Som man bäddar får man ligga

Är nu inne på min tredje hotellvecka, denna gång i Barkarby. Jag bor på ett ganska mediokert 3-stjärnigt hotell och blev därför lite förvånad över de mysiga lakanen och den annorlunda bäddningen med kuddarna stående som romber. Här ska jag sova gott, för sova och jobba är just allt jag hinner med för tillfället. Som man bäddar får man ligga...


Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It

An apple a day...

"...keeps the doctor away" lyder ju det gamla ordspråket. Via bloggen Signed By Me hittade jag den här roliga tavlan som man färdigställer genom att fylla med äppeletiketter. Den rymmer 365 stycken så klart, ett äpple om dagen! Finns att köpa på Etsy.


Eget kollage med bilder från Etsy och google

Projekt arbetsrummet 5.1 uppdatering

Här kommer en uppdatering från förra helgens hemma-fix. För ungefär ett år sen bloggade jag om anslagstavlan i arbetsrummet, då var den nymålad cerise. Nu är den svart som natten. Nya fina och stora nålar från A lot att sätta upp sånt som inspirerar eller ska kommas ihåg köpte jag på Mairo. Det behövdes verkligen en utrensning av det som satt sedan innan men mycket ville jag spara. Färgen ger sannerligen ett helt annat intryck eller vad tycker ni?


Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It


Himmelriket tur & retur

Igår var jag bestämt i himlen en liten stund, i textilhimlen. Efter jobbet hade jag en kvart över innan tåget skulle gå och sprang över till Stoff & Stil som också ligger i Svågertorps handelsområde. Det var precis som när Pippi är i godisbutiken, skillnaden var att jag inte behövde någon guldpeng för allt kostade betydligt mindre än i de flesta tygaffärer. Mina ögon lyste och jag visste inte riktigt vad jag skulle börja med: mönster eller sidenband, bordsfilt eller vlieseline. Med hjälp av den urtrevliga personalen blev det vaxduk och tyll som dinglade glatt i påsen hela vägen hem. "Vaxduk och tyll" - det låter nästan som husmorspoesi... Om ni också vill vara poetiska har de en fin-fin webshop här.


Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It


Handelsresande i butiksplanering

Jag vet att det är okristligt tidigt att blogga men jag tänkte bara tala om att jag nu åker ner till Malmö igen. Ikväll blir det en minibloggträff och tapas. Jag längtar!

NYFORS - ny lampserie från IKEA

Idag har jag haft en intern workshop hela dagen vilket gav mig tillfällle att titta närmare på några av vårens IKEA-nyheter. En glad överraskning på belysningssidan är lampserien NYFORS. Stilren design av syskonen Knut och Marianne Hagberg. Lampan är gjord av borstad aluminium med textilsladd med snygg dimmer och finns som bordslampa, golvlampa, läslampa och arbetslampa som känns välgjord och prisvärd. Extra roligt är att jag har en speciell anknytning till Nyfors, det var nämligen stadsdelen i Eskilstuna där min studentlägenhet låg under gymnasietiden.




Bordslampa 599:-, golvlampa 899:-, golv-/läslampa 599:- och arbetslampa 449:-.
Foto: IKEA



Urkul i köket

Helgen som var gick i måleriets tecken och flera hemmafixar-projekt blev färdiga. Något som fick sig en omgång var klockan i köket.

Jag brukar försöka spana in alla IKEA-varuhus jag passerar eftersom det alltid är kul att se hur andra kollegor har använt sortimentet och gjort inspirerande lösningar. I somras var jag på IKEA i Jönköping och såg denna idé och tänkte direkt att jag ville göra något liknande hemma i köket, mina pippi-krokar har ju legat och väntat på en plats så varför inte som en gök? Sagt och gjort. Först googlade jag gökur för att få inspiration till vilken form jag ville ha och sen gjorde jag en skiss som jag printade ut på OH-papper och projicerade på väggen med en OH-apparat. Jag ritade konturerna med en blyertspenna och målade sen i för hand med vit väggfärg. Hela hösten har jag hållit utkik efter ett passande ur, men utan resultat så jag dissekerade KVARTA från IKEA och använde utvalda delar. Väggen toppades med en pippi-krok. Glimten i ögat is the shit!


Foto: Jesper & Sara Zetterström

Projekt arbetsrum 5.1

Mitt arbetsrum är en historia för sig. Ja, för trots att det är vår gemensamma bostad så har Jesper i ren självbevarelsedrift dedikerat denna del av hemmet till mig. Det råkar nämligen vara ett sånt rum som mer eller mindre konstant befinner sig i det tillstånd som kostnärer skulle kalla kreativt kaos. Där hamnar alla mina små pågående projekt, prylars sista anhalt innan Blocket, loppisfynd som ännu inte funnit sin plats i hemmet, målarpytsar, presentpapper, verktyg, teknikgrejer och även de stackars gäster som tänker sig en mysig vistelse i det Zetterströmska residencet. Jag gillar kreativt kaos, under kontrollerade former, och är det tusan till balansgång att hålla ett rum med så många funktioner i schack.

Det var en lång inledning till ett relativt litet projekt, för en liten stund sen öppnades färgburken jag köpte igår och efter ett vältäckande lager av svart färg är det bara torktiden som skiljer kontoret från en förändring som trots sin ringa storlek i arbetsinsats kommer att göra mycket för helhetsintrycket. Black is the new black.


Foto: Sara Zetterström

Lördagens inredningspartaj

För ett antal veckor sen skrev jag om ett inredningsparty jag var bjuden på och igår gick det av stapeln hemma hos min kompis Linda. Vi var ett helt gäng nyfikna tjejer som fick ta del av sortimentet från Zelected by Houze. Det var allt ifrån textilier och porslin till skålar och ljuslyktor. Sortimentet som visades var inte jättebrett men det var tillräckligt många produkter för att fylla ytorna i en enrummare. Vår konsulent Helena sa lite blygsamt att det rörde sig om ca 35 kg produkter till varje visning men jag tror det var mer än så! Jag blev illförtjust i de superfina prickiga handdukarna och eftersom jag inte kunde bestämma mig för vilken färg blev det en av varje, 3 för 199:-, och en ljuvlig ljusblå temugg för 79:- som påminner mycket om porslinet från Rice. Någon trendrapportering, som hemidan utlovar, fick vi inte ta del av men det var inget jag tänkte på då. Alla hade fullt sjå med att välja ut godbitarna och fika, det är ju att härligt sätt att samla sina kompisar på. Leveransen varierar lite beroende på vad man beställer men troligtvis har jag min grejer redan när jag kommer hem från Malmö på torsdag. Helena hörde av sig och meddelade tyvärr att muggarna var restade men jag ser fram emot fina fina prickar!


Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It

Finn ett fel

I vardagsrummet har vi tre (ochenhalv) friliggande takbjälkar, något som verkligen utgör en stor del av lägenhetens karaktär. På en av dem kör våra PLAYSAM-bilar, som Jesper och jag fick i respektives 30-årspresent av ett par kära vänner, både lekfullt och fint tycker jag. Men det är något som är galet med bilden, ser du det med?

De kör ju nedcab:at - fast det fortfarande ligger snö ute!!

Hi-hi, förhoppningsvis gör våren snart entré och då är det helt normalt att sportbilarna kommer fram. Något annat som kommit fram i nybildade BRF Melrose är ett uppenbart uppdämt renoveringsbehov för här springer det målare i huset, IKEA HOME PLANNER-verktyget glöder hemma hos grannen och jag vaknade av golvläggningsbank från lägenheten bredvid. Jag har en underbar känsla av att det kommer att bli en bra dag idag. Först (nu genast) ska jag sticka iväg och köpa lite målarfärg till projekt arbetsrum 5.1 och sen har jag lovat maken en heldag på stan med fokus på enbart hans intressen. Jag ska försöka att hålla det löftet och bara kika i någon eventuellt förbipasserad inredningsbutik med ena ögat...


Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It



Ett skönt slut på en fullspäckad vecka

Det har varit en rolig och intensiv vecka. Vår lägenhetsaffär har gått i lås, jag har gått Steg 1 av min ledarutbildning för Friskis & Svettis och hunnit med intressanta dagar i Malmö för att planera delar av det nya IKEA-varuhuset i Helsingborg. Det känns rätt skönt att nu få krypa ihop i soffan med lite ost & kex och semifinalen i Let's Dance. Trevlig helg!


Foto: Sara Zetterström

Pysseltips: att pimpa en lampa

En härlig blogg som jag ofta läser är Tingelings. Den sträcker sig en bra bit över landet eftersom de inredningsintresserade kompisarna Sofia och Kristin som driver den bor 70 mil från varann, fiffigt sätt att dela sitt intresse på va!? Sofia visade häromdagen en pysselidé som är lika enkel som den är personlig. Inspirationen fick hon från årets möbelmässa i Stockholm och vill du läsa mer om hur hon gjorde kan du göra det här.


Foto: Sofia Berg, Tingelings

Egenpresent: Mamakrokar

Egentligen blir det ju bakvänt att visa detta eftersom jag har ett kommande inlägg med min svarta önskelista, men ibland är man värd en present eller två och efter en tolvtimmarsdag på jobbet kände jag att det var dags för lite extra belöning. Så jag gick till ILVA och köpte just två egenpresenter från önskelistan - Jonas Bergfeldts Mama-krokar. Ett extra plus för den fina förpackningen och de medföljande skruvarna/ögonen. M-m-m, nu sitter jag på hotellrummet och riktigt längtar efter att få sätta skruvdragaren i väggen där hemma!


Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It

Vad lite tapeter och en syrra kan göra

Jag bara måste få visa det nyrenoverade sovrummet hemma hos min storasyster. Dels slutar jag aldrig att fascineras över kraften av färg. Det häftiga i hur färg och tapeter påverkar upplevelsen av och uttrycket i ett rum. Dessutom har jag en big 'sis som inte går av för hackor! Med en gigantisk modern familj (bonusbarn och hela kittet), tonåringar upp över öronen både på jobbet och hemma, och så livet där emellan, lyckas hon ändå med konststycket att sakta men säkert renovera ett hus. Vi är verkligen varandras motsatser, jag är visionären, en start:er och hon är en sann do:er och en syster att vara stolt över. Jag skulle definitivt behöva hennes tapetserarskills framöver. Här kommer lite före- och efter-bilder. Tapeterna är Plain och Plain Stripes från Boråstapeter, genom att tapetsera med ränderna vågrätt känns rummet bredare. En sak har vi i alla fall gemensamt och det är att vi sällan kommer ihåg att ta före-bilderna förrän vi är mitt uppe i projektet!

före:


efter:

Foto: Malin Linder

Visst kan man inte tro att det är samma rum? Min favorit är det vitmålade golvet som förändrar känslan totalt.


Bostadsrätt, check!

När jag vaknade imorse så gjorde jag det i vår nya bostadsrätt! Från och med nu så görs alla renovering och inredningsförändringar för vår skull och det är en helt fantastisk känsla! Jag är kanske för snabb med att sticka ut hakan nu för än har vi ju inte facit, men som det känns nu så rekommenderar jag alla som har hyresrätt och funderar på bostadsrätt att kolla runt i huset hur många som vill köpa... Kanske vill er hyresvärd sälja? Nu ska jag strax sätta mig på tåget till Malmö för att bo borta i några dagar, och jag som bara vill vara hemma...


Foto: Sara Zetterström

Gone running...

Jag blir nästan lite mörkrädd när jag tittar i min kalender de kommande fem veckorna, men vad tusan, det som inte dödar det härdar! Idag ska jag köra upp till Stockholm/Värmdö för Friskis & Svettis-utbildning, jag ska bli joggingledare och är otroligt exhalterad eftersom dagarna kommer att vara fulla med träningslära och fysisk aktivitet, något som jag tycker är nästan lika kul som inredning! *skratt* Det kommer att vara dålig aktivitet på bloggen men kika gärna in igen efter helgen igen. Efter helgen ja, då är det dags att packa om väskan för jobb i Malmö i två veckor, då är det Helsingborgs nya IKEA som ska planeras, och efter det direkt upp till Stockholm i ytterligare två veckor för att planera om varuhuset i Barkarby. Ingen rast och ingen ro... Hej så länge!


Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

IKEA STOCKHOLM i ny färg

Denna vecka planerar jag en ny lanseringsyta på jobbet. På lanseringsytan visar vi stora serier, som förra årets IKEA PS till exempel. Nu är det dags för IKEA STOCKHOLM att få ta för sig lite i varuhuset och det är en utmaning i sig då det är nästan 100 artiklar som slåss om 43m². Nytt för i år är att serien utökas med lite blå toner. Gardiner, metervara, en kudde och en pläd finns till försäljning från 1 april. Riktigt härligt klarblått är en av nyanserna och jag gillar verkligen det fräscha i den här bilden, kudden kan nog bli en storfavorit hos många. Blått är flott!


Foto: IKEA


Servera drycken med ett leende

Igår passade finbesöket och jag på att ta en tur till IKEA. För första gången på länge så strosade jag planlöst runt på det stora varuhuset som kund (jag handlar ofta men då väldigt effektivt och målinriktat). Man kan verkligen bli hemmablind även på jobbet för det var flera nya produkter som jag helt plötsligt fick upp ögonen för. En var karaffen LEENDE som slank ner i den gula kassen. Jag gillar den lite annorlunda formen jättemycket - kombinationen av den smala greppvänliga halsen och den breda stabila botten. Den rymmer hela 1,2 l trots att den är ovanligt låg, hur som helst fungerar den jättebra både till vin eller som idag - kallt vatten med skivade limeklyftor. Mumma!


Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It


Morgonstund har guld i mund - och te

Jag vaknade utsövd underbart tidigt idag, precis när solen gick upp! Det är det bästa med att vara morgonpigg, att man får se så många fina mornar och hinner med så mycket. Te i nya koppen från Lagerhaus och purfärska inredningsmagasin tillsammans med en bukett helgblommor i favoritfärgerna, lycka! Idag kommer Hildur/Fixa&Dona och hälsar på, det känns pirrigt att bjuda en så duktig inredare innanför dörrarna till min privata borg. Det är ju skillnad att visa utvalda delar av sitt hem på bloggen och öppna upp helt. Men gu vad kul vi ska ha, så nu ska jag ila iväg och köpa tidningen för att se om det finns någon loppis som vill ha besök av "Little Miss Fixa & Dona"-duon! Finfin lördag på er kära läsare!


Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix it


Min grå önskelista

Just nu har jag ett enormt köpsug. Jag vet inte om det är den analkande våren som föder en lust till förändring eller vad det är men dagligen finns det otroligt många must have's i mina tankar. Jag har upptäckt att det går att kategorisera dem, dels i färg och dels i produktområde. Först ut är min grå önskelista:


Överst från vä: Tove Admans ljuvliga betongljusstakar 399:-/st designonline.se, Erik Magnussens klassiska termoskanna för Stelton 1259:- Frapp, äkta gotländskt lammskinn 1600:- från Graute gård, muminmugg "Stinky" 169:- muminmuggar.se och slutligen sköna badlakan FRÄJEN 129:-/st nyhet från IKEA.

Add Colour - Paul Smith för Stelton

Danska Stelton, som i år 50-årsjubilerar, lanserar nu Add Colour och Statement, Arne Jacobsens Cylinda-Line i ny tappning. Man har låtit designgeniet Paul Smith kasta sig över de rostfria klassikerna från -67 och han har i Add Colour, precis som namnet antyder, lagt till färg. Resultatet är lika enkel som spektakulärt. Utan att tappa respekten för produkterna har han med sin färgstarka fantasi främst koncentrerat sig på handtagen och faktiskt lyckats med ett modernt, nytt och fräscht grepp på klassikerna. Stelton hoppas att de nya produkterna ska tilltala en helt ny publik, som nu kommer att få upp ögonen för några av världens mest funktionella och snygga produkter. Add Colour tillverkas i begränsat antal under 2010 och finns i tre uppsättningar: pastell-, klara samt dämpade färger. Jag gillar tanken på att låta samtida designers utveckla gamla produkter, men vad tror ni - Får Add Colour Arne Jacobsen att vända sig i sin grav?


Foto: pressbilder från Stelton







Något för att odla mina gröna fingrar?

Idag blev det ett impulsköp när jag i rödaste rappet for runt på stan efter något helt annat. På Åhléns fick jag nämligen syn på dessa drivhus i form av enkla, fina glaskupor i två storlekar (99:- resp. 159:-) och två av den minsta fick följa med hem. De mäter h26 cm, ø16 cm och ryms precis på våra fönsterbräden. Nu ska jag minsann odla mina gröna fingrar! Brukar du driva upp något på vårkanten?


Foto: eget kollage med bild från ahlens.se


Enkel och snygg tidningsförvaring

I min jakt på inspirerande interörbilder med Eames DSW snubblande jag över en helt annan typ av inpiration. Kolla in detta fina sätt att förvara och på samma gång ha de senaste utgåvorna av sina favoritmagasin lätt tillgängliga intill läsfåtöljen. Lätt att göra själv, bara att ta en bit passande band, knyta det runt den uppslagna tidningen och göra en ögla. Häng upp på valfri hängare eller krokar på väggen. Voila!


Foto: Fredrik J Karlsson, Alvhem Mäkleri & Interör