Inga fotografer online?

Meh.. trodde det skulle generera ett antal kommentarer här. Jag ber ju er om hjälp :-). Har du den minsta erfarenhet av foto eller har en moster som bara använder Nikon.. skriv det!

"Jag har en Canon" "Mitt extra batterigrepp är jag såå nöjd med.." Nåt litet bara så jag vet vart vinden blåser...

"Skriv en rad gör nå'n glad en kommentar betyder så mycket!!"

[känner ni igen Postens,något av mig modifierade, slogan för sådär 10-15 år sen.. ]

Canon eller Nikon - Hjälp mig!

Jag har i ett par veckors tid försökt komma fram till den bästa/mest prisvärda digitala systemkameran för min del. Från att ha varit en bestämd Canonist börjar mer och mer luta över mot Nikonanterna.

Innan digitalkamerornas tid fotade jag endast med en Canon systemkamera EOS 300, med standard 28-80 objektiv och extern blixt.

Sedan blev det en Nikon coolpix kompaktkamera som följdes av en Casio Exilim. Jag var aldrig särskilt nöjd med min Nikon varför den avigheten förmodligen har spelat roll även när jag tittar på systemkamera.

Ni är ju ett helt gäng fantastiska fotografer därute i bloggosfären och jag vet att många av de bloggare jag läser använder sig av en digital systemkamera.
Hjälp mig! Berätta vad ni fotar med, vad ni är nöjda med och vad ni är missnöjda med.

Mitt mål är att höja mitt fotograferande en eller ett par nivåer och jag väljer därför mellan Canon 40D [bästa mellanklass kameran från Canon just nu] eller en Nikon D80 [som prestandamässigt ligger mellen Canons 40D och föregångaren 450D].

Vad som talar för en Canon är, trots det högre priset, att jag har lite utrustning som redan passar etc. Vad som talar för Nikon är att jag får såpass mycket mer för pengarna att jag för samma pris kan få en extra macroglugg etc.

Jag skulle uppskatta såå mycket om ni kommenterade detta inlägg och berättar om era egna erfarenheter.

Tusen tack på förhand!

image384

Sugen på sushi

Efter en fulltecknad dag var tanken att vi skulle laga Bouillabaisse och avnjuta en flaska kallt vitt som jag blivit rekommenderad. Dessvärre tog hungern över och vi gjorde det lätt för oss och köpte hem sushi istället, något jag definitivt inte ångrar. Me like sushi! Alot.

Maten var fantastisk och vinet riktigt gott.

image383
image381 image382
Foto: :.sara

Nu blir det tv-soffan!

Dagens loppisfynd

"Köp inget skit nu" sa Jesper innan jag gick till loppisen. Det där är ju en högst subjektiv åsikt, men han hade faktiskt inget att anmärka på när jag kom hem med mina fynd [han kan dock fortfararande inte förlika sig med fönsterlamporna i glas á la 70-tal som följde med hem för en månad sedan...]

Det blev:
Brödburk i aluminium designad av Lars Lallerstedt och ett set om två kakburkar [ska eg. vara tre] av samma formgivare, båda för JH Fabrikerna i Sävsjö.

Glaslampa från Orrefors

Ihopfällbart staffli

Portmonä i textil

Dessutom visar jag den läckra cricketbollen som vi fyndade för 20 kr sist vi var på loppis. Det fyndet får jag nog tillskriva Jesper, även om det tar emot ;-)

image375 image376
image378 image377
image379
[tyvärr fokuserar mobilkameran lite som den vill, men oj vilken tydlig vävtapet i bakgrunden ;-)]
Foto: :.sara

Lördagsbestyr

"Inte vet jag, vad ni tänker göra, men själv får jag inte ligga på latsidan. Jag är en sakletare nämligen, och då har man aldrig en ledig stund."


Likt Pippi bor det väl en sakletare i oss alla inredningstokiga...

Idag ska jag iväg på loppis. Jag älskar att gå på loppis. Jag hoppas på fynd, vad hoppas du på denna lördag?


Äntligen helg!

Åhh det är inte ofta jag längtar efter jobbfria dagar, men just nu är det så. Det ska bli så härligt med ledigt och förhoppningsvis håller det fina vädret i sig.

Idag öppnade Kalmar Blomsterdesign, en fantastisk butik full med snittblommor och fina kreationer. Kalla och vallmo fick följa med hem till oss och äntligen fick vasen från bästa bästisen komma till sin rätt!

Jesper har fått en ny jobbmobil och fotoresultatet med den blev över förväntat.

Jag önskar er en härlig helg!!

image373

image374
Foto: :.sara

Revidering - Stina Svalin

Tydligen så blev det nåt vajsing med url:en... här är den rätta!

image369
Bild: PrtSc stinasvalin.com

Jordens Dag

Idag är det Jordens Dag, en dag som uppmärksammats i snart fyrtio år och kanske mer aktuell nu än någonsin. Tänk på Moder Jord idag och låt säg, cykla till träningen istället för att ta bilen. Det är bättre för både dig och vår vackra jord!

"Förgätmigej..."
image368
Bild: vol-au-vent

Tävla hos Husmusen!

Åhh, har ni sett att man kan vinna denna skönhet va!? Det är bara att svara på frågorna hos Husmusen och hoppas på turen!! Om ni läser min blogg ibland så kan ni ju svaret på fråga 1, eller?

 Jag vill vinna!

Nytt IKEA-varuhus i Japan

Den 14 april öppnades IKEA i Kobe, Japan. Och som en jippo i lanseringen kan man t o m den 6 maj uppleva ett showroom på räls! Man har inrett vagnarna i allt ifrån KATRIN till FIALENA.

Så himla rolig idé!

 image363

image364

image365

image366

image367
Bilder: pinktentacle.com

Bloggstop

Nu är det tydligen min tur i flytten.. i alla fall fungerar det inte som det ska... Jag väntar tålmodigt. Vi syns på andra sidan!!

Rabatt på Maze's MagBag

Malin Lundmarks überfina tidningsställ, som jag tidigare bloggat om, finns nu att köpa på Designonline. Som introduktionserbjudande ger de 10% rabatt så skynda fynda!

Är du med i Klubb Elle får du hela 25%rabatt på samma vara fram till den 6 maj 2008.

Tur att man fyller jämnt snart!

          image361
Bild: elleinterior.se

Kalasfin inbjudan

Jag tycker att detta pyssel passar både små och stora barn och ger en personlig touch på något som annars kan bli väldigt mall-aktigt. Det är mångsysslaren Madeleine Göranzon som gjort illustrationen till en barnbok.

Bjud till fest vettja!          image360
Bild: ava.se

Sköna hems nya sommartidning

På torsdag kommer det en ny tidning från Sköna hem, nämligen Sommarhem. Som man hör på namnet vänder den sig till den inredningsintresserade sommarstugeägaren, eller en sån som jag då, som än så länge bara drömmer om ett sommarhus.

Kan köpas i butik eller portofritt via hemsidan och kostar 59 kr.
          image359
Bild: skonahem.se

Personliga persienner

Jag tittade nyss på tv4:as Äntligen hemma och i inslaget där Isabelle och Björn gör om ett vardagsrum satte de in personliga persienner från Moogio. Vilken superhärlig idé! Snacka om att skapa unikum till sitt hem. Jag vill ha cerisa persienner till vårat kontor!

      image357
Bild: moogio.se

Paketinslagning och pärlpyssel

När jag ändå var i paketfixartagen tänkte jag passa på att göra ett grattiskort också. Jag blev inspirerad av Frida och tog fram pärllådan som stått orörd sedan flytten. Förutom att min ena tång tydligen fått fötter fanns där gott om pysselmaterial. Det bidde ett paket av pärlorna.

image356
Foto: :.sara

Prassliga paket och praktfulla papper

Idag fyller mamma år och jag fick precis veta att Lagerhaus har söndagsöppet så nu ska jag kvista ner dit och köpa detta fina presentpapper!

image354
Bild: lagerhaus.se


God nattsömn

En ljus lägnehet är väl vad alla drömmer om? I vårt fall är det lika stor glädje som plåga. Underbart på dagen men hemskt på morgonen när inte ens persiennerna kan hindra mig från att vakna 06.00 på lördagarna! Idag gjorde vi slag i saken och köpte en mörkläggningsgardin. Helst hade jag velat ha en vit men fick den beiga till halva priset så den får duga...

Åhh vad jag ska sova gott i morgon bitti!!

Före och efter:
    image353
Foto: :.sara

Nytt från Kähler

Underbart fina former och en rolig twist med de färgade gummibanden som håller locket på plats gör att jag förälskat mig i dessa burkar från danska Holmegaard/Kähler. Jag har inte funnit någon återförsäljare i Sverige men om du vet någonstans de sälj kan du väl säga till för jag vill ha!! Perfekt till mina snoddar och spännen i badrummet. Dessutom älskar jag rosa och cerise...

image351
image352
Bilder: kahlerdesign.com, formland.com

Åh ljuva 60-tal!

Fina textilier som man blir glad av! Så vill jag beskriva nya serien GUNVOR. De bär klara influenser från exempelvis Marimekko, men gillar du 60-talsstuket är dessa ett betydligt billigare alternativ med sina 39 kr/m.

image345image346

image347image348

image349image350
Bilder: ikea.com

Thirsty for style?

Som de säger i reklamen...

Jag tillhör de som inte tror att man kan köpa sig stil. Man kan ju försöka, men stil är lite som "det", antingen har man det eller inte. Men, bär man runt på en gammal pet-flaska med vatten dagligen så kan man ju byta behållare bara för att den är så skön att vila ögonen på. Dessutom ska den hålla vattnet kallt.

Stilren så det skvätter är den dock!


                                                   image344
Bild: evasolo.dk

Nyhet - SLÄTTHULT

I förrgår "rondade" jag på jobbet. Det gör vi varje måndag och det innebär att man går över sina respektive avdelningar man ansvara för och småfixar lite här och där. Då var det dags för BENNO-vinjetten [en liten miljö visad mot vägg eller hörn där vi visar en viss produkt/serie]. Då främst väggen ovanför tv'n som, efter x antal möbelbyten, såg ut som om den stått i frontlinjen vid andra världskriget, med hål överallt.

Jag valde mellan att spackla och måla om väggen helt, klä den i tyg eller sätta upp en tavla. MEN då kom jag på att det var ett perfekt tillfälle att visa en av våra aprilnyheter, SLÄTTHULT, som är en självhäftande väggdekoration i papper. Jag valde motivet "vårdträd" för det passade till övrig stil och färg. 149:- för fyra ark.

Sagt och gjort. Klistrade som tusan och pillade och måttade och... det viktigaste var att täcka alla skruvhål samtidigt som motivet inte fick se alltför tokigt ut.
Totalt gjorde jag nog av med lite drygt tre av arken.

Här är resultatet:

Före
     image341

Efter
     image342

För att lugna ner intrycket och motverka oro mellan väggen, dörrarna och fåtöljens mönster bytte jag den blommiga LUNNA mot en gråbrun.

     image343
Foto: :.sara

Nytt på designerhimlen - Stina Svalin

Min kompis Stina håller just nu på att starta upp sitt alldeles egna företag. Jag är så imponerad och stolt över henne att jag bara måste få delge er informationen. Hon kommer bli nåt stort den tösen...

Check it out![kom ihåg var ni hörde det först...]


    image340
Bild: stinasvalin.com

Twine Table av wis design

"Opposites attract" heter det ju men man säger också "lika barn leka bäst"...

Det måste vara det första uttrycket som gäller i mitt förhållande för kan vi tycka olika om något så gör vi det... [å kan vi inte så gör vi det ändå...] Detta gör att alla beslut gällande det gemensamma hemmet måste föregås av en process. En  anpassningsprocess...

Det är väl den processen jag är mitt i nu när jag bloggar om detta bord, för Jesper vill gärna ha ett, men jag vet inte riktigt...
Tycker det är superläckert faktiskt. Men inte i detta hem, i detta nu. Men.. vem vet... kanske i framtiden.
Så länge så kan ju jag introducera mitt begär från wis, deras häftiga halsbandslampa Dot Floor Lamp som jag varit kär i sedan jag såg den på möbelmässan förra året. Den lär han behöva processa....

   image339
Foto: henrik bonnevier för wisdesign.se

EKTORP+KARLSTAD=EKSTAD?

Nu kan man göra något helt crazy på IKEA! Man kan köpa ett sofföverdrag till sin gamla KLIPPAN-soffa i EKTORP-tyg!!

Kommer ni ihåg detta inlägg?

IKEA är inte dummare än att de möter upp konkurrensen och ingen blir gladare än vi kunder. Tyvärr kan man inte välja och vraka helt fritt men EKESKOGs, EKTORPs, KARLSTADs, KLIPPANs och KRAMFORS' möbeltyger finns att botanisera mellan till en början. Det är en beställningsvara och har ungefär 4 veckors leveranstid.
Dessutom finns tygerna också på metervara vilket öppnar upp för alla möjligheter att matcha ex. gardinuppsättningen [eller kostymen!?] med soffan.

Me like. Me like alot.

"Får det lov att vara en lila Karlstad eller en blommig Kramfors kanke?"


image337image338


Bilder: ikea.com

Jag - en ikean

Jag vet inte om ni funderar över det eller inte men hur eller hur så bloggar jag för min egen skull och får således ingen direktion eller betalt för att göra det. När jag tjatar om IKEA så är det för att jag råkar älska ikeakonceptet [det är ju bl. a just därför jag jobbar där] och inte för att någon bett mig göra ett inlägg. Ville bara klargöra att alla mina blogginlägg är för mitt personliga intresse och vurm.

Bara så ni vet!

      image336
Bild: bridalwave.tv

Arty Party

Såg lite av reprisen på svt's arty. Missade det mesta av inslaget men kände genast igen stilen på Ernsto Netos verk. För nästan precis två år sedan var jag på hans utställning i Malmö. Organisk är bara förnamnet och det var lite som att födas på nytt när man kom ur hans installation av bollhav och böljande mjuka former.
       image335
Foto: :.sara

Nytt av Bodo Sperlein

Londonbaserade designern Bodo Sperlein har tillsammans med det spanska porslinsföretaget Lladró tagit fram en ny servis. Sperlein har tagit inspiration från Llradós gedigna arkiv [i över 50 år har de tillverkat porslin i alla de former - figurer, vardagsföremål m m] och låtit kroppsdelar från porslinshästar växa ur eller fungera som en del av föremålet.

Design eller konst undrar många.
Vackert som tusan säger jag.

Något annat illvackert är hans hemsida, sättet som menyerna hoppar ner som små bollar, eller fladdrar upp som fjärilar släppta ur en glasburk... fint.

     image334
Bilder: bodosperlein.com

Trend: Nostalgi

Det råder nostalgitrend för fullt. Man kastar sig med förtjusning över nyproduktionerna av sin barndoms inredningsaccessoarer.

Ett typexempel är Gunila Axéns tyg "Moln". En 70-talsklassiker som när en "trettinåntings" barndomsminnen.

Själv blir jag extremt lycklig när jag ser dessa tjusiga textilmönster. I mitt flickrum [tidigt 80-tal] tjatade jag mig till mig de vältvättade ärtgröna påslakanen med de fina vita molnen på, och väl där i min säng i den nybyggda enplansvillan låg jag och räknade de smala gula ränderna i tapeten [Borosan?].

I trettioårspresent önskar jag mig de gamla lakanen, [undrar om de ligger i någon låda hemma hos pappa], men skulle även bli glad för ett par nya!

           image333
             Bild: barnrummet.com

PS. Ser ni vad jag ser, denna bild matchar min "header" oförskämt bra... ;-) DS

Ordet bloggabstinens...

borde snart finnas i en SAOL nära dig. Blogg.se's plattformsbyte gav mig en oönskad insyn i mitt bloggberoende hehe. Nu, back on track och blogginläggen tornar upp sig på rad... eller inte. Det är konstigt det där, har de senaste 5 dagarna säkert kommit på tio "måste blogga om"-saker... men just nu har jag bara köttfärssås och underbara underbara jättepenne från DeCecco på hjärnan för ikväll får vi middagsbesök, så uppdatering kommer förhoppningsvis sen...

Ska läsa nya numret av Form för lite inspiration.