Dukat för fåglarna

Än är höstens matbord dukat för fåglarna, men när jag cyklade till jobbet härom morgonen rök det om andedräkten och det var märkbart kallare, vilket betyder att naturens matförråd snart kommer att sina och det är dags att börja tänka på våra befjädrade små vänner.

Ett fågelbord utanför köksfönstret är både hemtrevligt, underhållande och pedagogiskt, det var åtminstone så jag lärde mig flera fågelarter som barn.

När jag var liten såg fågelborden ut som små trähus eller så hade man klassikern Kåtan från Hammarplast. Idag kan du få de i alla möjliga varianter och material, här är några exempel, en del roliga och en del underbart sköna.


$4.50 Popoutz
image244
£4.49 The Urban Garden
image239$26 Velocity Art & Design
image242


$82 Pure Modern
image241
£42 The Urban Garden
image237

949 kr Design Online

image245


949 kr Eva Solo för Dansk Design
image235


£69 The Urban Garden
image238

Nu är det jul igen!

Idag invigde vi årets julbutik på IKEA Kalmar. Med saft och tårta firade vi veckor av planerande och uppbyggnad och att vi stolt kan presentera ett julsortiment som är bättre än nånsin!

Alla ljusslingor har LED-belysning [Ljus Emitterande Dioder, energisparande och med lång livslängd] och kan även användas utomhus.

Sortimentet består av en skandinavisk modern serie i rött och grönt och en internationell modern i guld, silver och lila.

Jag kan inte bestämma mig riktigt hur min gran ska pyntas men några av favoriterna är de lila glaskulorna [jag trodde väl aldrig jag skulle säga att jag gillar lila glaskulor..!], den svarta julbocken åsså den fantastiska ljuskronan förstås!

Litet smakprov kommer här:

image234
Foto: Little Miss Fix It

Kanelbullens dag!

Mmmm, idag är det en av årets bästa dagar [förutom min födelsedag då...] och jag hoppas att alla tagit tillfället i akt och avnjutit några riktigt goda bullar.

För egen del blev det två minsann...

image233
Foto: Little Miss Fix It

Mera vynil

Härliga Hanna Werning har gjort en ny vynil, denna gång en skön kurbitsinspirerad historia vid namn Crocodile Kurbits Kiss. Detta jätteklistermärke mäter 1.5*1 m och ingår i en ny serie av vynil, som heter wall drawings, där fler färger är mixade på samma ark. Färgglädje som livar upp vilken vägg som helst!

Finns bl. a att köpa på Form & Function för 1569:-

image232
Bild: byhanna.com

Roomservice goes camping

Imorgon är det dags igen!! Mina favorithantverkare är tillbaka i rutan.

Denna gång åker de på camping"semester" och under resans gång möter de upp och gör häftiga renoveringar tillsammans med några av sina [och mina] favoritinredare!

I slutet av augusti jäktade jag in på en butik i Visby och sprang ihop med Frida Wanselius, så jag är ganska säker på att det åtmonstone kommer bli ett häftigt objekt på Gotland med en häftig inredare!

Glöm alltså inte; imorgon klockan 20.00 på kanal 5...

image231
Bild: kanal5.se

Jul på IKEA

För min del har julplaneringen pågått på jobbet den senaste månaden, och nej, så värst mycket julstämning får man inte i september... Men nu är det oktober och jag bara måste visa lite "must have's" från IKEA's julsortiment...

Jag har ju tidigare nämnt min kärlek för Ola Wihlborgs grejer... Nu har han gjort det igen i serien GLÄNSA LYSA:

image229
Denna underbara takkrona kan man ha inne liksom ute och den mäter hela 90 cm i ø och kostar 1395:-

image230
Söta små bollar på rad kan man ha både på fönsterbrädan eller bläcket. 89 kr