Höstskörd

Jag vill bara påminna om att alla ni som suktar efter en liten ek att vårda i er ekollonvas a la Estrid: Ut i skogen med er, det är skördetid! Här i sydöstra Sverige ligger alla ekollon nedanför ekarna och bara väntar på att bli plockade och lagda i en skål med vatten för att gro. Tålamod är en dygd, bara att få en grodd tar 3-6 veckor nämligen, och räkna sedan med minst lika mycket till i vasen med dagligt vattnande för att det ska spira. Lycka till!
 
Foto: Sara Zetterström, Little miss fix it

Kommentarer
Postat av: Hildur - fixa&dona

Åh jag hinner inte med att leta ekar. ;) Kan LMFI tänka sig att jaga rätt på och husera ett ekollon eller två i några veckor innan de får följa med mig hem?

Svar: Som sagt, de ligger här hemma och vårdas ömt! :) Kramkram
Little Miss Fix It

2013-09-26 @ 22:16:58
URL: http://www.fixaodona.se
Postat av: Sofia

Hej! Med förhoppning om att du kanske kan hjälpa mig, here goes.. :)

Jag plockade några ekollon för ca 2-3 veckor sedan och la i en skål med vatten hemma på fönsterbrädan. Efter bara några dagar började de dock att mögla! Jag gjorde rent dem från mögel och bytte vatten (vilket jag nu göra ett par gånger i veckan) men ändå fick jag nytt mögel några gånger. Nu verkar de ha slutat mögla men har däremot "spruckit" och ser inte så vackra ut... Vad har jag gjort fel? Eller är det helt enkelt ännu mer tålamod som krävs?

Tacksam för hjälp om du har något tips :) Vill så gärna få användning för mina ekollonvaser!

2013-10-22 @ 11:11:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback