utgått men STRIPA är snarlik - båda från IKEA. Tapeten heter Eco Velvet 2604 och kommer från Ecotapeter.

Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Flyttfåglar i hallen...

Lika lite som jag uppskattar skatan som sitter och tjattrar utanför fönstret på mornarna, lika mycket gillar jag dessa små söta fåglar som flyttade in efter helgen!

Det var absolut inte meningen att det skulle bli ett bloggavbrott av den här kalibern så jag hoppas att ni precis som jag hade fullt upp med att hoppa som små grodor, umgås med familjen och skåla i goda vänners lag så att det inte märktes så mycket... Det börjar dessutom dra ihop sig till semester så man kan säga att jag har fullt upp.
En stående programpunkt när vi hälsar på hos Jespers bror är att åka till Gällstad som ligger 1.5 mil bort. Förutom Lager 157 finns där många härliga butiker som skapar köplusta. Denna gång blev det bl. a dessa små sötnosar från Serholt som hamnade i shopping bagen.
De satte sig genast till rätta på golvlampan i hallen, men vi får se om de stannar där, det kanske är flyttfåglar...


Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Midsommarpyssel - krans

Imorgon bitti åker vi till Ulricehamn och firar midsommar med Jespers familj. Det är mycket att fixa såhär kvällen före men det är lite pyssel som måste få ta plats. Midsommarkransen.

Idag hade vi ett gäng tjejer från floristlinjen som band kransar på jobbet, och när allt inte gick åt fick jag med mig blommor och stomme hem så här ska bindas.
Det är ganska fiffigt att använda sig av en ståltrådstomme som är lindad med floratejp för då kan man mäta ut rätt storlek från början och t o m justera den om man bara böjer ändarna till ett J som man hakar i varandra. Tejpen är maskerande grön och lite klistrig vilket gör att den håller blommorna på plats. Stommen bör vara lite större än huvudet eftersom blommorna tightar till den.

För en blomster-look på kransen virar man stommen med blad först och sedan med små blombuketter tätt hela vägen om. Vill man däremot ha en blandad variant så lindar man lite blad och lite blommor varvat. Det bästa är att använda tunn grön ståltråd, som både är stark och mer eller mindre osynlig, men det har inte jag så då får det duga med sytråd av polyester.
Krysantemum, nejlikor, blåklint och en grön kvist som jag inte vet namnet på kom jag över, men egentligen är midsommarkransar björkris och ängsblommor för mig. Spraya kransen med lite vatten och lägg den i kylen när den är färdig så håller den sig fräsch.

Hur kommer din krans att se ut?


Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Gårdshuset av Ernst Kirchsteiger

Jag vet inte hur det är med er men jag har totalt missat att Ernst Kirchsteiger har ritat en friggebod. Tur att det finns dagspress! För byggblocksbolaget Maxit har han alltså ritat ett gårdshus i friggebodsmåttet 15 kvm. Enligt honom själv har en barndomsdröm gått i uppfyllelse i och med formgivningen av stenhuset och materialet förklarar han med att det är lite som att bygga med lego. Jag tänker inte gå in på själva konstruktionen även om om Maxit DSM verkar vara en revolution i sig, för i vanlig ordning är det form och funktionen som tilltalar mig. Formen är superläcker, för mig känns den verkligen arkitektonisk, och jag ser verkligen fram emot att få se huset i lite olika färgställningar. Tänk vad läckert det skulle vara i falugrönt!

I höst kommer man kunna köpa Gårdshuset byggklart men om man vill se det i verkligeheten innan dess så får man ta sig till Husmässan i augusti. Undrar vad prislappen hamnar på?


Foto: t vä skärmdump från aftonbladet.se och t hö pressbilder Maxit, fotograf Christer Pöhner

Sommarfest

Nu ska jag göra mig i ordning för årets sommarfest med jobbet. Det brukar alltid bli roliga tillställningar till fram på småtimmarna och jag garderar mig därför och säger att det inte blir något inlägg i morgon bitti! :-) Sommarfest till ära bjuder jag på en bild från morgonens cykelväg till jobbet. Don't you just love daisys!


Foto: Sara Zetterstöm/Little Miss Fix It

På tapeten en tisdag...

Oj, redan tisdag! Igår försvann dagen i en hiskelig fart på jobbet och hela kvällen upptogs av ett viktigt möte, vi får se vad det mynnar ut i och jag väljer att inte berätta det än även om det är något väldigt positivt för oss.

Idag har jag varit som ett barn i en godisbutik, jag har kikat på tapeter! Herre min hatt vad många fina det finns. En kollega till mig ska göra om sin mammas vardagsrum och jag är med och hjälper till på ett hörn så idag var det alltså dags för stora beslutsångesten i val av tapet. Jag ringde t o m Hildur för att få lite inside information - tack för tipsen! Det blev dock en helt ny tapet som jag och kollegan kom överrens om passar fint i ett äldre hus som ska få en uppfräschning utan att bli hypermodernt. Jag har ju totalt snöat in på fåglar och visst smet det med ett par talgoxar bland eklöven. Serien Gustav från Sandberg lanserades igår och det lutar alltså mot Waldemar. Beställningen kommer dock inte läggas förrän det är precis dags att tapetsera, detta eftersom vi i dagsläget inte vet om det kommer behövas 2 eller 3 rullar (två räcker precis utan misstag ;-)). Skulle en tredje behövas är det bra att beställa den tätt inpå så att man får en från samma tryckomgång, annars kan det hända att rullarna skiljer sig i färg.

Här är ett par snapshots från butiken och om du tycker bilderna är suddiga så beror det på att de är det. :-) Kamerabatteriet var nästan slut så jag fick ställa fokusen manuellt... Mina brillor gör tydligen inte sitt jobb.


Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Söndags-avkoppling

Idag blåser det ganska mycket, som alltid i en kuststad, så frukosten blir inomhus trots strålande sol ute. Som sällskap har jag Gängkrig 145 - Jens Lapidus senaste, den tredje boken i berättelsen om Stockholm Noir och den är helt annorlunda mot de två tidigare. Historien är den samma, om Stockholms undre värld, men boken är en serietecknad storpocket illustrerad av Peter Berting. I början hade jag lite svårt att få flyt i berättelsen eftersom det är ganska många textrutor och pratbubblor, men nu så gilllar jag upplägget. Omväxling förnöjer som det så käckt heter. Sen ska jag uppdatera mig på alla härliga bloggar, något jag inte riktigt hunnit med denna vecka.

Hoppas ni får en toppensöndag kära bloggläsare!


Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Rekonstruktion - Anna Odell

Det har varit lite tyst här på bloggen och det har sina randiga skäl, inatt följde jag för första gången en NHL-match och det var ju inte vilken match som helst utan den sjunde och avgörande finalen i Stanley Cup. Svensklaget Detroit Red Wings mot Pittsburgh Penguins. Matchen var spännande till sista sekund men dessvärre fick Detroit inte lyfta bucklan. Detta innebär också att mina vänner L & C inte kommer att dricka champagne ur nämnda pokal som det var tänkt när L's kusin gifter sig i sommar. Besvikelsen var total (bland oss som inte somnade, Jesper och C intog vardagsrumsmattan ganska snabbt) och som nyfrälst (hockey på den nivån är otroligt spännade!) kom jag i säng någon gång efter 05 imorse...

Idag är det regntunga skyar, riktigt sitta-på-ett-fik-och-mysa-väder men först ska jag iväg på vernissage på Kalmar Konstmuseum, det är den omdiskuterade konstfackseleven Anna Odell som ställer ut sitt examensarbete Rekonstruktion. Jag har inte full koll på hela "konstfacksskandalen" men hoppas på en intressant utställning.

Trevlig lördag allesammans!


Inga helgplaner? IKEA-vernissage på Liljevalchs

Om ni inte har hunnit göra upp några helgplaner så är utställningen IKEA som slår upp portarna på Liljevalchs imorgon ett hett tips! Utställningen är enorm och spänner sig över hela IKEAs historia med möbelfavoriter som är såväl 50 år som ett par månader gamla och i caféet "Agunnaryd" (som A:et i IKEA står för) serverar småländskt fika. Under hela sommaren kan man följa folkhemmet och möta många gamla IKEA-klassiker, ta del av designprocessen såväl som IKEA ute i världen. Under juni och augusti kan man som besökare även lyssna på seminarier i intressanta ämnen. Det mest spännande av allt, som den vintage/loppis-tok jag är så finns det en prylmarknad en trappa ner där man kan fynda gamla godingar.

Vernissage imorgon kl. 11 alltså.

Foto: montage av skärmdumpar från Liljevalchs

Lisa Bengtssons design ass.


Det finns vissa tillfällen som jag önskar att jag a) fortfarande studerade = hade en inkomst (visserligen till låns men ändå) och relativt mycket utrymme för yrkesmässiga experiment, b) var ekonomiskt oberoende. Just nu är det ett sånt tillfälle för Lisa Bengtsson söker en assistent! Tänk om man kunde få vara lite kappvändare och bara göra alla roliga saker som kom i ens väg. Då skulle jag definitivt skicka in en ansökan.
Jag tror att hon är en riktigt hygglig prick den dära Lisa, vi skulle go mönsterbananas ihop och jag skulle få lära känna hela hennes formgivningsfamilj (vi har ju alla redan tagit del av både familjen och svärmor) och fixa te eller kaffe (shit, jag vet faktiskt inte vad hon föredrar...) närhelst hon bad om det. 
Hoppas du läser detta Lisa och kan erbjuda en liten praktikantlön, eller se till så att arbetsförmedlingen även ger aktivitetsbidrag till tjänstlediga inredare, för förutom kaffebryggare hanterar jag både InDesign & Photoshop lekande lätt åsså är jag ju "precis som han Ingvar Kamprad". Doesn't that counts for something...

Foto: Montage av bilder från lisabengtsson.se, privat samt illustration av Tove Jansson

Se dig omkring och låt dig inspireras

Idag är jag uppe med tuppen och när jag plockade undan småvaserna i köket slog det mig att inpisration är en het potatis!

Läser man en intervju med en formgivare kan man ge sig sjutton på att frågan "-vad inspireras du av" dyker upp, för inspiration är något viktigt och livgivande! Detta med vad som slår an den där strängen som klingar till och får någon att vilja skapa något är såklart högst individuellt. Själv är det mest kortfattade svaret (med det största innehållet) att jag inspireras av livet. Det kan vara en snigels väg genom gruset på löprundan som får mig att rita sniglar på ett födelsedagskort, ett barns sätt att själv klä sig i okonventionella färgkombinationer som ger mig lust att tapetsera om eller en dyr förälskelse i en möbel som föder tanken om ett billigare alternativ som behöver lite hjälp på traven. Jag tycker det är synd att vi lever i en värld där det är fult att härmas, där man alltid måste hitta på allt själv. Självklart finns det en gräns för vad som är stöld och rent plagiat, men är inte efterapning ändå det bästa betyget för att man gjort någonting bra? Och om man inte härmades, så skulle ju utveckligen gå så otroligt långsamt. För ett par veckor sen gick jag förbi skylten till en klädbutik och fick syn på denna lilla vas (t vä). När jag veckan senare kom hem med min bukett snittblommor hade idén om att sätta en blomma i varsin liten vas på ett stort fat istället för alla i en och samma fötts!

Vad inspireras du av?

Foto & kollage: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Egon - och glad!

Ibland händer det små saker som man kan leva på länge - lite egotrippat sådär. En sån dag hade jag. Först upptäckte jag att söta Anna-Karin som driver en av mina favoritbutiker i Kalmar hade skrivit ett snällt inlägg om mig på sin blogg. Och sen, på jobbet, hjälpte jag en kund (eller två, det var ett par i övre medelåldern) som behövde råd för att ta ett köpbeslut. Till synes en enkel och självklar uppgift även om min direkta kundkontakt oftast är ganska liten. När kunden bestämt sig och mitt jobb var gjort säger mannen med en sällsynt värme och förnöjsamhet i rösten; "-Tack så jättemycket för hjälpen, du är precis som han Ingvar Kamprad!" Jag skrattade och sa att jag skulle ta med mig den den kommentaren och suga på. För mycket kan man säga, men det finns sämre människor att bli jämförd med!


Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Divanti - en snygg butik

Den lilla klädaffären Divanti i Gislaved har en inredning värdig en storstad! Jag fick nys om boutiquen eftersom min kollega David är en av hjärnorna bakom den klassiskt moderna butiksinredningen. Divanti säljer kvalitétskläder och huserar i Nordenhuset som ligger i den gamla gummifabrikens lokaler från 1910. Det är en av Gislaveds äldsta byggnader vilket naturligtvis bidrar till den sköna atmosfären och därutöver tycker jag att inredningen passar perfekt ihop med de nakna väggarna i tegel, det vitmålade innertaket och de synliga takbjälkarna. Klädstängernas utfomning i skinn med synliga sömmar is to die for! Hela konceptet har något väldigt rustikt och snyggt över sig, en stil som jag ända sedan barnsben varit förälskad i. Då var det vår veterinärs gård, där min familj hade hästarna uppstallade i perioder, som stod för fascinationen. Blandningen av gammalt, lantligt, läder, klassika snitt och exotiska prylar. Jag är definitivt sugen på ett besök.


Foto: Martin Bosac

Städkul - nya doningar piggar upp

Idag var det städdags här hemma. Något som jag tidigare avslöjat inte hör till favoritsysslorna precis. I min jakt på dyna till solstolen sprang jag in på Rusta igår. Någon dyna hittade jag inte men gott och väl nya städprylar och då erinrade jag mig plötsligt att Hildur (än en gång) har bloggat om de härliga städgrejerna där, men inte att de fanns i mina favvofärger! I ganska nya städboken "Svabba rent" har jag precis lärt mig att man ska ha minst tre mirakeltrasor - en till badrummet, en till köket och en till vardagsrummet (tänk vad skönt att man slipper städa sovrummen, kontoret och hallen...). Detta tog jag fasta på och köpte ett 6-pack som då räcker till två omgångar. Alltsammans detta för bara 99,50! Diskhandskarna kommer från IKEA. Förutom justa grejer kan man göra städningen roligare genom att;
  • sätta på örongodis - favoritskivan på ganska hög volym (så den överröstar dammsugaren)
  • belöna dig efteråt, här blir det scones & te
Those days are gone när städning var ett rent helvete...


Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Smyckeshängare: Jag är en li-iten undulat...

Jag spinner vidare på fågeltemat i föregående blogginlägg för jag kom på att jag lovade ju att visa resultatet av mitt loppisfynd. Sagt och gjort, upphängningsögla fanns i hobbybutiken och vips så blev det rätt lutning på vingen och en pausyta för mina älsklingssmycken! (förutom vigselringarna dårå, men de tar jag bara av mig under pistolhot) Är helt kär i fatet, det är så härligt mellanmjölkskitschigt tycker jag.


Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Jag har fått pippi

Redan i måndags damp dessa små söta pippikrokar och pippinypor ner i brevlådan och tanken är att de ska flytta in i hallen så småningom. De kommer från likasom.com, en lekfull sajt jag fick nys om via Hildur. Tack för tipset! Likasom.com drivs av småbarnsmammorna Sara & Jenny, med ett sortiment stilrena produkter främst för små stjärnor som vill ha "likasom du...". Jag kan verkligen rekommendera en beställning, leveransen var snabb, personlig och produkterna över förväntan.


Foto: Kollage med bilder av Sara Zetterström och likasom.com

Fjärrkontroll-koll

I dagens tekniksamhälle så hör det nog till vanligheten att soffbordet nästan "svämmar över" av fjärrkontroller. Det är tv:ns, boxerns, förstärkarens, x-boxens... ja ni har det förmodligen likadant själva. Jag höll på att bli galen på alla dessa fjärrkor som tycktes leva ett eget liv och aldrig finnas till hands när man behövde dem, dessutom såg det lätt jöckigt (stökigt) ut när de låg utspridda här och var. Det tog ett par års mer eller mindre aktivt sökande efter den perfekta uppsamlingsplatsen, det finns ju olika alternativ, men jag var ute efter en slags korg eller fat som naturligt skulle ha en snygg plats i vardagsrummet. I höstas hittade jag den här brickan hos Design House Stockholm (passa på att spana in deras nya hemsida!) och den passar perfekt hos oss! Därmed inte sagt att alla fjärrkor alltid ligger där, men det har mer med den mänskliga faktorn att göra...
Hur håller ni koll på era fjärrkontroller?


Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Annorlunda badkar

Självaste nationaldagen tillbringade jag & Jesper till största del i bilen, så kan det bli ibland när avstånden är stora och planeringen inte tillåter övernattning. Dopet var mysigt (härlig präst) och det var kul att träffa svärsläkten, dessutom gjorde presenten succé! Dopfesten var hemma hos huvudpersonens mormor & morfar och det var flera år sedan jag var där så faktiskt blev jag precis lika glatt överraskad som sist när jag öppnade badrumsdörren och möttes av detta härliga badkar. (Vad skönt det är att vara lite glömsk, man kan liksom överraskas om och om igen ha-ha). Jag vurmar ju för emaljkar på tassar, men på rätt ställe är detta träkar minst lika inbjudande!


Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

En användbar doppresent

Idag ska vi straxt sätta oss i bilen och åka tvärs över landet  och fira Jespers brorsdotters dop. Doppresenter tycker jag personligen är lite klurigt eftersom de har en tendens att bli trista. I och för sig har vi nog passerat tiden då bägare och fotoramar i tenn var den självskrivna gåvan, men just dopet verkar vara väldigt traditionsbundet i presentväg. När min gudson döptes för snart två år sen fick han en jägarryggsäck, ni vet en sån där skogsgrön med inbyggd pall, fast i miniatyr och en liten ståltermos, vilket jag tyckte var en rolig present till en aktiv familj.
Dagens doppresent är en variant av den presentidén och det blev en Mini-Kånken och en egen termos med hennes namn. Allt blir så mycket roligare när man sätter klistervinyl på det! Med tanke på huvudpersonens ringa ålder och det faktum att hon inte ens når upp till tangentbordet (än mindre går) så törs jag visa bilder trots att det är några timmar till kalaset.



Paketet blev härligt lekfullt med gult somrigt papper och packtejp från Shinzi Katoh.


Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Happy Birthday - bloggen 3 år!

Idag är det tre år sedan jag gjorde mitt första inlägg på Little Miss Fix It. Hurra för bloggen som dagligen ger mig så mycket inspiration, nya bekantskaper, vänner, glädje och underbar feedback!! F ö känns det som om det var tvåårsjubileum igår. Firandet kan tyckas lite sent och anledningen är ingen annan än att livet "behind the scenes" är fullt av män på affärsresa, gästsängsurfande vänner, middagsnjutning och ett hektiskt yrkesliv däremellan. Kvällen till ära har jag bakat en paj för att fira bloggen och bildidén föddes när jag hittade de söta ljusen på Stockhome och mindes Fridas fina bild från istockphoto.

Grattis Little Miss fix It, det här är bara början!


Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Ett bord to die for...

Inatt drömde jag om ett matbord... Efter en fantastisk kväll med yoga och te med härliga vänner hann jag bläddra i senaste numret av Elle Interiör innan jag resolut somnade med tidningen i sängen. Jag måste somnat med ett leende på läpparna för sidan som låg uppslagen var från inspirationsdelen, där man hade gjort sitt alldeles egna korsstygnsbord a la Paola Navone, för vilket bord sen! och så enkelt att göra själv! Några ohyvlade brädor som man slipar och och målar eller laserar, och borrar hål i så att man kan trä grovt snöre igenom så att brädorna sitter ihop. Bordet kan ju variera hur mycket som helst beroende på typ av snöre eller rep och vilka färger och material man använder på brädorna. Här har vi ett sommarprojekt tror jag bestämt!


Foto: t v Paola Novenos bord från marieclairemaison.com, t h faksimil ur Elle Interör 5/09

Signerat.se firar ett år med ny look

Nu firar designmarknaden signerat.se ett år på webben och i och med jubileet så har sidan fått sig ett rejält ansiktslyft och blivit mer lättnavigerad. Det behövdes tycker jag och nu är det en ren fröjd att spana bland alla fina alster, och om man handlar denna vecka så får man dessutom en signerat-tygkasse på köpet.

       
Foto: skärmdump från signerat.se

Snyggt igen - ny butik på nätet

Jag fick ett mejl från en läsare, Ulrika, som tipsade mig om sin webbutik Snyggt igen. Det är som loppis fast på nätet och gissa om jag gillar den! Loppisar är ju toppen och en nätversion känns mycket spännade. Ulrika har länge drömt om detta och att hon nu förverkligat idén är ett tecken på att man aldrig ska sluta drömma och att man faktiskt även ska våga satsa på sin dröm också. Spana in utbudet du med, själv hittade jag mycket fint men föll lite hårdare för dessa ljusstakar och den härligt slitna plåtburken. Snyggt igen - det är så sant som det är sagt. Tack för tipset Ulrika och lycka till!


Foto: snyggtigen.se