carpe idéus

eller vad det nu kan heta på latin... Fånga idéerna! Det är det jag vill ha sagt. Flera gånger har det hänt att jag fått en idé om en möbel eller ett mönster eller något liknande och sedan har det liksom stannat där.. som en anteckning eller skiss på ett papper... tiden går.. och vips kommer en nyhet ut, någon annan satt också på den där fiffiga idén! Och förverkligade den. Tråkigt segis.

Jag lovar mig själv att jobba mer för att fånga mina idéer.. att driva dem till avslut. Så som denna tapet för osborne and little. En modern toile de Jouy. Det är precis en sådan idé som legat i malpåse på mitt skrivbord sedan jullovet 2006... Så kan det gå.

               image288
Bild: osborneandlittle.com

Bird från JBA design

Dessa keramikkrokar är så himla fina!!! Bird från svenska designertrion JBA [Jantze Brogård Asshoff] finns både i svart och vit glasyr och produceras av LADP.

J-a-g-v-i-l-l-h-a-!-!

image285 image286
Bilder: jba-design.se

Klimatsmart när du lagar mat del I

image284

Låt fryst mat tina upp i kylskåpet. Smart, eftersom kylen då tillgodogör sig kylan och åtgången på energi minskar...

En frisk fläkt!

Lite smått revolutionerande tycker i alla fall jag att det känns med en fritt hängande köksfäkt. Vilka möjligheter det öppnar för rumsdesign! Spisen behöver inte installeras på ett ställe för att rör och utsug till fläkten ska fungera. Fettfilter och kolfilter som återcirkulerar den avosade luften. Fläkten hänger där som en läcker lampa (för det är ju så fiffigt, den har ju belysning också...) och gör åtminstone att jag genast lockas in i köket för mer än middagsmingel...

image283
Bild: NUTID HO EV G köksfläkt 5.995 kr från IKEA.se

Mormors fönster

På Södra vägen i Kalmar ligger en jättesöt butik som heter Mormors Fönster. De säljer massa mysiga inredningsprodukter, bland annat min favorit av sänglinne: Lexington. I helgen var det första gången gången som jag lyckades pricka in öppettiderna och faktiskt fick se insidan [ har tryckt näsan mot skyltfönstrena många gånger..]. När klockan inte snart är midnatt ska jag lägga in lite bilder jag tog...

          image282


Husmusen is back!

Har saknat hennes klockrena designspaningar de senaste 18 månaderna men nu när hon bytt jobb är hon alltså äntligen tillbaka i bloggosfären. Kuvl!

image281
Bild: husmusen.blogg.se

Bokrea 2008

Ni har väl inte glömt..?
Imorgon är det dags igen! Att tålmodigt hålla sig vaken så att ett nattligt besök på bokrean hinns med. I Kalmar är det så mysigt, bokhandlarna brukar bjuda på korv, eller varm saft och bulle och man går mellan de olika ställena och möter precis lika tossiga bokmalar som en själv. Mitt i natten. Det är speciellt, lite "hemlig-klubb-aktigt" sådär...
Jag hoppas att jag kommer iväg imorgon, det är annars många saker som är betydligt lättare att styra över som student  än som anställd... Dygnsrytmen t ex.
Jag skulle vilja ha både ettan och tvåan av denna:

image280
Bild: sensus.se

Kvällsfika

Idag bakade jag semlor för första gången. Det var inte alls så svårt som jag trodde. Vanligtvis är hetvägg ett måste för mig, men i tv-soffan passade de bättre "au naturelle"...

En ny katagori fick det bli dagen till ära.. kanske kommer jag fixa nåt smaskigt framöver också, vem vet.

image279
Foto: LMFI

GottgotTEgottgott...

Sen en tid tillbaka dricker jag inget annat här hemma... Rött blåbärste från Friggs. Mumma!

image278
Bild: LMFI

Propaganda

Var bara tvungen att publicera denna skärmdump från propagandas hemsida... sååå fina färger att man döööör... Galet inspirerande tycker jag.

image277
Bild: dumpad av LMFI från propagandaonline.com

mr.P

"Music knows no boundaries, and so does Mr. P. Just let him hang on and wrap himself around your wires while you happily enjoy your music."

image276
Foto & collage: LMFI

Full med sådana söta/tänkvärda budskap och hiskeligt läcker design var Propaganda, en thailändsk designfirma med egen butik i Siam center. Jag gick runt där hur jättelänge som jättehelst... och gjorde resans "mest bath per pryl-shopping", men det var det värt!

Underbara morgon!!

Visst är det underbart att vakna av sig själv när solljuset kikar in mellan persiennerna och man känner att oj oj nu är nog våren på G ändå... Så kände jag idag.

image275 ...alldeles,         alldeles underbart ljus!

TGI Friday!

Inte för att jag inte älskar att jobba, men just denna helg känns extra välkommen! Det spritter i mig och jag vill planera och fixa & dona hemma! Lite motsägelsefullt ska vi gå på lägenhetsvisning också.

Appropå fixaodona, det är en superbra blogg som jag precis hittat! Jag vet inget om henne, men jag gillar hennes inredningsbetonade blogg. Jag saknar utbudet av inredningsbloggar! Modebloggar dräller omkring här och var men inredningsbloggarna är mer osynliga...

Tipsa mig gärna om att ni finns ni söta inredningsinresserade bloggare!

"le face"

Börjar så smått bli färdig med filandet på min nya blogglook... Har saknat färg ända sedan.. jaa jag tröttnade på kaffe latte-färgen där runt Dackefejden nån gång.

Liten Sneak peak:

image273
Nu kan ni fundera...

By the way.. jag kan publicera .png-bilder nu!! Jehova.. no more hatta fram å tillbaka mellan photoshop å grejer...

Den blomstertid nu kommer...

Nä, jag har inte blivit alldeles galen, nog för att det är varmt för säsongen men inte sååå varmt... Det är bara att jag har planerat sommartemat i varuhuset hela dagen och kommer så göra i tre veckor till. Man blir lite skadad av handels vridna årscykel; IKEA's jul planeras i augusti och sommaren i februari... galet.

image272
Bild: google.se

Resminne

Jag hade egentligen bara två to do's på semestern. Det ena var att gå på marknaden Jatujak och det andra var att hitta de ljuvliga ljusbollarna som en kompis köpte i Thailand för några år sen, och som jag velat ha sedan jag "first laid eyes on them".
Jag hittade de redan första dagen men det var sånär att de inte kom med hem för när vi sista natten bytte stadsdel i Bangkok fanns de plötsligt inte i varje gathörn längre... Tack och lov har man observanta vänner och åtminstone en slinga blev min.
Min kontorsdel är cerise och vit, det blir totalmatchning
i fönstret bakom mitt arbetsbord. Åhh, jag älskar mina ljusbollar!

image271
Foto: LMFI

Designers Guild

En tapet jag förälskat mig i är denna ljuvliga från Designers Guild. Bilden gör den inte rättvisa... denna tapet skimrar! Den är oemotståndlig... Jag tänkte mig den till min Bestå-kombo i vardagsrummet men tyvärr är dörrarna för breda. What to do? Så länge får jag älska på avstånd.

image270
Bild: deignersguild.com

Musik till kocken

Den är ju så fantastisk denna lilla tingest; Naoto Fukasawa's cd-spelare för Muji. När jag får ändan ur ska jag ge mig själv en sådan sötnos och hänga den i köket. Där kommer pannkakorna svingas till Amanda Jenssen minsann!

image269
Bild: muji.co.uk

Tokig i tamburmajorer

Hallen är vårens hetaste yta. Det poppar fram klädhängare från designhörnen som aldrig förr. Ingen är gladare än jag för jag älskar nämligen tamburmajorer! Ända sen jag som 14-åring satt barnvakt hos en familj som hade en härlig gammal 50-tals gjutjärnshistoria har jag läst annonser och gått på auktioner med förhoppning att fynda en dito. Ännu har jag bara hittat en som nu tronar i vår hall men jag hoppas verkligen att fler ska joina.

Designtorget har en läcker:
image267


Liksom Inred, som har huuuur många som heeelst. Apdyra bara men my oh my vilken skönhet.


image268
Bild: inred.se



Himmelsk säng...

EDIDA - Elle Deco International Design Award har utsett årets kandidater och förutom Form Us' lampa som jag bloggat om tidigare [fy farao vad coolt!] så utsågs IKEAS himmelsäng Hemnes till årets sovrumsprodukt;

"Nike Karlssons enkelvackra himmelssäng Hemnes för Ikea: "Ett nytt sätt att göra en traditionell möbel, och ett nordiskt uttryck översatt till medelhavsdoft och för en internationell marknad."

Det är så vackert att man bli tårögd... men vet ni, den kommer snart att utgå ur IKEAs sortiment, så skynda fynda!

image266
Bild: ikea.se

Klimatsmart pappersortering del I

image265
Visste du att...
...kuvert varken ska lämnas i behållaren för tidningar eller pappersförpackningar. Orsaken är att klistret och fönstret kan orsaka problem på pappersbruket. Släng kuvertet i hushållssoporna.

Klimatsmart

Jag har en fantastisk bok som verkligen gör att man inte kan låta bli att vilja värna om miljön. den heter Klimatsmart och kostar mindre än en hundring på nätbokhandlarna [på IKEA säljs den till FAMILYpris]. Inte nog med att den är en grafisk fröjd för öga och sinne, den har så handfasta råd och tips att inte ens den slöaste sopboven kommer undan en eftertanke...

Jag är dessvärre ingen ekodrottning, men jag försöker tänka på hur jag kan vara snällare mot miljön i min vardag och jag tycker det är viktigt att sprida all miljövett man bara kan emellan sig, så att vi  till slut blir så klimatsmarta vi kan, hela högen!

Ska försöka ha det som återkommande inlägg här i bloggen och har därför gjort en liten "logga" till dessa inlägg. När du ser den då kan du väl läsa extra noga...

image265


Tvättäkta skönhet

När jag såg det här supervackra handfatet tänkte jag: "ett sånt vill jag ha i mitt framtida hem!"

Jag tänker så ganska ofta och har en speciell pärm där jag samlar utklipp, färgprov och annan härlighet för att jag sedan när jag står där med drömhuset på halsen inte ska glömma bort all fin inspiration jag sett genom åren utan istället lätt kunna besluta hur det ska se ut... när det är klart.

Jag har skapat en ny kategori för detta ändamål, för de där speciella sakerna som slår an något inom mig, det jag snubblar över när jag pluppar på nätet...

Namnet är Happy D Duravit och handfatet är gjort av Sieger Design. Det finns bl. a att köpa via Badoo för 3500 kr i runda slängar. Ska du köpa ett? Tänk bara på att det är leveranstid på 4-6 veckor.

image263
Bild: badoo.se

Vinn 50 000 kronor!

image262
Bild: elleinterior.se


Inredningsmagasinet Elle Interör har just utlyst en tävling där första pris är inredning för 50 000(!) kr på R.O.O.M.

Tävlingen heter Före - Efter och går ut på att hitta en ny funktion eller nytt ansikte på en gammal produkt eller en lösning på ett inredningsproblem av något slag.

Kom igen nu! Nu har ni chansen att visa upp den dära superfiffiga taikonlösningen på problemet "toalocket som aldrig stänger sig självt", eller hur snygg den gamla fåtöljen blev i nytt tyg och pärlor...

Själv har jag kommit på en idé som jag tänkte utveckla innan den 15 mars då bidraget ska vara inlämnat... Gör det du också!

Tänk vad mycket läckra inredningsprylar man får för 50 000 kronor!

Hem ljuva hem

Nu är vi hemma igen, de 20 dagarnas semester är till ända och vardagen kom tillbaka över en natt. Men det var bara roligt. Fem dagar innan hemresa kom jag på mig själv med att längta till jobbet! Jag tror att det är ett tecken på att man har haft en tillräckligt lång och givande ledighet?!

Första dagen tillbaka på jobbet var det bara att ta sig an och påbörja planeringen av sommartemat i varuhuset. Fullt ös  på en gång, jättekul! Åhh det kommer så mycket fina nyheter 1/4 och sommarsortimentet andas rinnande glassar och härliga trädgårdsstunder.

Solen som skinit de senaste dagarna har väckt vårkänslorna i mig och jag måste medge att jag inte jublade över det centimetertjocka snölagret som hade förvandlat omgivningarna under natten. Kallt är det också. Ha ha, jag pratade med min pappa igår och vi fnissade lite åt hur känsliga vi blivit. När jag var liten var vi ute många många timmar i slalombacken fast det var -20° och nu dör vi nästan av ynka fem grader kallt...

Semester...

Bloggen har lite semester...

I Thailand narmare bestamt. Saaaaa skont!

Puss sa lange!

image261
Foto: LMFI