Colourmania!

Den sista veckan på den senaste utbildningsmodulen handlade mycket om att resa tillbaka till mina år på Designprogrammet i Pukeberg. Presentationer, kreativa processer och färglära deluxe. Beträffande det sista så, no offence till de två veckorna av färgblandande hösten 2004 för att förstå färg, men att tillbringa dagen tillsammans med lågmälda men tusenfalt inspirerande Lea Kumpulainen var något alldeles i hästväg. Lea fanns på Ikea i många år innan jag ens var en liten påtänkt cell och har de senaste 20 åren jobbat med Ikeas färger och stilar (OM jag vill ha det jobbet!). Vi gjorde djupdykningar i NCS-havet som innehöll både lite matte och massa känsla, något för båda hjärnhalvorna alltså och crawlade mellan vithet, nyans, kulörton, mättnad och kontrastförstärkning. Färglära är hur kul som helst och något jag gärna pratar mer om här på bloggen om ni är intresserade.


Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It

Kommentarer
Postat av: Mia

Jag hade också färglära som ett av mina favoritämnen under min (korta) utbildning till dekoratör. Mycket är dock glömt så det vore jättekul att få lite påminnelser (& kanske lite ny kunskap). Jag röster JA! på det förslaget :)

2012-02-22 @ 09:18:07
Postat av: Emelie

Jaaa, färglära är kul. Visa mera!

2012-02-22 @ 10:25:24
URL: http://memmels.blogspot.com/
Postat av: Åse - Interiörguiden

Så intressant, jag som jobbar med NCS hela dagarna skulle så gärna vilja lära mig ännu mer!

2012-02-22 @ 11:29:33
URL: http://www.interiorguiden.se
Postat av: Malin - tjusigt

Jättekul med färglära, vi hade 2+2 dagar med ncs förskola i förra månaden och fick därefter göra en färgsättningsuppgift i vår utbildning. Så mycket enklare det blir att hitta rätt när mak kan "koden". Det finns så mycket fina kulörer att det känns onödigt att bara måla vitt.

2012-02-24 @ 19:51:52
URL: http://tjusigt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback