Styling inför lägenhetsförsäljning

Egentligen är det ju galet att en av livets största affärer, husköp, skall ske under extrem tidspress och med en beslutshastighet värdig Usain Bolt. Oh well, vi har inte fått några kylda fötter sedan husavtalet signerades men det är så otroligt mycket som skall hinnas med på kort tid. Som att sälja vår bostadsrätt.
 
Vi har haft genomgång av lägenheten och jag har fått bekräftat att det jag tänkt vi skall göra inför försäljningen är vettigt. Idag beslutade vi oss för mäklare och det blir Åsa på Pontuz Löfgren som skall hålla i tyglarna, det känns jättebra för deras objekt sticker alltid ut från mängden här i småstaden. Men fort ska det gå, eventuellt plåtning redan om en vecka.
 
Det här har vi tänkt hinna med:
 
  • rensa ur garderoberna (inte en dag för tidigt) för en prydlig och luftig kliv-in-garderob
  • byta handfat och spegelskåp i badrummet och medan vi ändå är igång  - måla taket och montera väggspegel för att skapa samma karaktär som genomsyrar övriga lägenheten.
  • måla färdigt kakelfogen i köket, något jag påbörjade för mer än 1,5 år sen men dog lite av tristess att göra så jag sköt det på framtiden (ja, varför njuta av resultatet medan man bor i bygget?) + måla väggar och tak i vitt (eller den färg vi har över).
  • rensa! Köksskåpen ska kännas rymliga och rummens ytorna fulla av möjligheter.
  • ev. möblera barnrummet med en vuxensäng för att vidga möjlighterna.
Dessutom är det hög tid att putsa alla fönster som liksom glömdes av i våras under torprenovering och annat, städfirma är bokad.
 
Beträffande den rena stylingen så handlar det om att plocka bort det alltför privata som exempelvis foton, överfulla badrumsskåp etc. och samtidigt skapa fina bilder som ska locka till visning.
 
Vi får se om vi verkligen hinner med allt, i värsta fall får vi skjuta på fotograferingen till veckan efter. Det känns konstigt nog inte betungande att fixa detta inför försäljningen för trots att vi inte får njuta av resultatet rent fysiskt något nämvärt så genererar det förhoppningsvis en större vinst som vi kan putta in i nya huset.
 
Foto: Bruno Baziq

Kommentarer
Postat av: eastcoastmom i Connecticut

Och vilket charmigt hus ni köpt!!!!

2014-10-01 @ 22:56:56
URL: http://grrringo.blogspot.com
Postat av: Petra

Vilket underbart hus ni har köpt. Det blir spännande att följa din husinredningsresa.

Lycka till!

Svar: Ja, som vi gillart! Kul att du ser det så!Kram och tack!
Little Miss Fix It

2014-10-02 @ 07:47:21
URL: http://frkarp.nu
Postat av: Elin

Det fixar ju ni plätt lätt...ångan uppe redan! Ska bli jätte kul att se bilderna sedan, tror det blir Fab...
/Elin

Svar: Ahahahaha.. tyvärr förångades vi ju lite i somras men stort tack för peppen! ;)
Little Miss Fix It

2014-10-02 @ 09:50:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback