Gott frukostbröd från Arla


Foto: Sara Z

Med risk för att omvandla detta till en matblogg
vill jag tipsa om en superenkel och smarrig limpa.

Ingredienser till 1 bröd:
1 dl grovt rågmjöl
6 dl kärnvetemjöl med fullkorn
1 dl krossade linfrön
1 dl grovhackade cashewnötter
1 dl hackade, torkade aprikoser
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl Arla mild yoghurt
1 dl lingonsylt

Jag brukar dessutom tillsätta lite solroskärnor och hackade valnötter. Ju mer frön desto saftigare blir det tycker jag.

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt och sylt. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform som rymmer 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 h. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.

Detta bröd passar även utmärkt som middagsbröd, gärna med ICAs pepparrotsfärskost. Lycka till!

 

Kommentarer
Postat av: hemmabloggaren

Här har jag nog aldrig varit, vilken fin blogg du har!

2008-11-04 @ 08:33:42
URL: http://hemmabloggaren.blogspot.com
Postat av: pernilla

Vilken fin och inspirerande blogg! Den här kommer att hamna på min länklista. Hoppas att det är ok?



Ps. Jag älskar dina motton!

2008-11-04 @ 09:13:47
URL: http://vitaparlor.blogspot.com
Postat av: Anna-Karin

Mmmm.. så gott det verkar!

2008-11-05 @ 22:16:30
URL: http://nancyandi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback