GOTT NYTT 2011

Slutet av detta år rann verkligen ut i snön beträffande bloggen. Tiden och energin tog slut i takt med att vintermörkret sänkte sig och alla blogginlägg som fastnade mellan anteckningsbok och tangentbord blir nog aldrig mer än just anteckningar. Som tur är står den första dagen på nästa år redan och knackar på dörren och jag är helt säker på att 2011 blir ett nytt spännade år med massa utmaningar och roliga händelser. Planerna för little miss fix it är många och senast igår hade jag ett intressant telefonsamtal fyllt av möjligheter. Tack för det här året bloggen! Tack för besöket kära läsare! Du hänger väl med in i det nya? Tills vi ses igen önskar jag er alla ett...


Mitt och Jespers tolfte julkort i ordningen bjöd på akrobatik & trikåer (läs kramp & långkalsonger) - det bådar gott för framtiden!

Foto & grafisk design: Sara Zetterström, Little miss fix it

En fröjdefull jul

Julaftonsmorgon är här! Granen är klädd, pralinerna chokladiga, rödkålen färdig (även om den ser mer lila än röd ut). Snön ligger så vit över taken att vi nästan inte ser ut genom vissa av våra fönster. Jag ska bara komplettera det dukade bordet med blommor innan halva släkten dyker upp, i övrigt är det tid att pusta ut och bara njuta! Jag vill passa på att säga tack till er alla som följer bloggen och kommenterar så flitigt, tack ni förgyller verkligen min dag och jag önskar er också en riktigt fröjdefull jul!


Foto: Sara Zetterström

Hemma hos-reportage i Barometern

Idag möttes jag av kollegornas positiva kommentarer (och retsamma gliringar) när jag kom till jobbet. I alla fall från de som hade läst lokaltidningen vid frukostbordet, för idag är det ett litet hemma-hos-reportage i Barometerns bilaga Mera Kalmar. Jag nämde ju i höstas att jag skulle få tidningsgäster och nu finns alltså resultatet av det besöket i tryck. På bilden håller jag i en pennvässare från en av sommarens loppisrundor, något vi pratade om men som i slutänden inte framgick i texten och alltså upplevs lite out of the blue... men äsch - detaljer, detaljer. Det är en väldigt overklig känsla att läsa om sig själv på det här sättet, men också roligt för att det blir lite som att sätta på sig sina egna bloggläsares glasögon en stund. Är det så här jag uppfattas? Detta är något jag kommer att utveckla lite mer framöver, för att bloggen ska bli så bra och inspirerande som möjligt. Stayed tuned!


Foto: Faximil av Mera Kalmar, Sara Zetterström

Vill du bli IKEA modell?

Har du någon gång undrat över personerna på bilderna i IKEA-katalogen och kanske rent av tänkt att du vill vara en del av världens mesta trycksak? Efter att ha jobbat med lite olika projekt inom IKEA, nu senast på ICOM så känner jag igen fler och fler kollegor som figurerar i katalogen eller olika reklamsammanhang. Dessutom råkar jag veta att man nu söker nya modeller. Mejla en nytagen bild på dig själv, namn, adress, telefonnummer och födelseår till inredare.modell.se(at)ikea.com om du är intresserad. Barn under 18 år behöver sina föräldrars tillstånd. Själv figurerade jag, iklädd skidpjäxor, i lokaltidningen idag och vad ska jag säga... det räcker så.


Foto: skärmdumpar från IKEAs hemsida


När tredje ljuset brinner...

Jag hade inte tänkt blogga idag, har liksom blåst ur huvudet i skidspåret och ska efter att jag badat fossingarna, ta en tidig kväll. Men så såg det himla mysigt ut när jag fixat i ordning allt att jag var tvungen att ta ett snapshot. Det blir invigning av mitt lavendelbadsalt på lavendeln jag torkade i somras och så blir det fortsatt läsning av IKEA the book. Det är en riktig härlig tegelsten som jag har på känn med fördel läses sittande om man är så friskluftstrött som jag är ikväll... I fredags höll jag förresten i ett dukningsseminarie för våra IKEA FAMILY-medlemmar - hur kul som helst! Det får jag berätta mer om i veckan som kommer för snart kallnar nog badvattnet.


Foto: Sara Zetterström


Kaprifol blir årets färg

Förra året var första gången jag intresserade mig i Pantones val av årets färg och jag vet inte om det berodde på fenomenet once you've seen it, it's everywhere eller om det faktiskt har varit väldigt mycket turkost i år. I så fall kommer det bli väldigt mycket rosa nästa år för idag lanserade Pantone färgen för 2011 - Honeysuckle, eller Kaprifol som det heter på svenska. Kanske börjar min fleråriga kärleksaffär med rosa så sakteliga svalna för hjärtat tog inte det där välbekanta skuttet som det brukar vid åsynen av kulören, och det ligger väl något i det för för mig är Kaprifol vit.


Foto: Pantone och via one•sidney•road


Tur i oturen

Kommer ni ihåg att jag kände mig turlig häromdagen när jag tävlande om en fin kudde. Nu vann jag inte den men turkänslan var trots allt inte obefogad för dagen efter vann jag ett grafisk blad av Stina Wirsén via konstklubben jag är medlem i. Jag blev otroligt glad och nu när den kom med posten så är det lite plåster på såren efter helgens tekniktragedi då min iPhone, och halva mitt liv med den, försvann. Ja, har man inget bättre för sig så kan man ju rada upp i-landsproblemen... Som vad jag ska välja för ram till denna skönhet? till exempel.


Foto: Sara Zetterström

Skriv din egen guidebok

Som en flitig användare av små skrivböcker, från A5 och mindre, där jag klottrar ner allt ifrån kloka ord till ritningar på framtida DIY's blev jag glad att se att Moleskine kommit med en nyhet genom sina City Notebooks. En anteckningsbok med gatuindex, kollektivtrafik och massa plats att själv skriva ner anteckningar om sånt som är värt att lägga på minnet. Hittills finns det böcker för 45 av världens storstäder och jag skulle verkligen behöva en för Stockholm, en stad som känns lite som hemma men ständigt är en källa till nya upptäckter, inte minst av mysiga cafeér och pikanta små butiker. Kolla in om just din favoritstad finns med på listan. Cirkapris 150 kr och säljs i våra större städer.


Foto: skärmdump från moleskine.com


Inspirationboard - hall

Helgen har som vanligt flugit förbi i rasande fart och efter en riktig girls night out igår har jag varit omåttligt seg idag och inte många knop har blivit gjorda här hemma. En lagom syssla var att sammanställa ett inspirationboard till hallen, det är nämligen den som står på tur nu när sovrummet äntligen är färdigt. Jag tror att jag har sagt det förr att ett stort aber i vår annars härliga lägenhet är strukturtapeten på väggarna. Det måtte varit extrapris på väv när vinden i huset byggdes om till lägenheter i mitten på 90-talet vilket resulterade i att vi har mönstrad vävtapet i hallen och köket och vanlig väv i alla tak och snedväggar (jag får frossbrytningar bara jag tänker på det), de andra rummen har tapetserats om genom åren tack och lov. För att minska vävens framträdande målade vi hallen i matt takfärg när vi flyttade in, inte jättepraktiskt eftersom matta väggar är känsligare mot smuts än blanka, men det fyllde sin funktion. Nu funderar jag på att putsa hela väggarna och få den råa industrikänslan som jag älskar. Är det någon som har erfarenhet av att putsa väggar... Blir det snyggt? Blir det grått eller är putsen brungrå? Är det überjobbigt?

Förutom väggarna behöver hela hallen struktureras om då man ständigt snubblar över 15 par skor när man kommer in hos oss. Dessutom saknar jag en kalender- och anslagstavlelösning och funderar på att måla ett parti med både magnet- och griffeltavlefärg för att lösa våra Kom ihåg! Man skulle kanske kräva mer av en inredares hem men skomakarens barn, ni vet...

Ljusslingan köpte jag i somras, The Dots kom med posten i veckan och Mamakrokarna inhandlade jag ju i våras men resten hamnar på önskelistan.


Produkter uppifrån fr vä: Calendone evighetskalender 485:- från Urban Living, stövelhängare 25:-/st från Skotornet, ljusslinga 399:- från Granit, Mamakrok/Essem design 175:-, The Dots/Muuto 995:- och Loop stand/Hay 1.711:- allt från The Home Company.

Lucköppning

December brukar betyda en en enda lång paketkavalkad fram till jul, framför allt för många barn. Så nu vill jag slå ett slag för julkalendern för vuxna. Flera inredningsbloggar erbjuder i år många fina vinster i sina kalendrar och i mån av tid och viljan att vinna kommer jag själv att tävla. De jag hittat är listade nedan men kommentera gärna eller mejla mig på littlemissfixits(a)gmail.com om du känner till fler adventskalendrar i bloggosfären så ska jag uppdater listan.


Foto: kollage av googlat paket och bild av Sara Zetterström, Little Miss Fix It