Mitt senaste fynd

Här kommer ett högst ovilligt tips, men eftersom jag själv gått emot mina principer så är det väl lika bra att jag står för mina handlingar också, inte sant? Jo förstår ni för jag försöker verkligen vara eko-reko och tänka långsiktigt och välja bort vissa butiker i största möjliga mån. Många för att jag helt enkelt inte har koll på deras produktionskedja, personalpolitik eller miljöpolicys. Netto är en typisk sådan butik, ni vet lågprismatkedjan där man kan gå in för att köpa frukt och komma ut med ett skinnställ till motorcykeln eller en burk med korvar formade som små fotbollar, den butiken. Men så var det en bild som skymtade förbi, något rutigt och tjusigt just där ifrån och jag råkade ha (om)vägarna förbi kvarteret nästgårds där ena butiken ligger. Och nej, jag har ingen aning om de som sytt dessa kuddar får rimlig lön eller utslag på händerna av kemikalier så därför är det här ett guilty pleassure. För jag blev kär, och ni vet hur svår den är att värja sig mot, förälskelsen. I fina färger och mönster som bara passar så himla perfekt i myshörnan här hemma, och att ena kudden är annorlunda i måtten, inte är så kvadratisk som alla de andra. Och oliksidig bara en sån sak. Det är så svårt ibland att leva och lära rätt, för ibland, måste man bara få strunta i förnuftet och gå på känsla. Billiga som tusan var de också, hujedamej, sa jag det?
 
Foto: Sara Zetterström, Little miss fix it

Kommentarer
Postat av: Ulrika

Vissa kanske blir provocerade av att du, gud förbjude, köpt en kudde där miljö och människa spolats ner i avloppet.
Men jag blir så pepp, inte av att du köper billiga kuddar men att du faktiskt i de flesta fall tar hänsyn att du tänkt ett steg längre. Får gåshud av det! Detta är första gången jag läser i en blogg att man kan tänka på detta sätt när man handlar. Ekologisk mat är sedan länge etablerat. Men detta med produktionskedjan av det vi klär våra rum och oss själva med...not so much!

En stjärna i himlen till dig <3

Svar: Tack Ulrika, för att du kommenterar och visar ditt engagemang så starkt!! :) Du får månen, fo sho.
Little Miss Fix It

2013-09-12 @ 08:10:10
Postat av: Kimberly

Jaha. Jag ratar ju med Netto, Lidl mfl... Nu MÅSTE jag dit ändå. Ditt fel. :P

Svar: Ja, blame it on the disabled kid bara.... ;-P
Little Miss Fix It

2013-09-12 @ 08:50:50
URL: http://kimberly.nu
Postat av: Jessica

Man kan inte vara 100 procent rätt hela tiden. Skönt att du skriver om det. Men i inlägget visar ju du ditt rätta engagemang och det är guld värt. Bra skrivet och snyggt handlat! Du får miljökompensera på annat sätt *skrattar*. Det vet vi ju att du gör!

Själv handlar jag det mesta på loppis och hoppas på så sätt få upp ännu fler ögon (finns de fler att öppna förresten?) för att inreda med det andra inte vill ha längre. TACK för en fin blogg. Du inspirerar.

Svar: Tack snälla Jessica för dina ord och pepp!Det är en balansgång hela tiden, inte sant (tur att jag tågpendlat i flera år hehe)?! Skrev ett fortsättningsinlägg på ämnet idag, det kan inte diskuteras nog... Keep up the good work!
Kram
Little Miss Fix It

2013-09-12 @ 10:32:49
URL: http://retrolyckan.blogg.se
Postat av: Hanna

Nu måste jag försöka ta mig till Netto känner jag! Stort-ha-begär!! Förresten när skulle barnrummet vara med i RUM? Försöker hålla utkik och vill ju inte missa :)

Svar: Jag var rädd för det...Inte RUM, det kommer i Amelia, men oklart när. Jag hojtar på bloggen!
Little Miss Fix It

2013-09-13 @ 12:31:36
Postat av: Frida

Fast här blir ju jag ganska intresserad av ditt resonemnag. Är inte det här att som före detta IKEA-anställd lite som att svära i kyrkan? För vilken möbelkedja kopplar man mer samman med en slit-o-släng-kultur än IKEA? Var finns tänket om eko och långsiktighet där? Och vad jag förstått har du kanske handlat där en del genom dina dagar? Menar inte att se ner på dig här för jag är knappast bättre själv. Skulle bara vara intressant att höra hur du tänker, vart du inhämtar din information ifrån och som du sedan drar slutsatsen att det är "en butik att undvika"? Vem skulle tex våga påstå att Lindex skulle ha en bättre produktionskedja än ex H&M? (Med tanke på att jag sett Lindex-plagg på Marsipanrosen.) Utveckla gärna och hoppas du tar min undran på rätt sätt!

Svar: Hej Frida! Är så glad över din kommentar. Tack för att du ifrågasätter. Jag hoppades (nåväl, antog är mer korrekt) att frågan skulle komma upp och idag kan du läsa lite mer utförligt om mitt resonemang på bloggen. Jag är inte bättre eller sämre än någon annan, jag vill bara att fler ska vara medvetna om att de egna valen påverkar. Och absolut, jag tog din undran på rätt sätt, hoppas jag!
Little Miss Fix It

2013-09-13 @ 13:30:33
Postat av: Ulrika

Hejsan!!!
Superfiiin kudde, undrar om den finns kvar..!? Vill ha, så jag får ta och smyga in på ngn Netto-butik och leta... ;-) Kanonfin myshörna ni har!!!!!! :-)
Undrar var du köpt den suuuuperfina tapeten??? Är ute efter just en sådan tapet till vårt lilla allrum!! :-)
Tack för fin inspiration!!! :-)

Svar: Hej, och tack! Hörnan gillas både av barn och föräldrar :)Tapeten heter Harlequin och kommer från Ferm Living, har inte ångrat valet en sekund.
Varssågod och välkommen åter!
Little Miss Fix It

2013-10-07 @ 21:03:46
Postat av: Ulrika Ö

Tusen TACK för svaret!! Ska genast se till att inhandla den suuuperfina tapeten!!! :-) Tack för fin blogg!!!

Svar: Varsågod och tack själv! :)
Little Miss Fix It

2013-10-08 @ 23:26:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback