Vin till värdinnan

En flaska vin i går-borts-present hör väl inte till det mest finurliga man kan komma på... om nu inte värden/värdinnan råkar vara hårfrisör och man ger bort en flaska Allegro Primitivo.

Ett lättsamt vin och en okonventionell flaska som i sin enkelhet och med plastkork för tankarna till en burk hårspray.

Lite roligt, om du frågar mig.

                                                                       image228
                                                                            Bild:  google.se

Lampan som hägrar

Något som står högt upp på prioriteringslistan är vårt blivande hemma-kontor. Mycket viktigt eftersom Kärleken ska jobba hemifrån mot firman som stannar kvar i Visby.

Jag hittade ett fantastiskt skrivbord på second hand, ett riktigt direktörsbord faktiskt, som jag skall renovera. Som pricken över p:et tänker jag mig lampan som jag suktat efter i så många år; Heron från Luxo.

Formgivning så det stänker om det!!

Jag har ju alltid sett att formen är en stiliserad fågel, men det var först när jag såg namnet som jag förstod vilken fågel det faktiskt var:

heron ['her(∂)n] s zool. häger

I våras gick jag en söndagspromenad längs med Nyköpingsån och där stod han, Heron, ståtlig som få och vacker även på bild.

image227
Fotot: luxo.se och Little Miss Fix It

0498 blir 0480

Kärleken och jag står just inför en vändning i livet. Vi ska byta riktnummersområde. Ja, till och med flytta! Kanske kommer våra framtida barn att prata småländska istället för gotländska... [grymma tanke]

Just nu är jag hemma i Visby och flyttpackar [nåväl, just NU sitter jag vid bloggen...].

Det finns massa tråkiga saker med en flytt, men för att inte göra livet outhärdligt vill jag hellre fundera på det roliga det medför...
som att vår nya lägenhet erbjuder oss 45 färska kvadratmeter större bostadsyta än den gamla! Fyrtiofem! Därför är det läge att tänka inredning BIG TIME!

Magazine i mazzor!

Jag har nästan så länge jag kan minnas prenummererat på tidningar och magasin. Från början Kalle Anka för att sedan med ålder och intresse övergå till Min Häst, Penny, Spirou & co, Veckorevyn och Elle. Det var väl där i tonåren någonstans som det från "tjej-Elle" övergick till Elle Interiör.

Inredningsmagasinen brukar dimpa ner i lådan titt som tätt men eftersom jag numera, p g a jobbet, bara är hemma på helgerna och det av diverse anledningar som släktträff och avskedsfest dröjt två hela veckor sedan sist så fick jag mig en smärre överraskning [läs chock] när jag kom hem med båten inatt...

På köksbordet låg det inte mindre än fem [5!] rykande färska [nåväl] tidningar till mitt förfogande!

Elle Interiör [min gamla vapendragare], FORM [kompis sedan studietiden, bra att hålla sig uppdaterad], KONSTVÄRLDEN & disajn [ett wild card sedan några år], md - International magazine of design [en lyxig svindyr historia på tyska som hänger kvar sedan tiden i Wismar], och slutligen Sköna Hem [feelgood känsla i hela magen]
[PLAZA Interör, Kreativa Kvinnor och favoriten Residence hamnar i hemmet via veckohandlingarna på MAXI.]

Åhh jag nästan hoppas att Kärleken ska sova riktigt länge idag och jag bara kan vältra mig i alla dessa blanka underbart doftande sidor vardagslyx!!

Jag har alltid vårdat och varit rädd om mina leksaker och böcker/tidningar och ända sedan den där första Kalle-tidningen 1984 har jag sparat på mina magasin för att kunna njuta av dem om och om igen. Tidigare kunde jag inte skiljas från en endaste en och ve och fasa om den gick sönder eller någon mindre nogräknande kusin ritade i dem!!
Idag ser jag istället användbarheten i ett kreativt verktyg och att klippa ut en härlig inspirationskälla känns inte längre främmande. Även om jag ännu inte tillämpat det i praktiken... ;-)

Eftersom flytt hägrar är det dags att så smått börja organisera upp hemmet och rensa lite. Med mig hem hade jag ett gäng PAPPIS. Så himla billig och perfekt för magasinsamlaren!

Vilket inredningsmagasin skulle Du inte drömma om att kasta?

image226
Bild: ikea.se