Dukningstips - personlig dessert

Visst älskar man när något känns personligt? Därför är bordsplaceringskort ofta lyckade för då känner gästen sig utvald, att "det finns en plats just för mig". Detta är även ett jättebra sätt att skilja mat till allergiker från de övriga på. Serverar man alkohol kan man exempelvis använda olika färg på bandet till de alkoholfria alternativen.
Man kan märka alla möjliga delar av dukningen; platsen, tallriken, glaset eller som här - desserten.

Skriv ut gästernas namn på papper. Skriver man för hand så blir det ju väldigt personligt och har man ett passande typsnitt funkar skrivaren perfekt, som för den här texten som jag tyckte hade passande julkänsla. Om man vill kan man göra en klippmall runt namnet.
Knyt fast ettiketten med ett sidenband eller snöre, var okonventionell - bjud på dessert ur ett glas så har du och något att knyta i, och servera!

Om man händelsevis inte skulle ha koll på vem som är vem kan man ju låta gästerna själva leta rätt på sitt namn.


Foto: Sara Zetterström

Kommentarer
Postat av: Karoleen

Vilken fin ide! Perfekt så här i jultider också med det röda och vita.

2008-12-06 @ 11:37:33
URL: http://blogg.karoleen.se
Postat av: Mor

Mmmm, Saris vad fint o fiffigt du gör... Är så kul att följa din blogg och du passar verkligen för att designa det mesta...:)) Är så glad för din skull!! Tack för fina kommentarer i min blogg och hoppas vi ses innan året tar slut..:)Ha det så gott nu fru Z!

Puss o kram o hälsa Jepson!!!

2008-12-06 @ 23:58:05
Postat av: Sofia

Vilket fint typsnitt! Kan man hitta det nånstans?

2008-12-07 @ 20:39:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback