DIY - hörnbäddsoffa av trätrall och länkhjul

Vissa saker går det liksom troll i. Som några specialbeställda trätrallar (70x240 & 70x200cm) beställda för många många veckor sedan men som försvann mellan Karlstad och Oskarshamn. Spårlöst. För att sen beställas en gång till med den överhängande risken att de första plötsligt dök upp och jag skulle stå där med två väldigt specialbeställda uppsättningar trätrallar. Fast det har de inte gjort, dykt upp alltså, och på torsdag är reklamationsfristen över och svinnet förlåtet. Och de nya då, de kom ju på nolltid. Men det var ju såklart att de skulle åka i samma lastbil som hela västkustens midsommarfirare och komma fram alldeles impregnerade i matjesill. 
 
 
Tur i oturen att det skulle bli ett monsunregn kvällen innan midsommarafton och att Marsipanrosen vägrade sova och de renoveringshålögda föräldrarna körde runt henne i bilen istället för att bära in alla verktyg och prylar som stod i trädgården. För det mesta av matjesillen sköljdes bort och morgonen efter sken solen igen och Jesper tillsammans med slipmaskinen tog bort det sista av havets läckerheter. Jag fick idén till soffan från en pinterestbild som legat i inspirationsmappen Torpet hela våren. Jag älskar pinterest. Det är som en stor kokbok som man kan plocka lite ingredienser ifrån hur som helst. En detalj där, en färg där, en funktion där och vips så har du kokat dig en egen inspirationssoppa.
 
 
Stora rejäla industrihjul är rätt svårt att få tag i. Antingen är de plastiga (=billiga) eller så kostar de tresiffrigt styck och när en ska ha tio-tolv stycken sisådär så känns en bäddsoffa från IKEA plötsligt inte som en sån dum idé ändå. Tur då att stan har ett återbrukslager från kommunen där en kan hitta en himla massa spännade grejer för några hundralappar. Som ett duschmunstycke från en jumpasal eller en hel hög med hjul. Som såg lite väl spännade ut (läs: behövde en rejäl rengöring). En ganska stor del av mig hoppas att de där hårinlindande muttrarna jag rengjorde hade suttit typ på någon vagn i frisersalongen bredvid sjukhusets cafeteria och inte en som tillhörde bårhuset.
 
Jag använde vagnsbult M10 x80 tillsammans med låsmutter och borrade rakt igenom trallen, ett i varje hörn och ett på mitten i framkant. Sen körde jag madrasserna till Tapet-Sören som skar bort en decimeter (varför köpa rätt storlek från början när en kan köpa fel och skapa arbetstillfällen?).
 
 
När det är sovdags vrider en bara upp den högra modulen till vänster och låser hjulen igen, vips blir det en prima gästsäng 150x200cm, som sagt deadline midsommar och på midsommar fanns de på plats. Men det var inte mer heller.
 
Det som står är på tur är införskaffandet av en himla massa fler kuddar och att sy ett madrassöverdrag av tyg i en grön nyans inte helt oinspirerad av träkistan som används som bord och förvaring. Förresten, om ni ser dessa trallar någon annanstans i samma storlek, ja då kan ni fråga personen om hen möjligtvis jobbar på DHL. Och eventuellt har lite svårt för det här med mitt och ditt.
 
Nu ska jag lämna man och barn hemma på vår gata i stan och ta bilen till denna hörnbäddsoffa. Där väntar en hall som ska målas. Oh well, där väntar fortfarande en hel del saker som ska målas men ikväll är det hallen som får sig en omgång.
 

Kommentarer
Postat av: Den där Victoria

Vad smart och snyggt, trätrallar alltså, det är grejor det.

Svar: Tack, det blev över förväntan! (även om penseln kanske måste fram ett par rundor...)
Little Miss Fix It

2014-06-25 @ 07:21:37
URL: http://www.dendarvictoria.se
Postat av: Emma

Men så himla snyggt! Var specialbeställer man underreden sådär? Vi har varit på gång sedan förra sommaren att bygga en liknande variant men att använda lastpallar impregnerade med sådant som får DDT att verka mysigt känns ju sådär halvkul.
Ha en fin dag!

Svar: Väldans obehandlat och rätt lite likt DDT kan en få specialtrallar på trallen.se. Prata med Tony och hälsa från mig. Det är inte gratis men servisen är bra! :) Hälsningar en som kunde få gamla trallar gratis men bestämde sig för att det inte var värt det extra arbetet att modifiera dem. Fokus på rätt saker om en säger.. Kram!
Little Miss Fix It

2014-06-25 @ 08:04:11
Postat av: Anna

Så himla snyggt! Bilderna hamnade direkt i min inspo-mapp för framtida inspiration när jag flyttar till ett större boende! :)

Svar: Vad kul! Tackar :)
Little Miss Fix It

2014-06-25 @ 16:14:10
Postat av: Sofie Eklund

Älskar heminredning och älskar din blogg! Blir så inspirerad till att snickra ihop något jag med! ;p

Svar: Ameh vad gullig du är! Kör bara, det är ju grymt kul att snickra :)
Little Miss Fix It

2014-06-25 @ 17:15:19
URL: http://sofieklund.blogg.se/
Postat av: Josefin

Är så himla imponerad av allt du åstadkommer i en rasande fart, trots en liten stjälpreda! Riktigt inspirerande för en som tycker det är ett stort projekt att hänga upp en tavla i sällskap av en snart tvååring :) Ert torp blir verkligen jättefint och det är jättekul att följa resan på bloggen!

Svar: Ha-ha, allt går om man vill (och hinns det inte med, ja då är det kanske inte så viktigt heller) ;) Tack vad kul att du följer!
Little Miss Fix It

2014-06-27 @ 08:51:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback