Uppdatering: LMFI och ekarna - Alla lika olika

Precis som att vi männsikor är väldigt olika individer så verkar också ekollon vara det. Kommer ni ihåg att jag påbörjade en liten plantskola för tre månader sen? Så här ser mina små ekar ut idag. Den ena är reslig och frodig med väl utvecklat rotsystem och den andra har endast en lång grodd som dessutom vuxit till sig bara de senaste tio dagarna. Och ändå, de plockades samma dag och har fått likvärdig behandling men ändå så himla olika. Fint ändå, att till och med ekar har sina egna små personligheter. Om ni som fick små ekollonbebisar skickade till sig läser detta kan ni väl mejla en bild eller så? Några har jag blivit informerad om under vägen och det är väldigt kul att se hur övriga kullen artat sig. Så låt oss ha släktträff a la Kalmar-ekollon. Ni når mig på littlemissfixits(at)gmail.com.
 
Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It

Kommentarer
Postat av: Linnéa - mina finheter

Jisses så den har växt! Min har inte fått lika välutvecklat rotsystem ännu, men det kommer väl tids nog. Rötterna är så dekorativa i sig när de förstoras i vasen :)

Svar: Det kommer säkert :) Ja, och jag är så kär i vaserna, de är så knubbiga och söta!
Little Miss Fix It

2012-07-21 @ 11:15:19
URL: http://minafinheter.se
Postat av: Lolli

Fint

Svar: Tack för att du kikar in på LMFI!
Little Miss Fix It

2012-07-22 @ 18:50:43
URL: http://Louisens.blogg.se
Postat av: Maria

åh va fint!! Min har inte ens fått rötter ännu men jag kämpar på. Den ser ut att vara på gång så jag ger inte upp hoppet : )

Svar: Nej gör inte det! mitt högra ekollon såg för sorglig ut tills alldeles nyssens och plötsligt så började det växa. Vet inte om det berodde på det, men testa att låta det luftas i ett par dagar genom att lämna lite utrymme mellan frö och vattenytan så kanske det börjar sträva nedåt, det gjorde jag men vet inte om det var tricket eller slumpen... :)
Little Miss Fix It

2012-07-22 @ 20:03:17
URL: http://riazzoli.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback