Gott frukostbröd från Arla
Foto: Sara Z
Med risk för att omvandla detta till en matblogg
vill jag tipsa om en superenkel och smarrig limpa.
Ingredienser till 1 bröd:
1 dl grovt rågmjöl
6 dl kärnvetemjöl med fullkorn
1 dl krossade linfrön
1 dl grovhackade cashewnötter
1 dl hackade, torkade aprikoser
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl Arla mild yoghurt
1 dl lingonsylt
Jag brukar dessutom tillsätta lite solroskärnor och hackade valnötter. Ju mer frön desto saftigare blir det tycker jag.
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt och sylt. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform som rymmer 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 h. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.
Detta bröd passar även utmärkt som middagsbröd, gärna med ICAs pepparrotsfärskost. Lycka till!
Kommentarer
Postat av: hemmabloggaren
Här har jag nog aldrig varit, vilken fin blogg du har!
Postat av: pernilla
Vilken fin och inspirerande blogg! Den här kommer att hamna på min länklista. Hoppas att det är ok?
Ps. Jag älskar dina motton!
Postat av: Anna-Karin
Mmmm.. så gott det verkar!
Trackback