Helgfrukost

Gårdagen blev precis så skön och tevlig som jag hoppades och idag vaknade jag med nya krafter (om än lite uttorkad). Jag älskar helgfrukost eftersom det är den enda tiden på veckan som man verkligen kan sitta ner och ta det lungt och riktigt njuta. I höstas köpte jag ett plättlagg på Lagerhaus  och imorse skrek det efter att bli använt. Sagt och gjort så Jesper och vår kära vän K som är på besök fick kärleksplättar till frukost! Litet och lättanvänt är det och kostar bara 39:-.

Ett mysigt tips till alla hjärtans dag om två veckor, som i år är på en lördag. Varför inte servera lite kärlek på sängkanten!


Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Äntligen fredag!

Efter en tung vecka med lite förkylningskänningar i kroppen och låg motivationsnivå är helgen med tid att ladda batterierna nu äntligen här. Igår gick jag och lade mig redan 20.30 och jag tror det var medicinen för idag har jag varit mycket piggare och lika engagerad som vanligt. Idag ska jag gå bredvid på mitt första värdpass på Friskis, det ser jag verkligen fram emot! Friskis & Svettis och IKEA är inte så långt ifrån varann faktiskt, "gympa för de många människorna" skulle ju kunna vara F&S ledord.

Ikväll har vi hyrt en vedeldad bastu och ska tillbringa några timmar av aftonen med vinterbad i Kalmarsund. Goda vänner, levande ljus och snacks tillsammans med en spa-inspirerad peelinghuskur av flingsalt och honung kommer få oss härligt fredagsavslappnade och rosiga om kinderna!

Vad ska ni göra ikväll kära bloggläsare? Jag hoppas vi ses i bloggosfären i helgen, jag ska ju visa resultatet av lamprenoveringen!


Foto: gettyimages

Senaste nytt - här hemma

Duschdraperier är inte den lättaste produkten att hitta både snygga och funktionella. Antingen är de plastiga och blir aldrig bra igen efter en maskintvätt, eller så  är de mer som tyg och möglar efter en tid. På Formex sprang jag på gulliga Fia och Josefin från Ilma of Sweden och de säljer fantastiska duschdraperier. Företaget importerar sina draperier från Indien av välkända kontakter som de besöker ett par gånger om året. Onekligen kan man få en rejäl färgklick i badrummet eftersom det är signifikativt för indiska textilier, men även mer diskreta varianter finns. Framsidan är dekorativt sytt i tyg och baksidan är vattenavvisande. Här hemma fegar vi lite med ett fräscht vitt som jag fick av tjejerna. I love it!


Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Gult är snyggt!

Att gult är den hetaste färgen just nu har man ju hört både en och två gånger. Efter vårformex solskenskavalkad dyker färgen upp både här och var tycker jag, eller så är det väl så att har man blivit uppmärksammad på något så ser man det överallt sen. Känner du för att piffa upp hemmet med en färgglad detalj kan du bege dig till IKEA och shoppa loss, där finns det ganska många gula produkter!



Från vänster till höger:
TROLLSTA sidobord 499:-, DISKA diskborste 5:-/2st, IKEA 365+ LUNTA taklampa 399:-, NISSE
klappstol 99:-, KATRIN metervara 39:-/m, KNODD tunna m lock 16l 129:-, SAXÅN duschdraperi 39:-, LINGO låda m lock 19:-/2st, TROLLSTA sideboard 2995:-, HERMAN stol 135:-, EVERT pall 39:-, FANTASTISK servett 15:-/50st, TRIPP burk m lock 29:- set om 3.

Foto: eget kollage med bilder från ikea.se

Målarverkstad

Det har varit lite tyst här på bloggen, inte för att det inte finns saker att skriva om men just nu är kontoret åter igen omvandlad till målarverkstad. Jag har loppisfyndat och som oftast så är det med "nya kläder" jag föreställer mig det jag hittar. Alltså är färgburkarna öppnade igen och sprayfärgen frodas. Självklart ska jag redovisa resultatet när det är klart! Passar på att tipsa om lite inredningsfavoriter medans färgen torkar...

Kan du göra en rosett, kan du slå en knut så lätt...

Efter förra inlägget fastnade jag lite i bandträsket. Jag tror att det är pysselgenen i mig som gör mig så svag för band i alla dess former: dekorationsband, snoddar, tampar, snören och slingor. Det finns massa band som jag har svårt för t ex. de som är ryschiga eller allmoge är jag inte värst förtjust i, men övervägande gillar jag de flesta och särskilt de med prickar på! Snacka om att jag var som ett barn i en godisbutik när jag gick in i monter C.18.30 på Formex. Strelitzia Decor har band för alla tillfällen, tyvärr känns hemsidan rätt tunn om man ser till utbudet som presenterades på mässan. Vårens trendfärg gul fanns såklart.


Foto: Sara Zetterström/ Little Miss Fix It

Många paket små...

Har man flera paket till samma person kan det vara fint att göra ett stort av dem tillsammans. Här kom det sig så att storlekarna var ganska bra avvägda och bildar en fin pyramid. Med enhetligt papper och ett vackert band runt alltsammans blir det extra tjusigt!
Vem den lyckliga är? "..det är ingen vanlig dag för det är Jespers födelsedag, hurra hurra hurra!"


Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Mr Fågel

Ett annat nyfunnet guldkorn som ställde ut bland Formex Young Designers var Mr Fågel. Tjejen bakom företaget är gulliga Diana Nylén och det är hon som gör de supersöta illustrationerna i form av kort, pins och affischer. Precis så enkla och fiffiga som jag verkligen gillar! Återförsäljare hittar du här.


Foto: collage av pressbilder från Mr Fågel, fotograf Carl-Robert Jonzon

My Little Drama

Som själv nyutexad produktdesigner (är man fortfarande ny efter 1 1/2 år?) dras jag obönhörligen till alla mässors färskingar. Greenhouse på Möbelmässan är alltid lika spännade och Young Designers-ytan på Formex var ju inte sämre. Där fanns bl. a designerduon My Little Drama och deras smyckeskollektion. Jag föll pladask för örhängena (hittar ingen bild!) med ekollon och ballerinan på linan, och jag såg att Frida hade ekorren om halsen. Förutom på deras egen webshop finns de att köpa på bl. a Eccentric.

My Little Drama är en kollaboration mellan barndomskompisarna Eva Schildt och Maja Sten. Eva är produktdesigner och har jobbat för bl. a IKEA, Playsam och Design House Stockholm och Maja är illustratör som gjort jobb åt bl. a NK, DN och Anna Sui och tillsammans har de alltså skapat denna störtsköna smyckeskollektionen. Spana in deras hemsida också, den är så söt så man får hål i tänderna!


Foto: My Little Drama

Vårnyheter hos Bosign

Det som jag fastnade mest för i Bosigns monter på Formex var dessa skoförvaringslådor. Halva landets kvinnliga befolkning måste ju rimligtvis lida av samma problelm som jag - var gör man av alla skor? Perfekt med en transparent låda för att genast identifiera innehållet utan att behöva öppna lådan samtidigt som de stilrena illustrationerna gör att en annars ganska trist box såpass snygg att man inte behöver gömma undan den i ett skåp. Jag skulle kunna tänka mig att de till och med ser fina ut staplade på hög i hallen. 195:-/4st kostar den mindre för damskor och 240:-/4st för den större herrdito. För förvaring av stövlar kostar 2 st 195:-. Spana även in det fiffiga stövelstödet. Nyhet för våren är bl. a lådorna för stövletter, tröjor och slisar/scarves och de börjar säljas i mitten av april.

Foto: Pressbilder från Bosign

Formex fotat i farten

Här kommer lite bilder från lördagens mässbesök. Sagotemat syntes på alla allmänna ytor och det undgår väl ingen att vårens hetaste färg är klargult. Entrén var en stor garderobsdörr precis som i Narnia och när man klev in genom den började äventyret. Kaniner, regnbågar, klädhängare med skor på fötterna och annat barnsligt tjusigt återfanns som en röd tråd genom mässhallarna.


Efter lunch lyssnade jag på söta Isabelle Halling som tipsade om hur man enkelt och billigt kunde bygga annorlunda skyltningar. Även om jag inte har någon butik att skylta i tycker jag att hennes idéer var användbara. Kontentan var och är, krångla inte till det och använd det som finns till hands. Gamla avklippta tröjärmar blev paketomslag och boksidor blev en tapet. Lätt som en plätt!


Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Formex commin' up

Äntligen hemma efter en alldeles, alldeles underbar helg med Formexbesök och helhelg med bästaste bästisen & sparringpartner. Så full av intryck och uttryck och färgsprak och tips och idé och trötta fötter och långa armar (efter bärande på produktkataloger och dyl..) och träsmak efter mer än fem timmar i bilen ber jag att få återkomma med reflektioner och bilder imorgon eller så. Jag har flera kassar med produktblad och visitkort att gå igenom, för att inte tala om kamerabilderna. Ha tålamod!

Självporträtt

Ikväll har jag bara roat mig med julklappen. Skissat & trudeluttat, lallat & fnulat. Det är ju de där va.. hur ser man ut egentligen? Ja ni vet, när man ska gestalta sig själv så måste man ju faktiskt fundera över vad som är "jag".
Här är jag i alla fall. En lagom tjock kvinna i sina bästa år, med snea ögon, liten mun åsså rött hår och fräknar, å pilotbrillor...


                    
     
Illustration: Sara Zetterström

IKEA PS' sjätte kollektion

I veckor och månader har jag väntat, sneak peek:en fick jag ju redan i slutet av september när jag besökte designavdelningen i Älmhult men nu är det äntligen officiellt. Igår var det pressrelease på Mosebacke i Stockholm där IKEA lanserade sin PS kollektion. Den har arbetats fram under tre år och det var den sjätte i raden sedan den första började säljas 1995. Ett sjuttiotal nya produkter med doft av skandinaviska rötter & hantverk visades. IKEA har fördjupat sitt samarbete med bl. a UNICEF, ännu en gång genom aktiv hjälp snarare än bistånd då vissa produkter är delvis handsydda av kvinnliga indiska entreprenörer. 1 februari kommer man kunna köpa produkterna på tre varuhus; Älmhult, Kungens Kurva och Barkarby. Kalmar liksom övriga Sverige får snällt vänta till 1 april. Själv kommer jag under februari planera just vår lanseringsyta. Så kul!
Några produkter finns redan på hemsidan, och kolla in filmklippet på Dagens Industri via DiTV och "Godbitarna ur Ikeas nya kollektion". Jag är djupt imponerad av Marcus Arvonens myslampa MASKROS så den kommer definitivt flytta hem till oss! 799:-, det är design för de många människorna det.




Foto: pressbild IKEA

365 skäl att vara glad

Idag damp den ner till slut, årets personliga almanacka! Flera förbättringar fanns nu mot förra årets variant, t ex. gumminband, linjal och visitkortsficka!
Denna gång valde jag inverterat rosa och rött (mot i fjol alltså). Visserligen älskar jag cerise och ljusrosa, men denna skrikrosa var inte precis vad jag tänkt mig, men what the heck. Jag bara älskar att den känns som bara min, anpassad av mig själv efter just mina behov. 2009 års viktigheter kan börja!

Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Wonderland stories...

Veckan kan inte pinna på fort nog nu. Jag vill bara att det ska bli fredag kl 14.00 så jag kan stämpla ut och sätta mig i bilen och köra norrut. Lördagen skall tillbringas i hufvudstaden, eller i förorten snarare. Tillsammans med Alice, plåtmannen och resten av gänget på Formex. Can't wait, jag älskar ju cute design, saga och glada färger. Man vet aldrig var det slutar, men en sak vet man och det är att det börjar med "Det var en gång..."

Foto: Prt Sc formexmagazine.se

Leila Jr.

Matlagning är verkligen inte min grej, kanske mycket beroende på att jag är gift med en man med grymma cuisine-skills varför jag inte sett mig tvungen att bemästra det området (för att falla från ämnet en stund insåg jag nu när jag skrev detta att Jesper förmodligen av samma anledning inte ser någon anledning till att bli en handy man då jag redan axlar rollen. Guu vilket modernt förhållande vi har. Han står vid spisen och jag gersågar lister...).
Dock har jag alltid varit rätt vass på det här med desserter (sa hon lite ödmjukt), och sedan jag köpte kokboken med stort K har experimentlustan (och midjemåttet?!) ökat flera gånger om, så till den milda grad att Jesper numera kallar mig Leila Jr. Cup cakes, cheese cake och kladdkakemuffins är några av läckerheterna som tillagats den senaste veckan. Tur att man har fikasugna kollegor.

Foto: Sara Zetterström

Lyx eller budget - jättelampa

Designklassikern Anglepoise har funnits sen 1932 och många är efterföljarna. Det senaste i raden är de s k jättelamporna som har formen av en skrivbordslampa men i själva verket är en golvlampa. Lyxvarianten kostar 6.500 dollar (herre min hatt det är mer än 52.000:-!!) och i detta fall gör bugetvarianten verkligen skäl för sitt namn då den bara kostar 2.500:-.


              Max lamp - Hive                                                             Top Hat - Mio

Trettondagsaftonen uppåt väggarna

Trettondagsafton tillbringades i festlig stämning hos en vän och kollega. Hennes hem är inbjudande och inspirerande i främst svart, vitt och rött och jag måste dela med mig av några bilder. Sovrumsväggarna är klädda med vita gardinvepor och favoritklänningarna är för fina för att gömmas i garderoben och hänger som kalaspingliga inredningsdetaljer. Bakom sängen kikar metervaran Moments från Marimekko fram. En fruktansvärt avundsvärd julklapp som tillkommit på vardagsrumsväggen är Lisa Rinnevuo-litografin "Sally". Fest var det här.

Foto: Sara Zetterström

Om man ändå hade gröna fingrar...

Idag blir det bara ett kort inlägg eftersom vi är bortbjudna på fest, och tack vara denna bonusledighet som trettondagen innebär ska vi styra kosan mot västkusten, och brorsdottern imorgon. Alltid när vi åker bort far Jesper runt med vattenkannan och ger våra stackars syresättare en slurk, dessvärre reser vi nog bort för sällan och tyvärr bor det ingen trädgårdsmästare hemma hos oss. Jag vet inte om en ny vattenkanna mirakulöst skulle få våra blommor att spira. Möjligtvis skulle jag kunna ha denna tjusiga kanna från Born in Sweden stående framme och på så sätt påminnas om att använda den tillräckligt ofta... Otroligt läcker är den i alla fall. Finns för 795:- på Rum21. Den vita, yes please!


Foto: born in sweden

Lexington Concept Store

När vi var och hälsade på syrran i Norrköping passade jag på att göra ett besök i den nya lexingtonbutiken som öppnade i Knäppingsborg i november. Jag har sagt det förr men jag är såå svag för Lexington - fräschören, ränderna, färgerna och det grafiska uttrycket, ja hela paketet kort och gott. Love it! En konceptbutik är ju ju lite som att komma till produkthimlen och jag hade gärna visat bilder därifrån men det var inte okej att fota tyvärr. I påsen denna gång fick nya handdukar till badrummet och köket ta plats.
Påsen ja, bara den är ju värd alla slantarna!


Foto: Sara Zetterström

Vintrigt vardagsrum

Jag har en längre tid varit trött på alt orange som har accentuerat vårat vardagsrum och har under helgen svidat om. Det blev, precis som utomhus (det har snöat hela natten i Kalmar), ljusare och lite krispigare. Nya plädar & kuddar och även en ny matta. Allt från IKEA. Plädarna är från julsortimentet KALLT och kuddarna liksom mattan är IKEA STOCKHOLM. Kuddarna har jag länge klämt på men inte kommit mig för, eftersom de kommer att utgå ur sortimentet så var det bäst att passa på. Jag drömmer fortfarande om att klä om sofforna och fotpallen enhetligt men det kommer att kosta en halv förmögenhet så det blir nog inte aktuellt denna sida midsommar...
Helgblommorna lyser verkligen upp i rummet, men jag fick länge leta efter vita tulpaner och till slut hittade jag dem hos gulliga Pia. Det borde jag ju förstått, min söta brudbukett kommer nämligen från Pia's blommor och det är dessutom den blomsterhandel som ligger närmast.


Foto: Sara Zetterström

Bärbart akvarium

Jag snubblade över denna härliga grej på Flickr. Ett litet bärbart akvarium, eller guldfiskskål om man så vill. Den är designad av israeliska produktdesignern Michal Shabtiali. Hennes projekt gick från början ut på att ta fram produkter till barn med skilda föräldrar och tanken är att barnet lätt ska kunna ta med sig sitt husdjur från det ena hemmets akvarium till det andra. Skålen är gjord av Perspex akrylplast med handtag av gummi och finns tyvärr endast som prototyp. Vill du producera den eller vet någon annan som kan vara intresserad, kontakta Michal bums!

Jag tycker att idén är lysande, dessutom är skålen så himla söt. Jag skulle ge den till min lil sis så hon kunde ta med sig Leif & Lena och komma och hälsa på!


Foto: Leif & Lena-bilden av Sara Zetterström. Produktbilder: Michal Shabtiali

Little Miss Fix It's årskrönika

Det gångna året sammanfattningsvis:


årets resa: vi inledde året med att åka till Thailand i tre veckor. oh my vad jag gillar turkosa vatten!
                                                       

årets bok: från två skilda kategorier romanrökaren Snabba cash av Jens Lapidus och kokboken A piece of cake av Leila Lindholm.

årets never-ending-story: direktörsskrivbordet jag köpte till Jesper sommaren 2007. det är stort, det är trasigt, det är så otroligt mycket förutom färdigt. slipningen är halvvägs och jag vill inte ens tänka på målningen, men någon gång ska det stå där, vitt och alldeles underbart!


årets present: min fina kamera Nikon D80. vad vore bloggandet utan bilder?

årets låt: Duffy med Mercy. jag har haft den som mobilsignal sedan i maj och blir fortfarande lika glad av den.

      

årets film: Sex And The City. och visst höll den måttet!!

årets skiva: Amy Macdonald - This is the life. varenda låt är bra och svänger fint i kroppen när jag cyklar till jobbet.

årets bästa: jag och Jesper gifte oss på kanske en av årets vackraste dagar. mycket kärlek & många pussar!


årets sämsta: Jespers brorsdotter Allie som föddes alldeles för tidigt med all den oro det innebär. Nu har familjen äntligen fått flytta hem och hon är definitivt en liten fighter.

årets bloggmoment:
när jag skaffade en separat bloggmejl som jag öppnar med barnslig förtjusning och möts av läsarnas kommentarer. utan er skulle det inte vara ens hälften så roligt att blogga! Kommentera mera!

årets plagg: min gröna brudklänning. så söt, så annorlunda, så jag. äsch.. det där kom ut lite fel hi-hi.

årets visdomsord: "lyckan står den djärve bi", så skrev vi på ringarna. en liten påminnelse om att man inte ska vara feg heller.


årets skräll: att vi gifte oss. usch vad jag tjatar men i april visste vi inte ens att vi skulle göra det. sen bestämde vi att vi skulle gifta oss på min 30-årsfest. allt gick i ett flygande fläng och den största skrällen är nog att jag lyckades hålla det hemligt hela tiden. moi - pratkvarnen liksom.

förhoppningar för 2009:
förutom att alla nära och kära ska få vara friska hoppas jag att 2009 blir året som kännetäcknas av förändring. förändring i positiv bemärkelse. jag hoppas att blogglusten finns kvar och att jag kan prioritera så att jag hinner ägna mig mycket åt det jag tycker är allra roligast så som inredning & pyssel!! förhoppningsvis hinner jag rita en hel del också, dessutom ska jag verkligen prioritera att slutföra min nya bloggdesign och bli bättre på att besvara kommentarer...

GOD FORTSÄTTNING ALLIHOP, VI SES 2009!