Torpet i vårskrud

Förra helgen mutade jag två sköna ladies och deras kids att vårstäda torpet tillsammans med mig och Rosen. Jag tänkte att de kunde byta stadens larm mot fågelkvitter och friskluft, plocka vitsippor (blommor de troligen tidigare bara sett på bild) och eventuellt hjälpa till att lyfta någon byrå eller så (Boo är så himla ohjälpsam på det området) mot lite mat och en sängplats. De tackade jublande ja och om jag trodde att bilen nått top level i Tetris i och med semesterpackningen mot hemfärd aug -14 så trodde jag fel. Torp-öppning 2015 är nya highscore och jag fick nästan använda kofot för att få ut extratäckena, så full var den. Oh well förra lördagen städade vi.
 
Amanda som köper/säljer möbler hela dagarna bar ut allt i ett nafs, inklusive tre busiga barn som hon sedan underhöll förstklassigt. Jag dammade, dammsög och knäskurade varenda kvadratcentimeter och Madde putsade fönster. Schwosh sa det och plötsligt var det vår i torpet på r i k t i g t. Barnen somnade (kors i taket som inte finns i öppen planlösning) och morsorna satt uppe, pratade, åt och drack gott halva natten. Egentid i trippel är galet underskattat. I söndags for gästerna hem och plötsligt hittade jag min kamera under en pläd. Medeleine har bloggat så fint från hela helgen här och här om ni vill se mer.
 
Tre glada gungande barn i stövlar från Kalmars enda butik eller?!
 
Amanda hade med sig ljuvliga små torpstakar i present, de funkade fint som vas för årets första gullviva med!

Kistan stod i uthuset när vi köpte torpet, nu är det soffbord och rymmer alla täcken. Jag har lagt ner ett par tvålar som sprider väldoft av Sandelträ. Älskar't (finns på Lagerhaus).
 
"-Låt pappret sit..." Rosen kände tydligen inte doften genom pappret. Så en av tvålarna ligger nu i sin birthday suit och luktar lite extra.
 
Så här ser övervåningen ut. Delen över köket är loft och delen över storstugan är luft.
 
"-Men mamma, vad gör du uppe på takbjälkarna??!"
 
"-Ehh, mamma fotar lite bara, helt normalt i vår familj vettu."
 
Lilla köket. Ameh kolla golvet. S h i n y. Knäskurat är det bästa. Hejdå höstlöv och gamla barr, hejdå musbajs, hejdå knäskålar.
 
Japp, Torpet är alltså redo för säsongen. Den här helgen ska vi ge Hundraåringen lite kärlek, skura altanen och försöka skapa lite hängtrivsel inför sommarens grillkvällar är tanken. Hoppas ni får en fin helg!

Kommentarer
Postat av: Den där Victoria

Åh, erat torp är en dröm! Vad mysigt att hänga tillsammans och förena nytta med nöje.

Svar: Tack Victoria! Vi hade fina dagar :)
Little Miss Fix It

2015-04-25 @ 10:23:11
URL: http://www.dendarvictoria.se
Postat av: Pernilla

Alltså det där torpet. Drömmen!

Svar: Åh, vad söt du är. Vi trivs bra :)
Little Miss Fix It

2015-04-25 @ 16:26:15
Postat av: christine

Detsamma! Trevlig Helg :-)

Svar: Tack :)
Little Miss Fix It

2015-04-25 @ 21:40:56
Postat av: Emma

Så roligt att få se lite fler bilder från Torpet! Och så himla fint det är.

Svar: Tack snälla!
Little Miss Fix It

2015-04-26 @ 08:10:34
URL: http://emmassamling.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback