[Sssscccchhhh!]

Idag har jag gjort mitt första solida smycke i ädelmetall. Guuuu vad häftigt det var! En helt annan känsla än att jobba med koppar och tombak. Även om det definitivt krävs en övningsomgång på dessa billigare metaller för att över huvudtaget våga sig på "skarpt läge".

Åhhh jag skulle så gärna vilja berätta... men dessvärre - my lips are sealed. Vill ju inte förstöra överraskingen för Kärleken...

Djurvänligt

Om man nu måste ha troféer på väggarna, varför inte dessa djurvänliga varianterna av laserskuren plexi! Kanadensiska Science and Sons tillverkar dem i varianterna hjort, svan[?] och hare. Dessa tre finns också som ljuskrona [haren är skitläcker!]. Priset får man vid förfrågan. Jag tror inte man vill veta...

Måste säga att deras hemsida är ytterligare en som är härligt inspirerande!

Djurvänligt
Bild: science & sons, collage av LMFI

Levande bling bling

Bedårande! Var min första tanke när jag fann dessa "pet trees" att smycka mobilen, i-poden eller nyckelknippan med. De små skönheterna finns på ebay och är den perfekta lilla presenten till den som har allt. Det är alltså en riktig växt under kupan och vattnas kan och bör den. En liknande variant finns på firebox, men personligen tycker jag dessa kupor hade finare form!

Uppifrån från vänster: Banana Tree, Emerald Angel, Rosa, Marble Cactus and Phoenix
pet trees
Bild: ebay.co.uk/cactusheaven

Makaber sweet...

En designer att hålla ögonen på är Raffaele Iannello. Han gör kul design av vardagssaker. Ingen har väl missat hans knivställ Voodoo. Nu finns även miniatyrvarianten, för hemmets tandpetare! [Bra att använda om man bara tycker liiite illa om nån..?] Säljes bl. a på Melta.

En rolig "gåborts"-present, men kanske bara till de man kommer riktigt bra överens med!

voodo
Bild: melta.se

Himla läckert

Näst efter Lexington och Gant kommer mina favoritbäddtextilier från Himla. Så himla snygga, så himla sköna och man sover så himla gott i dem!

Rutigt känns fräscht och tidlöst och de här lakanen i antracitgrått [Marielund] måste man ju bara drömma sofistikerade drömmar i...
Kan man ha för många påslakanset? Äsch [med risk att få mer miljömedvetna personer efter mig], ännu en anledning att byta lakan oftare!


Himla - Marielund
Bild: himla.se

Snälla tomten...

...tänk ergonomiskt och låt mig få ett laptop-ställ i julstrumpan i år. Jag har inte ätit så mycket spenat, men däremot gröt var dag.

Finns hos PID. Däremot tycker jag att priset är väl högt för denna tingest.

laptopställ
 Bild: pid.se

Ljuvliga Jon

Sedan första gången han medverkade i Kanal 5's programsuccé Roomservice har Jon Eliason varit min älsklingsinredare och förebild. Hans sprudlande personlighet och träffsäkra enkelhet i designen ger honom superhjälteförmågor. Ja jag vet, han ÄR min guru.

Den gode Jon har många strängar på sin lyra och förutom projekten med Roomsevice driver han sitt företag Gong Gong Design. Kunderna är bl. a Åhléns, IKEA och Sagaform.

Utvalda produkter som rent formmässigt "chill my spine"... Han får det att se så enkelt ut!

Jon-favvisar
Bilder: gonggondesign.com

Kärlekspoesi

"Ord kan fungera som medicin.. att glasröret är förseglat gör innehållet ännu mer hemlighetsfullt... definitvt positiv verkan, med underverk som möjlig biverkan"

Vem kan motstå något sådant? Inte jag! Som genast köpte ett rör med en kärleksdikt av  Friedrich Schlegel.
Från tyska Räder och finns bl a att köpa hos Yatego.

Snart är "dundermedicinen" på väg till Kärleken där hemma för att stärka oss fram till jul...

Kärlekspoesi
Bild: raeder.de

Kahla - touch!

Idag, under min jakt på fjädrar till mitt smyckesprojekt, sprang jag istället på detta superhäftiga porslin från tyska Kahla.

Serien heter "Touch!" och är faktiskt klädd med ett sammetsliknande material [enligt hemsidan först i världen med detta] som tål både maskindisk och microvågsugn. Taktil design på hög nivå! Serien har vunnit flera fina utmärkelser de senaste åren.

Tror att nästa mugg till samlingen ska komma där ifrån... Men uj vad svårt att välja färg, alla är så gladfina!

Kahla - touch
Bild: kahlaporzellan.com

Klockrent!

Detta är en armbandsklocka jag definitvt ska sätta upp på önskelistan till tomten. Sååå himla häftig. Jag kan hålla med om att det är lite nördvarning med en binär tidsvisning, men har man bara lärt sig knepet, så att man faktiskt själv har användning av uret, kan man förmodligen också briljera för en oförstående omgivning...

Kan köpas på Tokyoflash för c:a 66 €. Modellen heter 100100101 [som sig bör].

Tokyoflash
Bild: tokyoflash.com

Appleskrutt

Är inte så lite besviken. Min kära dator har funnits i min händer exakt 64 dagar [åhh, jag insåg precis att mina 90 dagars fri support inte är över än.. jehova!], hursomhelst, idag - på den 64:e dagen av normalbruk lossnar den vänstra shiftknappen!! Det är ju för fåglarna ungefär som att förlora tummen på sin skrivhand!

Har ju knappast [haha var det någon som såg skämtet där... knapp-ast] använt den som pingisracket! Den senaste veckan har den dessutom bara stått hemma på skrivbordet, trots att den är så transportabel. Usch, nu måste jag tjata på support och lämna in på lagning och vara utan dator vem vet hur länge??

Scandaless säger jag bara. Scandaless.

Till alla änglar

Läste Emilias blogg och slås av... ja, hur orättvis världen är och vad obetydlig all materialism är när man inte har det som alla tar för givet; hälsan.

Har haft denna lilla människa med den stora insikten i mitt huvud och hjärta större delen av dagen och längtar efter alla i min familj och mina vänner som befinner sig i hemlandet.

Till alla kloka, älskade och roliga änglar som jag av ena eller andra anledningen inte varit närvarande för på länge, här är en lapp att sätta på kylskåpet

påminnelse
Bildmontage: Little Miss Fix It

En nära räv upplevelse...

Klockan är alldeles för sent, eller ska jag säga tidigt... men jag måste bara dela med mig av denna häftiga upplevelse! Efter avslutat pannkakskalas hos några tyska vänner fick jag plötsligt sällskap på vägen av Jeffrey - räven.

Sedan första träningstillfället på löparbanorna utanför studenthemmen har vi på springrundorna flera gånger haft sällskap av en räv. Inte alls en sjuk, tanig räv som man lätt kan tro när ett vilt djur söker sig till bebyggelse, nej då han är synnerligen frisk, jag tror snarare han är väldigt klipsk för där det finns människor finns det också mat...

Efter x antal möten med räven döpte min skotska väninna honom till Jeffrey och det har alltid varit spännade inför en runda om han ska visa sig eller ej. Han har aldrig varit jättenära, ungefär 10 m bort som närmast, tills idag.

Jag klev av cykeln och började prata lite med Jeffrey som först misstänksamt och avvaktande kikade på mig. Han travade runt mig i en stor cirkel, undersökte cykeln och till slut kom så nära som 4-5 m och lade sig på marken och tittade på mig. Åhh vad jag önskar att jag hade en bättre kamera, det var jättesvårt att se honom i sökaren i mörkret så bilderna är under all kritik [konstigt beskurna bl a], det är ju dessutom svårt med djurögon och blixt [han blev inte rädd, men var väl inte heller överförtjust i blixten].

Det var verkligen ett "Halelujah moment"!! [undrar förresten hur det gick i idol...]

Jeffrey
Foto: Little Miss Fix It

Organisk fredag

Nog är det en organisk fredag alltid... Var på festligheter igår hos några polska utbytesstudenter, så visst kan man säga att jag känner mig organisk, eller jag menar, jag känner verkligen av mina mina organ idag...

Jag tror inte riktigt att jag följer "reglerna" i dessa specialveckor... Men som man säger, regler är väl till för att brytas och det första organiska jag kom att tänka pa var Lindas läckra vas...
Ögonfröjd... och man vill känna pa den. Duktig hon är!

Finns att köpa pa Nambé.

Lindas vas
Bild: nambe.com

Blommig torsdag

Blommor, hmm idag kändes det som en omöjlighet att uppbåda blommor på bloggen... ute är det nämligen regn och rusk. Men... vad passar då bättre än att krypa upp i soffhörnan med en kopp favorit-te och senaste numret av Recidence.

"Audrey Murano" är en tesil från tyska Koziol. Med sin prålighet är denna blommiga skapelse på gränsen till "too much" och fulkitsch, men man blir onekligen glad av att se den och det skadar ju aldrig med lite glädje! Finns på favoritsaker.se för 159:-. Ett julklappstips kanske?

Blommig tesil
Bild: koziol.de

Prickig onsdag

Jag som väntar smått i vänkretsen letar nu för tiden ofta efter tufft för de minsta. Prickigt är fint och särskilt lollopards oregelbundna prickar.

Lollopard är även företaget bakom de roliga kläderna med t-bane-loggans mönster. Dessutom är deras hemsida superfin! Helt i min smak...

Dessa gudomliga små skapelser kostar; klänning 199:- och pyjamas 269:-, och finns i olika storlekar och jättefina färger.

lollopard
Bilder: lollopard.se

Nallebudet

En otroligt företagsam tjej, som jag kom i kontakt med i och med mitt arbete med entreprenörskapsdagen 2005 i Kalmar, är Hanne  som tillsammans med sin sambo grundade Nallebudet. [läs mer och låt dig inspireras av Hanne i hennes blogg.]

Tanken med Nallebudet är toppen tycker jag. Att skicka någon en nalle, som dessutom passar en större målgrupp, är ju definitivt ett mysigt alternativ till blombud.

De finns i många olika utföranden och med tillbehör för alla tillfällen; till älsklingen tillsammans med ett smycke, kompisen som finns där i alla lägen, mormors födelsedag, din justa chef eller varför inte en liten julnalle till någon du saknar. Just den kostar 129:- inkl. Sverigeporto. De är ju bara helt oemotståndligt illgulliga, så buda på!!

NallebudetNallebudet jul
Bilder: nallebudet.se

Rutig tisdag

P g a bloggfrånvaron kommer min mönstervecka, som Nilla utlyste, senare än alla andras, men vad sjutton, mönster är ju aldrig fel.

Dessa lakan börjar få några år på nacken, men fortfarande känns de lika fräscha som när Kärleken köpte de på Åhléns, förmodligen för att de marina färgerna aldrig går ur tiden.

Tycker verkligen om detaljerna, att man knyter ihop öppningen längs med hela långsidan. Ibland kan man dock fastna med tårna i öglorna...

Rutig tisdag
Foto: Little Miss Fix It
 

Veckans inspiration - Monstera deliciosa

En form som jag aldrig tröttnar på är Monsterans underbart vackra blad! Den formen har inspirerat mig många gånger.

När Alcro släppte sin ad 05 kollektion var jag inte sen att skaffa provburkar och börja måla. Tavlan har sedan dess hängt i vardagsrummet och jag tycker att den passar bra mot den brun/bronsiga fondväggen. Färgerna är "guld" och "dimma". Favvofärger till favvoform!

Monstera
Foto: Little Miss Fix It

Det är mycket nu...

som en välkänd replik från Yrrol lyder. Det har tydligen redan gått tre veckor sedan jag bloggade sist... Hur gick det till!?!?!

Har mindre än fem veckor kvar i Wismar. 31 dagar närmare bestämt. Paniken växer och "to do"-listan likaså. Andades ut när jag hade min redovisning om Barocken för en vecka sedan, men inser nu att det var en vecka sen[!!] och nu är det dags att andas in igen.

Ta ett djupt andetag och hugga tag i: mitt projektabete "Ein Schmuck für eine besondere Person" [ett smycke för en särskild person, ett vulgodivigt halsband till Miss Piggy f ö], mitt moderna barocksmycke, div. övriga små smyckesprojekt, inbjudningskorten till sambons 30-årsfest, julkorten.... nä nu blir jag så matt så jag måste vila lite och äta Lebkuchen...

Det är barockt!

Idag hade jag min barock-presentation. Alla i smyckesklassen skall presentera en stilepok och jag valde min personliga favorit Barocken.

Ordet baroque är franska och betyder "oregelbunden".
Det som kännetecknar barocken är storvulenheten och överdådet. Lite som more is more. Me like!

Det finns inte en inredningstidning eller inredningsaffär som inte presenterar något från denna barock ´n roll-trend. Allt ifrån tapeter till blomkrukor har detta läckra snirkliga mönster.

Lite inspirationsbilder från min presentation:

Barock ´n roll
Bilder: google.se montage av Little Miss Fix It