En skoltavlevägg i hallen

För ett par veckor sedan hintade jag om att skoltavleväggen som jag planerat i hallen var under födelse och förra helgen blev även kontakt, lysknapp och krok färdigmålat och uppsatt. Kanske ett DIY någon annan drömmer om så tada!

Före: kontakt och lysknapp är på vägg bort och väggen är grundmålad i kulören Fjäder




Jag ville att det skulle vara en tydligt avsatt plats, som en skrivtavla och inte bara en målad vägg, varför jag tejpade en ram runt hela ytan, dessutom ville jag ha både lysknappen och kontakten på ytan inmålade och osynliga i tavlan.



För att få riktigt skarpa kanter måste man "låsa" tejpen med bakgrundsfärgen så att inte ytfärgen smiter under. Jag vet faktiskt inte om det var Äntligen hemmas Karin Mannerstål eller min svärfar Målaren som lärde mig tricket först. Men bra är det!



När grundfärgen torkat var det bara att gå igång med självaste chefen, skoltavlefärgen. Och här gott folk höjer jag ett varnande finger för lätt var det inte. På burken står det att man ska "måla med pensel till en slät yta. Måla i två skikt, den ena gången horisontellt och den andra vertikalt. Låt färgen torka 12 timmar mellan strykningarna." Easy peasy, eller inte. Färgen stretade och drog och liksom sögs upp av väggen. Rätt snabbt byttes pensel mot roller och då gick det något bättre. Dessutom skulle min lilla burk räcka till ungefär 4,5 m² men efter totalt knappa 3 m² är den så gott som tom.



Efter sista lagret färg är det viktigt att dra tejpen direkt innan färgen torkar för bäst resultat. Spänningen stiger, hade jag gjort min läxa? Jodå, knivskarpt så det förslår...




Efter: Lite blygsamt har väggen börjat bjuda in pennan till kom ihågs och vardagspoesi.



Appropå penna så införskaffades denna tuschvariant från Granit troligtvis innan planerna för hallen dokumenterades, och eftersom jag vill att väggen ska vara skarp och snygg och inte dimmig och grå när den suddas har jag färgat en disktrasa svart som både är funktionell och i gott sällskap. Ikeas ASKER porslinsburk hängdes på VIPPA krok som jag tillsammans med skruvarna spraymålade vit, och rymmer både trasa och kritor. Jag är mycket nöjd över det färdiga resultatet.

Foto: Sara Zetterström, little miss fix it

Kommentarer
Postat av: tinajo

Du ska absolut vara nöjd - ser finfint ut! :-)

2011-12-03 @ 22:11:15
URL: http://tinajoathome.blogspot.com/
Postat av: Sara

Tack! Ibland är mödan värd ;)

2011-12-03 @ 23:37:46
URL: http://littlemissfixit.blogg.se/
Postat av: Sandra

Supersnyggt! Herregud, vilken fin blogg du har - inspirationen bara flödar! Här har du en ny läsare. Kram

2011-12-05 @ 10:38:15
URL: http://blueberryroad.blogg.se/
Postat av: Carina

Snyggt...! och det där med svarta trasor är inte dumt alls. Jag gjorde det till jobbet i höstas till alla kaffedroppande termosar så vi slapp se kaffefläckarna, men ska nog färga ett gäng disktrasor till mig själv oxå nästa gång det är dax för textilinfärgning, vilket händer ibland för att fixa solkiga svarta klädet till "as good as new"!

2011-12-05 @ 22:50:05
Postat av: Astrid.

Jag gillar griffel-väggen helskarpt!

2011-12-08 @ 19:53:28
URL: http://astahre.blogg.se/
Postat av: Emma

Hej.

Va gryyyym du är:-) Jättesnyggt och smart med disktrasan..



Va på kreatima igår, den butiken ger en ideer, de hade skoltavel-folie i metervara, även whiteboard.



Jättefin blogg oxå.

2012-01-10 @ 12:07:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback