Miscellaneous w40/2015

Vad roligt det är att ha ett återkommande tema på bloggen, något som gör att jag mer medvetet reflekterar över de intryck jag får, varje dag, och extra roligt att ni verkar gilla. Idag är det kanelbullens dag och även första söndagen i oktober. Varsågoda, jag blandar och ger, bildkällan hittar du om du klickar på bilden.
 
Minns ni att jag skrev om Flowery? Tydligen missade jag lanseringen av föregångaren Eligobox i våras. Kanske t o m snäppet härligare med buketter som man själv kan välja stilen på. Exempelvis sånna som kallas Bohemiska ängsmarker. Poetiskt.
 
 
Jag bidar min tid och tänker och drömmer om ett kök som andas oss utan att vi för den delen måste riva ut det nyrenoverade som kom med huset, något som varken är särskilt ekologiskt eller ekonomiskt. Fransk bistro genomsyrar alla mina inspirationsbilder men mannen vill inte ha samma stil som på torpet. Det kanske han skulle tänkt på innan han köpte ännu en hundraåring...
 
 
Vad är det med mig och tranor? Blev ögonaböj-kär i den här ljuvliga skapelsen Dancing Crane av Emma von Brömmsen, Simplicity heter serien som lanseras i mitten av november för Eco Wallpaper och smygvisades på ett pressevent i Göteborg tidigare i veckan. Enkelhet? Snarare en attack av rythm and blues...
 
 
Blått genomsyrar veckans blandning, något jag även valt på naglarna på sistone. Förstår mig inte på att köpa nagellack för hundratals kronor, har testat de flesta prisklasser och tycker inte de dyrare märkena står i paritet till hållbarheten. Mina favoriter är femtioåringen Mavala Mini, snabbtorkande och så liten att den ryms i byxfickan.
 
 
Tavelväggar vart ögat än ser. Den här hemma hos min Ikea-kollega Annette inspirerar mig att samla än mer personliga alster ovanför soffan.
 
 
Jag gillar tänket, att utnyttja ytan på höjden, och detta lilla klämbrickbord Clamp Tray från Navet kan gärna få skapa mer plats bredvid sängen (på mitt framtida nattygsbord med klämbar skiva). Men vilken färg?
 
 
Precis som Frida har jag läst Stoner. Fängslande och frustrerande skulle jag vilja beskriva livsberättelsen om den sällsamme läraren. Luftigt språk och ganska stillsam och lätt att ta till sig, med en grym dramaturgi. Jag läste den som e-bok i somras (min första, och troligtvis sista) men hade mycket hellre delat denna litterära upplevelse med doften av papper. Undrar vilken bok som härnäst kommer göra samma starka intryck på mig?
 
 
Häromkvällen bjöd jag upp mannen i mitt liv sedan sexton år till en tryckare. Ett dussin sistadansen-låtar, från lågstadietiden och framåt (vi turades om att välja, sjukt kul), senare hade vi skrattat, vandrat längs memory lane, dansat nära nära och fuldansat betydligt mer än vi gjort på väldigt länge. Så enkelt, men lika lätt att glömma när livspusslet tar över relationen. Nykär blir man liksom på kuppen.
 
 
Från en crush till en annan. Sist ut i dagens lista är ett projekt som stått och pockat på uppmärksamhet sedan i somras. Ett härligt loppisfynd till skåp som väntar på att jag ska bestämma vilken färg det skall få. Nu har jag minsann gjort det. Blueberry Crush, skåpet och jag i en ménage à trois som jag ser mycket fram emot.
 
 
Hej oktober, du sparkade inte in en öppen dörr precis men välkommen ska du ändå vara.

Kommentarer
Postat av: Nilla Tankebubblor

Det här med listor är du ju proffs på redan! Jättefint! Jag tycker också om den tapeten och lite blåa toner känns skönt. Boktipset ska jag ta och kolla upp. Ha en fin söndag.

Svar: Åh, man tackar! Ja tapeten är verkligen ljuvlig, och lyllos dig som har en god bok framför dig. :)
Little miss fix it

2015-10-04 @ 16:15:54
URL: http://tankebubblor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback