Pumpaexpert sökes!

Idag är jag uppe långt före tuppen, jag tänkte nämligen hinna jobba lite innan resten av dagen ska ägnas åt utbildning och avdelnings kick-off! Det är en hemlis vad vi ska göra för aktivitet men jag har på känn att det blir något konstnärligt och kladdigt?! Jag tänkte be er om hjälp kära bloggläsare för jag gjorde ett spontanköp av en pumpa för ett tag sen, för den var så himla - ehh - perfekt. Pumpornas pumpa liksom. Tanken var ju att göra en fin klassisk lykta a la Halloween och nu undrar jag om det är någon som har erfarenhet av pumpaskärning, vet någon fin mall, bästa kniven eller annat bra och ha tips? Det mottages tacksamt på littlemissfixits(a)gmail.com eller via kommentar! Jag har ju bara en chans att lyckas skära till denna smashing pumpkin...


Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It

Kommentarer
Postat av: Pumamamman

Hej

Du behöver en kort kniv till pumpan...funkar bäst

Fina/rysliga mallar hittar du på www.festfixarna.com

de har en hel del användbart, det är bara att klicka sig fram...

Kramis

2010-10-21 @ 07:39:46
URL: http://pumamamman.blogspot.com
Postat av: Anna / Sand´s Drömmar

Hej på dig! Mallar finns det massor av på nätet, googla dig till amerikanska Halloween-sidor så hittar du nog. Jag brukar rita ut med vanlig bläckpenna innan jag börjar skära, och skär gör jag med en Global-kniv. Sedan gröper jag ur kärnorna och annat löst material. Håll pumpan under tak om det regnar, och fryser det och blir plusgrader igen brukar det inte vara så lyckat heller. Annars kan dom stå sig i många veckor!

2010-10-21 @ 08:16:19
URL: http://www.sandsdrommar.com
Postat av: Kattis

Kolla in marthastewart.com där finns massa tips på både hur och vad man ska karva.

2010-10-21 @ 10:32:41
URL: http://frystaapelsiner.blogspot.com/
Postat av: Linda

Ingen aning, men lycka till och hoppas på att få se resultatet sedan! :)

2010-10-21 @ 14:38:08
URL: http://www.colorfullife.se
Postat av: Carina

Jag vet bara att min pumpa var hårdare än jag föreställt mig inuti och det var rätt kämpigt att gräva, klafsigt oxå så gummihanskar kanske inte är helt fel om man inte vill gegga ner sig rejält.

Kanske en sådan där liten trägårdsspade är bättre än sked som jag hade och slet med.Ritade oxå innan men kände som du, man har bara en chans att det ska bli snyggt!

Bra tips du fick om väta och kyla, för där misslyckades jag. Visste inte att den var så känslig så min rasade ihop alldeles för snabbt!

2010-10-22 @ 21:50:38
Postat av: Frida på Trendenser.se

Tänk på att innehållet är trådigt som bara den. Att ta sig genom skalet är en sak sen kommer nästa utmaning, att tömma den på innehåll utan att sabba mönstret. Ett tips är att skära ett lock och gröpa ur innehållet med en sked först, då blir det lättare. Rita också mönstret du ska följa på utsidan, i en lite mindre skala, så att du kan skära utanför kanterna, så blir det lättare att hålla sig inom "ramarna".

2010-10-23 @ 10:41:42
URL: http://www.trendenser.se
Postat av: Sara på Little Miss Fix It

Tusen tack för alla superbra tips och för att ni delar med er av era erfarenheter!! I veckan är det jag som ger mig i kast med Mr Pumpkin :)

2010-10-24 @ 22:24:01
URL: http://littlemissfixit.blogg.se/
Postat av: Skänk bort gamla prylar på ny sajt!

Hej ett litet tips till dig;)iLoveGratis är en sajt där man kan skänka bort prylar och möbler man inte behöver istället för att slänga de. Så om du har böcket, gamla möbler eller vad som helst skänk bort de gratis och enkelt på iLoveGratis!Är du en student eller någon annan som behöver möbler och prylar till inredningen av hemmet? hitta det mesta gratis på sajten...Just nu finns det 1000-tals prylar som skänks bort allt ifrån gardiner till soffor, bokhyllor och bilar.Tipsa gärna dina läsare om sajen:)http://iLoveGratis.se

2010-10-25 @ 00:35:45
URL: http://ilovegratis.se
Postat av: Thornicoline

Hello, any body here???

2012-04-03 @ 13:23:26
URL: http://thornicoline.blogmedics.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback