En lillebror i Steltonfamiljen

Älsklingstermoskannan från Stelton finns nu även i halvstorlek. Denna lilla sötnos är 0,5 l och finns i dagsläget i klassisk stål, vitt, svart och pistagegrönt. Jag gillar den skarpt och har sett att den finns att köpa på Designonline för 499 kr. Den halva rymden till trots är priset nästan detsamma som storebrorsan vilket tyvärr känns i saftigaste laget.


Foto: Pressbilder från Stelton

Rutigt på tapeten

Efter att ha fått blodad tand av tapetseringen på jobbet är jag nu sugen på att liva upp sovrummsväggarna. Idag är där en neutral, beige och mönsterlös vävtapet och både jag och Jesper har en längre tid diskuterat olika rutiga tapeter som skulle förstärka den moderna lite New Port-aktiga stilen vi vill ha i sovrummet. De enda jag har hittat som är i närheten av det vi letar efter är dessa tre Ralph Lauren-tapeter från Engelska Tapetmagasinet. Har du något tips om fler rutiga tapeter? Bilderna är lite missvisande dova tror jag, men vilken tycker du är snyggast?
                 
Foto: bilder från Engelska Tapetmagasinet

Loppisfynd: dalahäst och undulatfat

Gårdagens loppisfynd går i kitschens tecken. En äkta gammal dalahäst från Nusnäs, en röd liten plåtburk och en hyperkitchig tallrik med tillhörande 3D undulat. Undulatfatet köpte jag med idén om att använda den som smyckeshängare. Jag måste komplettera med en upphängningsanordning och lovar att fota resultatet. På eftermiddagen experimenterade jag med lite olika bakgrundsfärger när jag fotade, jag hittade nämligen massa olikfärgade papper i min gamla arbetsprovsportfolio som matchade fint.


Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Lördagsloppis

Nu ska jag träffa Johanna och vi ska gå på loppis. Jag vet inte om jag är på jakt efter något särskilt men en tjusig mormorsfilt till en billig penning hade inte suttit fel. Jag hoppas ni får en toppenlördag allihop!

Bifogar en bild på ett gammalt loppisfynd...

Designprins nummer två

Jag fick en pressrelease igår om att prins Carl-Philip gjort silverbesticken CPB 2091 för Mema/GAB (som ägs av, det för mig lite mer kända, Gense). Siffrorna står för årtalet och att det är serie nr 1. Orättvist eller ej men jag har svårt att ta kungabarnens karriärer på allvar och dömer ganska hårt eftersom de ges helt andra förutsättningar att lyckas än "vanligt folk" varför det är svårt att utröna om det handlar om verklig talang och slit eller om möjligheter och goda kontakter (säkert en blandning och jag säger inte att min skepsis är befogad). Vare sig han är född med silversked i mun (förlåt vitsen) eller ej så gillar jag den här serien skarpt. Jag tycker att man ser att kniv, gaffel och sked verkligen hör ihop och fomen är urläcker! Tyvärr tror jag att handtagen är för smala för att jag skulle älska ergonomin, men jag skulle verkligen vilja känna på dem. Det är roligt att Carl-Philip Bernadotte går i sin farfars bror Sigvards fotspår och jag hoppas få se mer av CPB prylar i framtiden.

Foto: pressbilder från Gense

Årets Före-Efter-tävling

Kommer ni ihåg att jag bloggade om tävlingen förra året? Elle Interör i samarbete med R.O.O.M utlyser smarta lösningar eller coola gör-det-själv-exempel;

"Ont om förvaringsutrymme, svåruttnyttjade
skrymslen, insyn eller andra inredningsproblem? Hur löste du det?
Dela med dig av din smartaste lösning
och tävla om att få välja inredning värd 25 000 kr på Room!
Gjorde du om en möbel eller byggde du en ny?
Hittade du ett smart sätt att använda textil eller färg?"

I år är prissumman halverad, men inredning för 25 000 kr går väl inte av för hackor. I fjol hade jag en rolig idé som jag aldrig tog mig tid att förverkliga, men i år vete sjuttom om jag inte ska förska få med ett bidrag, inte fullt så avancerat som sist, rimligare att genomföra m a o. Sista anmälningsdagen är 1 april så har du nåt fiffigt på lut skynda att anmäla dig du med!

            
Foto: skärmdump från Elle Interör

Lingonveckan - naturligare än vanligt

Nu finns de ovanligt snygga mensskydden Lingonvecka både i dagligvaruhandeln och nätbutiker. Det är matfilosofen Renée Voltaire som tagit fram den helt ekologiska serien av bindor, trosskydd och tamponger. Genom resonemanget, att det inte bara spelar roll vad vi stoppar i kroppen utan även vad vi använder utanpå, är produkterna helt fria från kemikalier och parfymer och dessutom biologiskt nedbrytbara. Förutom det snygga grafiska uttrycket tycker jag att namnet är både exeptionellt kul och träffande.

Foto: bild från hildur.se

Lisa Bengtsson bloggar för Elle Interör

En av Sveriges hetaste formgivare just nu, Lisa Bengtsson, började igår gästblogga för Elle Interiör. Där får man följa hennes liv som formgivare och är du fantast av hennes mönster har hon redan avslöjat att hennes samarbete med Indiska nu även innefattar kläder och de mönstersprakande plaggen kommer att finnas i butik i nästa vecka. Jag kommer nyfiket att följa henns blogg som du hittar här.


Foto: skärmdump från Elle Interör

11-årsdrömmar

Idag fyller min systerson 11 år. Jag kan fortfarande inte fatta var åren tagit vägen. Här skickade jag en cool tonårsaktig tröja med posten till den lilla 2-åriga killen med myggbett i hela ansiktet som Jesper bar runt på Kolmården. Men han är tack och lov samma lilla mjuka kille, som vi älskar så mycket, innerst inne. Min storasyster är en fena på att baka födelsedagstårta och barnen har alltid fått önska sig ett motiv. Det har varit gubben-i-månen, snögubbar, hästar (har jag för mig) och så denna gång; en önskan från en crosskille. Vad passar då bättre än en häftig svart sak med hjulspår, en av presenterna var nämligen att tillbringa lördagen på MX Arena.


Foto: Malin Linder

Var tog helgen vägen?

Jag är ledsen at jag varit så dålig på att uppdatera bloggen under några dagar. På fredag eftermiddag känns det som om helgen ligger som ett fantastiskt stort (A0 minst) vitt ark som ska fyllas med allehanda färger och former. Socialt umgänge, hemmamys, diverse pyssel- /inredningsprojekt och bloggande liksom den behövliga laddningen inför kommande veckas arbete. På lördag eftermiddag kommer oväntat besök och nu har arket krympt till ett A3 och pryds endast av några få streck (ev. kan det vara trötthetsblixtar efter konserten på fredagen), och nu på söndagkvällen  är det bara en liten post-it kvar som är fylld mest med ettor och nollor.. ni vet sånna dära nödvändigt fixastädalagamat-koder för att vardagen ska fungera... A0 eller inte, min helg innehöll inte den produktivitet jag tänkt mig men ibland är det skönt att bara följa vinden och inte göra något särskilt.
Husmusen frågade i ett inlägg vilken servis hennes läsare har. Vi har ingen finservis för jag kan inte bestämma mig för vilken serie jag ska börja samla på, trots allt är det för mycket pengar för att tröttna efter några år, men jag gillar svägerskans gröna Nobel. Tillsvidare får IKEA 365+ duga. Däremot önskar jag att våra Grcic från Iittala fortfarande fanns i produktion. De är goda till frukostjuicen.


Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Prickigt från Åhléns

Har en längre tid letat efter fina muffinsformar och snubblade så äntligen över dessa supersöta från Åhléns. Prickigt är visst grejen i vår. Glada prickar på presentaskar, skrivböcker och muffinspapper. Allt vill jag ha! 
    
Foto: kollage av bilder från ahlens.se

Nedsläckta mjölkpaket för en ljusare framtid

Ni har väl inte missat Earth Hour den 28 mars kl. 20.30-21.20? Timmen som uppmanar världen att engagera sig och aktivt jobba för vår miljö.
Genom att släcka lyset och stänga av onödiga elektriska apparater sparar man energi och minskar växthusgaser.

Jag gillar Arlas kampanj inför Earth Hour. De "släcker ner" sina mellanmjölksförpackningar för att uppmärksamma människor om sin egen påverkan, utan att för den delen belasta klimatet med kampanjen.

"All tryckfärg på mjölkpaketen är uppbyggd på samma sätt men har olika färgpigment. I svart färg är pigmentet kol (sot).  Den svarta färgen på mjölkpaketen innebär därför inte mer miljöbelastning än dekoren på vanliga mjölkpaket. Kampanjen med de mörka mjölkpaketen innebär inte heller mer svinn av emballage. Arlas Mellanmjölk har så stor volym att varken leverantörerna eller Arla behöver kassera något emballage för den här kampanjen."

De svarta mjölkpaketen kommer att tillverkas 19-25 mars och säljs så länge lagren räcker. Jag tycker det ser jätteläckert ut.

Foto: skärmdump från arla.se

Roligare vårstädning med SVABBA

Appropå morgonens inlägg så är det snart dags för vårstädning...
Den 1:a april kommer det städnyheter till IKEA då släpps nämligen serien SVABBA. Produkterna är härligt färgglada och det finns allt ifrån trasor och vippor till dammsugare och en städbok(!). Jag ogillar verkligen att städa även om jag storgillar rent hus, kanske blir det roligare om man har fina attiraljer? Priserna är om man är IKEA FAMILY-medlem, och inom parentes om man inte råkar vara det. Medlemsskapet är gratis och billigt blir billigare...

Pressbilder från IKEA

Från vä: Förvaringskorg med fack 24x33x12 cm 45:- (65:-), städduk 4-pack 25:- (45:-), skurborste 19:- (39:-), disktrasor 10-pack 29:- (49:-), dammvippa 25:- (45:-), såpa 19:- (39:-), bok 49:- (99:-) och förkläde 45:- (79:-).


Skurmopp med periskopskaft 49:- (89:-), skurhink med urvridare 69:- (89:-), sopkvast 29:- (49:-), sopskyffel 29:- (49:-), handdammsugare Electrolux 299:- (499:-), dammsugare Electrolux 949:- (1.199:-).

Mina favoriter är såpan och boken, men så är jag ju en grafisk nörd också...

Morgonstund har guld i mund

Jag ÄLSKAR att det är ljust när jag vaknar numera, och det blir knappast sämre när solen kikar fram och ger hopp om våren! Det värsta är att jag ser att fönstrena verkligen behöver putsas...


Solen kikar in genom köksfönstret och DN erbjuder kultur redan innan kl. 6.00.
Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Örngott från Nyblom o Kollén

Idag överraskade Jesper mig med nya underbart mjuka örngotten Sixten från Nyblom o Kollén. Han var på tjänsteresa genom Småland och körde förbi Designgallerian i Högsby och granne med den ligger en liten inrednings- & presentbutik som heter just Lilla Butiken. Där fanns dessa skönheter av indisk bomull (confidence in textiles-märkta minsann) och de kommer passa perfekt som uppiggande extraörngott till våra vita satinlakan!
Vad var din senaste överraskning i inredningsväg?


Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

...och på jobbet går det också bra

Om någon undrar vad jag sysslar med på jobbet så kan jag berätta att jag bygger lanseringsytan för den nya IKEA PS-kollektionen. Idag och igår tapetserades alla väggarna av våder med de signifikativa maskrosfröna som flyger (shit vad det är svårt att mönsterpassa!) och imon är alltså 45 härliga kvm redo att inredas med de 71 nya produkterna. Ja, jag vet, för er som bor i Stockholmstrakten eller runt Älmhult så är det ingen ny grej, men jag ser verkligen fram emot avtäckningen den 1:a april!


Utgångsväggen IKEA Kalmar Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Inspirationsboost

Uj uj uj vad dagen har bjudit på överraskningar och inspiration. Efter jobbet åkte Jesper & jag på efterlängtad husvisning. Eftersom vi skulle vara bortresta den ordinarie visningen fick vi övertala mäklaren till en ny, och hela förra veckan längtade vi och terroriserade våra familjer om möjligheterna för objektet (framför allt våra fäder, som är händiga som få, får rysningar när vi drar igång visioner om ett renoveringsobjekt - de talar än idag om det där gamla posthuset i Katrineholm som vi drog med dem till hösten -00, och de tackar sin lyckliga stjärna att Gotlandsjobb kom emellan...). Idag var det så dags att spana in Kläckeberga skola, 6 km utanför stan. Vilket hus och vilka möjligheter! - för att drömma. Vilket jobb och vilka kostnader! - för att vara realistisk. Som Jesper sa: "-pappa kommer att ta livet av sig om vi köper det här huset..." och det ligger nog ett mått av sanning i det. Jag förstår inte varför föräldrar inte helt förutsättningslöst bara kan värdesätta och känna sig levande av de prövningar som deras barn eventuellt utsätter dem för ;-)


Foto: SaraZetterström/Little Miss Fix It
Övre bilden; badrummet superljust med fantastisk rymd. Mellanraden: säng deluxe 2x120cm - tyckte det var en rolig idé till föräldrar vars barn tar över sängen, korg med raggisar - har man ett dragigt hem så är det stor mysfaktor och gästvänlighet att ändå bjuda på varma fötter. Nedre raden: Den, sedan 60-talet, orörda övervåningen hade så många underbara detaljer (undrar om det var rekton som drack bira på vinden?)
.

Efter ett par snabba hot dogs på IKEA stack vi på kvällens höjdpunkt Pecha Kucha Night på restauang Byttan och Konstmuseet. Oh my! vilken fantastisk anförandeform. Det var en härlig klick av lokalt och nationellt designfolk, och överraskande mycket publik som snabbt fyllde konstmuseets bibliotek. En överraskning bland talarna var Jonas Lindström, den fotograf som jag beundrar allra mest, ingen fotar prylar så bra som han! För att inte tala om det charmiga anförande som Erika Lagerbielke höll, som plan C kan hon lätt bli sagotant/berättarröst. Staffan Bengtssons reflektioner om Gröna Lund och vår deformering var roande och Ewa Kumlins naturlighet var trollbindande (jag önskar att jag också hade en charmig dialekt). En riktigt härligt inspirerade dag helt enkelt.Ewa Kumlins liksom kvällen sista bild, beklagar bildkvalitéten (mental post-it: investera i ett ljusstarkt objektiv snarast!). Pecha Kucha är ett kort och intressant forum att ta del av nya vinklingar i.

Finbesök & Pecha Kucha

Idag kom min kumpel Charlotte från Stockholm hit. Både för business and pleasure. Ikväll har vi ätit gott och "catchat up"  och imorgon ska jag lyssna på henne på smålandspremiären av Pecha Kucha. Med rötterna i Tokyo är "Pecha Kucha" (japanska för ljudet av konversation) ett unikt presentationsevent där lokala och besökande kreatörer från alla olika områden presenterar 20 bilder som var och en visas i 20 sekunder – ett nervkittlande kaleidoskop av inspiration, idéer och arbete.
Pecha Kucha är en global rörelse, som sprider sig som en löpeld världen över!
Kl. 18.30 är du, liksom jag, välkommen till restaurang Byttan & Kalmar Konstmuseum där Svensk Form Småland står som värd med bl a dessa talare som börjar prick kl. 19.20:
Erika Lagerbielke, välkänd formgivare knuten till Orrefors sedan drygt 20 år tillbaka
Kennet Williamsson, en av Sveriges främsta keramiker, prisbelönt och rosad
Bengt Olof Johansson, konstnär och nytillträdd chef för Kalmar Konstmuseum
Ludvig Löfgren, ung glasformgivare, sedan något år på Kosta Boda
(tidigare nämnda) Charlotte Ryberg, designer (produkt-, grafisk- inredning-) med egen byrå
Ewa Kumlin, dynamisk VD för Svensk Form

Jag ser verkligen fram emot detta event, du kommer väl du också?


Banner från inbjudan

I have some catching up to do...

När jag sorterade den gångna veckans post fann jag dessa inspirationsbomber (tycker fortfarande att de olika magasinen kunde släppas lite mer utspritt, som det är nu kommer allihop samma vecka). Jag som inte ens hunnit med Bo Bedre ordentligt sen sist undrar i mitt stilla sinne när jag ska få tid och ro att läsa även dessa. Jag har inte hunnit med att uppdatera mig bland bloggarna heller. Det får bli mindre tv denna vecka helt enkelt, så ska jag återkomma med en liten tidningsrecensering sen. Vilken har du hunnit njuta av?


Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

En ny familjemedlem

Det är ju ingen nyhet att Jesper och jag gillar lite småroliga figurer. Gissa om Ze Super Zeros ropade efter oss när vi såg dem i en klädbutik i Val Thorens. Kärlek vid första ögonkastet blev det i "krikodolen" (som min systerdotter kallade krokodiler när hon var liten) Zoco, cerise & grön - bara en sån sak. Dessa superhjältar är inte bara söta, de har såklart superkrafter också. Varje figur har ett plus och ett minus och Zoco's för- respektive nackdelar är:
"+ han kan tugga sig igenom vad som helst
- hans tänder är alltid smutsiga"

Smutsiga tänder eller inte, vi gillar honom skarpt och lätt att han äger ena soffan! Här finns "supernollorna" att köpa på nätet. Jag hade aldrig betalat så mycket för ett gosedjur i Sverige men på något konstigt sätt blir man förblindad av semester och valutaväxlingar... och superkrafter förstås ;-).

Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Back in business!

Tack och lov sken solen idag, annars hade det kännts lite tungt att komma från 22°-iga Frankrike (helt otroligt men på hemvägen satt vi och solade i linne) till det disiga och nollgradigt Kalmar som tog emot oss i natt. Skidåkningen var fantastisk, den bästa jag upplevt tror jag, och vädret går inte att klaga på (snö två dagar resten strålande sol). Avskedsfrasen från kollegor och vänner löd gång på gång; "Bryt inga ben". Rådet lyddes men Jesper ramlade och bröt - mina solglasögon! Jag saknar dem men är glad att vi klarade oss helskinnade med sådan toppenskidåkning i bagaget (nåväl, pappa hakade på off-pist första dan och glömde både ålder och svaga knän - vilket knäna inte gjorde varpå han fick ta det betydligt lugnare större delen av veckan).
Design och inredning gifter sig inte särskilt bra med Val Thorens så jag har dessvärre inte mycket att rapportera. Kanske betyder det även att jag verkligen hade ledigt! Nu är jag däremot tillbaka mer sugen än nånsin att fylla bloggen med spännande inlägg så glöm inte att kika in här framöver. Bjuder på lite semesterbilder kvällen till ära - snö, sol, long drinks & lil 'sis 3200 m ö h...


Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Vi drar till fjällen...

Hej på ett tag! Nu tar jag en välbehövlig veckas semester!

Adobe Creative Suite 3

Inatt fick jag CS3 installerat på jobbet. Det kommer bli en lååång dag. Kul men säkert lite tidskrävande att lära sig de nya funktionerna. Hörrni, idag är det fresten Äntligen fredag!!

            
Foto: CS3-ikoner frånphotoshoplab.com

Sneak peek IKEA sommar 2009

Den här veckan har vi börjat bygga vår sommarbutik på IKEA Kalmar och jag stack ut och smygfotade lite. Nej, det är inte något som är hemligstämplat precis, men ytan är avspärrad och som kund kan man inte handla av sortimentet riktigt än. Till skillnad från förra sommarens lite dassiga & murriga (nästan höstiga) färger domineras årets kollektion, som heter SOLIG, av klara färger och en skön sommarkänsla. Mycket krukor och smart solcellsbelysning och en touch av asien med stora myggnät och kulörta ljusslingor. Eftersom första veckan i byggandet av en sortimentsbutik mest går till att skapa strukturen och få upp all inredning av bingar, väggar, pallplatser etc. har inte så många produkter fått sin plats (läs: packats upp) än. Dessvärre (ja fy vad trist jag tycker det ska bli ;-)..) så kommer jag tillbringa nästa vecka i franska alperna och kan alltså inte kunna hålla mig ajour, men här kommer ett litet axplock. Jag är mest förtjust i all fiffig laddningsbar stämningsbelysning som kommer göra grillkvällarna i sommar liite mysigare än i fjol...


Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Nyheter från PID

Nu har det dykt upp lite nytt på pid.se. Nytt fast det känns som om man sett det förut. Jag fastnade för lampan Orbit, som jag tror skulle matcha ljusstaken Skugga alldeles utmärkt.  Det vägghängda Skohornet skulle passa perfekt i vår hall. Är det bara jag som tycker att det känns lite som en lång kusin till Blahnik från Habitat?

Foto: pressbilder från PID

Biokväll

Ikväll sätter jag bloggandet åt sidan för att ha en mysig kväll med Jesper. Jag ska strax möta upp honom och äta något gott och sen gå på bio. En liten utmaning/uppmaning till alla er som kikar in här ikväll;

Tipsa om din favoritblogg eller sajt, det är alltid spännande att vidga sina vyer!
Kram på er.

Update 090305 7:40: Jag känner mig verkligen hörd och speciell så många som kommenterat detta inlägg (0)... ;-)

Drömhuset i Bygglov

Är alldeles uppe i varv efter att ha kollat på Bygglov som renoverade ett kök i en gammal skola i Enköpingstrakten. Snyggt hus och snygg familj. Det är ju precis så jag drömmer om mitt framtida hem. En gammal skola, kyrka, kvarn, industrilokal... kort och gott en byggnad med själ och karisma, som får lite nymoderniteter i sig och blir just den där blandningen av gammalt och nytt som i mina ögon gör ett hem trevligt. Hemtrevligt. Det lustiga var att precis innan programmet så kollade Jesper och jag på en gammal skola på Hemnet...
Jag tycker att Bygglov blivit radikalt mer inspirerande och kul att titta på. Denna vår har alla program känts som huvudet på spiken och Mija Kinning är verkligen en förebild.

Foto: kollage av bilder från tv4.se/bygglov

Lego som deko

Hemma hos gudsonen är det mest föräldrarna som leker med lego tror jag. Dessa fina bokstäver tronar på tv:n i vardagsrummet och jag måste säga att färgerna på legobitarna har ändrats sedan jag var liten... Väldigt stylish.


Foto: Sara/ Little Miss Fix It

Vardagslyx

När jag kom hem från jobbet för en liten stund sen tände jag några ljus, trots att det nu är ljusare än på mycket länge om eftermiddagarna, och kurade i soffan en stund. Bläddrade i senaste numren av Bo Bedre och Elle Decoration UK. Utländska inredningsmagasin är verkligen vardagslyx!


Foto: Sara Zetterström/ Little Miss Fix It

Prickigt på tapeten

I förra veckan fick jag ju ett fint rosa paket med vita prickar och på tapeten denna vecka är det rosa prickar på vit botten. Julian heter denna nya glada tapet som ingår i kollektionen Gloria från Sandbergs. Den finns i sju färgställningar och den rosa varianten är den djärvaste och kostar ca 595kr/rulle. Muutos gula lampa E27 blir man också glad av, design Mattias Ståhlbom, 595 kr hos Urban Living. Hade jag bara mig själv att ta hänsyn till hade det direkt blivit en prickig vägg här hemma!


Foto: Elle Interiör

Pyssel: Hjärthalsduk i ylle

Om du känner sig pysselsugen men har idétorka tycker jag du ska se vad som finns hos Martha Stewart. Denna pysselidé som visades inför Alla hjärtans dag blev jag inspirerad av och bestämde mig för att göra. Instruktion finns såklart på hemsidan, t o m en film faktisk, men jag sammanfattar här hur jag gjorde:

Jag köpte två 100% ylletröjor, i olika färg, på Kupan (second hand, nästan gratis och pengarna går till välgörande ändamål!) och yllegarn i kontrasterande färg. Tröjorna tvättade jag i 60° maskintvätt och de kom ut precis lagom tovade (och hälften så stora) Jag vill utfärda en liten varning, jag var nämligen på vippen att kasta med Jespers lammullströjor för att fylla maskinen liksom men hejdade mig i sista stund. Det hade nog varit väldigt poppis!? Jag ritade ett lagom stort hjärta, ca ø10 cm, på ett papper (för att få det symmetriskt kan man vika pappret och bara rita halva hjärtat, klippa ut det och voilá så har man ett helt hjärta när man vecklar ut pappret. På hemsidan finns det även en mall men vår skrivare strejkar varför jag valde att rita för hand. Jag ritade av mallen på tröjorna och klippte ut 14 hjärtan av varje färg. Sen la jag hälften av hjärtana i en rad med ca 4 cm mellanrum. Den andra häften lade jag över skarvarna och nålade ihop de två lagren så de bildade en 190 cm lång halsduk ungefär. För att fästa hjärtana i varann sydde jag korsstygn med garnet, synllgt från båda hållen, det var lite knivigt och vissa stygn vägrade bli fina kors något som faktiskt bidrar till charmen. Enligt Martha skulle man klippa av trådarna men jag tyckte de gav lite liv till plagget så jag lät dem vara kvar. Sen gav jag den till någon jag tycker om!


Foto: Sara Zetterström/ Little Miss Fix It