Vår sommarstuga...

     image176

nej dessvärre är det rent önsketänkande... men oj vad jag skulle vilja ha ett eget sommartorp att renovera & snickra & måla & bygga & fika & ligga i hängmattan å läsa & klippa gräset & höra insekterna surra i vinbärsbuskarna & gå en liten bit på en krokig fin stig å slänga sig naken i en coca cola-färgad liten sjö..... ja, ni fattar va.

För det första kan det nog vara bra att bo ihop med sin sambo på heltid för att minska spridningen på hushåll och för det andra är jag osäker på hur det funkar... köper man torp för studiebidraget kanske det blir CSN som äger det... ;-)

Två nya torp finns i kompiskretsen inför sommaren 2007. Det blir väl till att hänga hos dem... Sa de inte att de behövde målarhjälp?

Hemligt projekt

Mitt i all ex-projektstress tog vi så tag i denna idé som nu fått ligga sedan nyåret och bara väntat på att bli förverkligad.

"Vi" är då en handfull härliga, ta-sig-för-sam-iga kreatörer... som träffats för att vi nånstans är av samma skrot och korn.

Nu är vi alltså en bit på väg. Vackrare Vardagsvara & Rebelliskt Feel Good. M-m-m!!

Lite inspiration: Missoni - me like!

image175
Bild: missonihome.it

mera qed*

Kunde inte låta bli att publicera dessa fantastiska grejer!!
Vackra former och spännande material kännetecknar qed*s design.

Och en liten twist...
hur får man annars ett bord inspirerat av en skottkärra att se så läckert ut!
Skulle solen skymmas av något så är det bara att rulla iväg fikat dit den skiner igen...

qed_standby

Kolfiber är knappast ett nytt material men det är roligt att se det i en annan tappning än glidflygplan och snabbseglande båtar. Med en tyngd i botten står den stadigt, sin lilla fot [eller jag menar huvud!] till trots.

headstand


Snygg klädhängare med fjong i underlättar för den late - om man ska tro namnet.

qed-lazy


Kryckor måste inte vara institutionsgrå eller 50-talsträiga. Dessa följer med rakt in i 2000-talet, flexibla som de är!

qed-flexability
Bilder: qed-design.de

qed*

Ännu en hemsida som ger mig behagliga chills...

Tyska designerduon qed* fanns med när möbelmässan i Milano öppnade dörrarna i förra veckan.

qed
bild: qed-design.de

Trendmässan - Linköping

image169

Nu till helgen, 21-22 april, är det åter igen dags för trendmässan i Linköping. Utställare finna från alla genres, blandat stora och små, kända och okända företag. Mycket dans- och musikunderhållning.

Både Lexington och Face kommer att vara representerade. Gillar dem skarpt. Lexington med sina underbara textilier och Face med bra make-up produkter i snygg förpackning!

Tisdagstema djur

ugglehiss i kulturhuset
Foto: Little Miss Fix It


Hakar på dagens tisdagstema, på håret kan man säga... 30 min till onsdag.

Under utställningen "Fiction Hotel" på Kulturhuset i fjol blev jag särskilt kär i hissen som gick upp till utställningen. Denna bild täckte den bakre väggen, som lyste som en stor skön lampa. De senaste gångerna jag varit där har jag inte använt hissen så jag vet inte om det tillhörde utställningen eller om den fortfarande finns kvar.

Växt- och djursilhuetter är verkligen en favoritform för mig och ugglor, det är fina djur det!

Hay

Danska designföretaget Hay har mycket ögongodis. Fint som sjutton är detta Hay desk. Linjerna är så rena och sköna att det nästan gör lite ont. Design av Rolf Hay. Dansk formgivning när den är som bäst...

image167
Bild: hay.dk

Platt förvaring

image166
Bild: republic

I senaste numret av Fritz Hansens publikation "republic" fanns dessa fiffiga nätkassar. Materialet verkar vara gummi och jösses om det inte hamnar under kategorin minimalism. Häftigt att ett platt runt stycke gummi endast genom några väl valda snitt blir en läcker bärkasse!

Har du vägarna förbi New York tycker jag att du ska kika in i danska supermodellen och numera butiksägaren Helena Christensen affär "Butik" på 65 Hudson St. då det bl. a är där kassarna finns.

När kocken kom till stan...


image165
Foto: Little Miss Fix It

Kocken är avnjuten!
Så kom den efterlängtade aftonen... Marskylan gjorde sig påtaglig och det kändes skönt att endast behöva flytta sig från soffan till köket när det vankades gourmetmiddag a la flottare restaurang. Ett bord för två dukade jag upp tidigare under dagen. Precis som på alla fancy places...

Strax innan kl 17.00 ringde det på dörren och där stod vår kulinariska ciceron Gunnar!

Kärleken fick ett tjusigt förkläde och när händerna var tvättade var det bara att sätta igång.

Lite handsvettigt halades nästan alla hushållets kastruller och pannor fram och med kocken som "John" gjorde vi vårt bästa att snappa upp alla instruktioner och följa honom i den vindlande kokkonsten. Eller, man ska ju göra det man är bra på så jag pratade lite mer än jag lagade...
Gunnar hade med sig alla råvaror så förutom ett normalutrustat kök var det bara trevligt humör som behövdes på vägen...

Kvällens meny:
  • Gulbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan, cèvreröra samt balsamicoglace
  • Halstrad röding med skaldjursrisotto, vaniljskum och parmesanchips
  • Vit chokladpannacotta med rabarberconsommé
Till detta avnjöts ett vitt vin till förrätten och ett rött, lätt kylt, till varmrätten. För "...man KAN faktiskt dricka rött till fisk.." vilket jag informerades om tillsammans med vintipset från Rent a Chef.


Vår kock var inte bara en skicklig sådan, han besatt dessutom en stor sociabel förmåga och parerade både 1000 och 1 fråga [mest från mig oftast inte rörande matlagning] samtidigt som han bemästrade anrättningarna. Kärleken är ju van vid det här laget så han fann sig till rätta i situationen och kokade som om han aldrig gjort annat!

Vid 21-snåret tackade vår kastrullpartner för sig, och medan vi hade avnjutit desserten hade han diskat undan allt och förvarat maten som blev över, så att vi hade till söndagslunch. Högsta betyg!

Vi skötte oss tydligen ganska väl för jag fick ett sms dagen efter som sa att vi; "..var duktiga kockar!"
Födelsedagsbarnet var nöjd med presenten, och jag, jag klagar inte heller...

Gummi - FÖR fertilitet

image164
Bild: canadiandesignresource.ca

De kanadensiska mammorna Loredana & Ornella tröttnade på att förstöra sina Manolos i begagnade tuggummin och utvecklade så Envyrobubble. Behållaren är knalligt tuggummirosa för att signalera sitt användningsområde.

De uppsamlade små bubbelgummen lämnas sedan för återvinning och används som en fertilitetskomponent!

Tänk alla småfåglar som kommer att kvittra, ikapp med skoälskarna, av glädje över denna urbana design!

Greetings from Lithuania

Å ex-jobbets vägnar befinner jag mig just nu i Vilnius. På ett litet mysigt hotell i utkanten av gamla stan ligger jag i hotell-lakanen och surfar trådlöst! [höjden av lycka]

Imorgon bär det bl. a av till  Vilnius Academy of Fine Arts.

I'm so excited!! [and soooo sleepy...]

iPod sport kit

Pulsklockan har fått konkurrens.

I ett [av flera andra] samarbete mellan Nike och Apple finns nu Nike+iPod sport kit. Om du har en iPod Nano [som jag! Tack Kärleken!] kan du göra träningen roligare;
  • skaffa ett par Nikeskor [Nike+]
  • skaffa ett Nike+iPod sport kit
I med sensorn i dojjan [det finns en särskilt utformad ficka i sulan], docka mottagaren till din iPod, sätt på favoritmusiken i öronen och spring...

Efter passet kan du, precis som med Polar, synka din info och lagra den i datorn. Hastighet, distans [Wow!] och brända kalorier på ett bräde. Gränssnittet verkar, som alltid med apple, vara riktigt fint och inspirerande.

Om man tycker att löpning är ett finfint sätt att motionera men emellanåt har lite svårt att motivera en tur i snålblåsten så fungerar en sån här produkt definitivt som en morot! Jag vet, springer aldrig en kilometer utan min klocka.

Jag behöver nya löparskor. Ska ta och kolla in Nike+...

image163
Bild: apple.com

Örongodis

Fick en iPod Nano lite överraskande.

image160


Jag älskar musik och har alltid iTunes igång, men jag är egentligen alldeles för social [läs nyfiken] för att skärma av mig med en mp3-spelare i öronen, varför jag inte skaffat någon tidigare.

Men nu tillhör alltså även jag den trafikfarliga skaran...  ;-) om än jag förmodligen främst kommer att använda den i löparspåret.

Det finns massa fiffiga tillbehör. Särskilt inom området "aktiv förvaring". Kepsen verkar ju riktigt smart eftersom sladdarna försvinner, och varför inte kombinera nytta med nöje. iPod användare: skärp er!

image161
bilder: apple.com, isoundcap.com & tunebuckle.com

Skuggade

Skuggade

I söndags var det riktig vårstämning och en lång [varm!] Kalmarpromenad i vackra villaområden och längs natursköna stråk avverkades.

Med en månad kvar har hemmafixarna börjat röja undan ris och gamla löv i sina trädgårdar och sakta men säkert byggs högen till majbrasan upp... av allt möjligt visade det sig för mitt bland allt trädgårdsavfall stod ett gäng pinnstolar!

En turkos Skönhet med svart skinnklädsel talade klart och tydligt om att han minsann inte var redo att bli brasved!
Little Miss Fix It to the rescue!

Finders keepers?? Vet inte om det gäller stöld av valborgsmässomaterial för hela vägen hem blev vi skuggade. Jag, Skönheten och min medbrottsling... Undrar om Skönheten glömde berätta något ur sitt brokiga förflutna... ytterdörren är hur eller hur låst sedan han kom in i huset.

Perfekt till skrivbordet, inte redo att bli brasved!