Miscellaneous w47/2015

Helgen har tillbringats i Sörmland och vi har både firat svärmor/farmor och hälsat på systrar/mostrar, ett par mysiga dagar med några minusgrader och den första snön. Väl hemma i Hundraåringen har kakelugnen fått jobba för att få upp värmen och nu gömmer jag mig mig bakom skärmen samtidigt som jag tittar på Bron. Jag är så himla harig när det gäller läbbiga filmer och serier men spänningen är trots allt värt hjärtklappningen. Tror jag. För att distrahera mig en aning så tänkte jag dela med mig av veckans lista. Inspiration, några finheter och en del nödvändigheter som kommit i min väg. Klicka på bilden för bildkälla.
 
Först ut är de här guldpläterade stålbesticken från Anthropologie. Så h i m l a fina. Visst, nu har vi redan prima bestick i Torpet men om jag skulle vara nödd och tvungen att byta imorgon så skulle det bli till dessa. Men fler än fyra set hade plånboken protesterat emot.
 
 
Mer än ett år senare står en Emma Fällman-scarf fortfarande på önskelistan. Sedan jag träffade henne på Formex förra hösten har hon gjort ännu fler vackra sjalar. Denna - Always be true, fann jag hos Le Kiosk.
 
 
Vem har inte ett trytande fantasikonto ibland när det kommer till vardagsmaten? Spana in 3 kockar och 7 kids-bloggen, precis som det låter så är det några kockar som i sin vardagsmatlagning till familjen står för uppslagen med enkla och relativt snabba inspirationsmiddagar. Vi abbonerar ju på ICA's kasse varannan vecka men jag känner mig definitivt i behov av mer matinspiration där emellan.
 
 
Okej, kanske har vi lite mer påtagliga renoveringsbehov på toaletterna här hemma än på detaljnivå men kanske just därför känns en toaborste från Iris Hantverk som första steget i rätt riktning.
 
 
 
Vår dubbelsäng var ett felköp redan när det begav sig (för mjuk) och nu börjar vi känna att det är dags att prioritera en av livets viktigaste platser lite mer (så här över ett decennium av syltiga ryggar senare). Efter att ha ägnat en morgon åt att surfa natursängar så fann Jesper bovete.se. Plötsligt känns det mest naturliga att byta ut Boo's madrass. Till just naturligt bovete med bomullsöverdrag. Giftfritt och som att sova på en vetekudde, men hur mysigt?! tänker jag.
 
 
Jag har redan flera av hennes böcker men Ida Magntorns seanste, Home Stories, står högt på priolistan till Little miss fix it-bibblan.
 
Sist men inte minst så saknar jag att pyssla. Det känns tråkigt nog som att det var alla privata DIY-projekt som fick stryka på foten när jag började frilansa. Jag tänkte försöka ändra på det, målet är att göra DIY till en större del av jobbet. Det skulle verkligen vara att leva drömmen och ha hobbyn som jobb för min del. Bilden på soffkudden med läderdetaljer får vara veckans inspiration och imorgon borde min nya pressarfot, för just läder, dimpa ner i brevlådan. Jag kan verkligen knappt bärga mig.
 
 
Nä nu är det snart dags för säsongens sista cliffhanger i Bron och jag måste nog fälla ihop datorn för ikväll och fokusera på spänningen. Imorgon är det ny vecka - en vecka som jag ser riktigt mycket fram emot.

Kommentarer
Postat av: Linda B

Vilken snygg kudde!! Har du knåpat ihop den själv?!? Och visst har Bron varit bra! Favvoprogrammet :)

2015-12-06 @ 11:15:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback