Gott slut och godare nytt!

Det här blir årets sista inlägg. Jag sitter med håret inpackat och mannen står och stryker smokingskjortan med Marsipanrosen bredvid sig glatt påhejandes på inandning. Hon låter som en fasan. Om ett par timmar ska vi vara hemma hos kompisars kompisar med caterad middag och det var det smartaste som någon småbarnsförälder kom på tror jag. Imorgon tänkte jag blicka tillbaka på det gågna året med en krönika över tvåtusentolv, fast just nu längtar jag som in i bomben efter det nya året. Ut med det gamla och in med det nya så till er alla från Little Miss Fix It - Ett riktigt gott slut och ett ännu godare nytt år!
 
 Foto: IKEA, Livet Hemma

Julen i bilder

God fortsättning alla som så troget kikar in här på bloggen! Efter en riktig julturné är vi nu åter hemma och har en ljuvlig veckas ledighet tillsammans att se fram emot. Jag har precis kollat igenom kameran och sammanfattningsvis var det en väldigt mysig jul med många nya ansikten för Marsipanrosen.
 
Efter min rimsession i etern åkte vi upp till svärföräldrarna och för första gången missade jag jul-Kalle, men det var skönt att inte stressa på halkiga vägar. Helgdagarna har varit fyllda med julbad, traditionella dukningar och finkläder.

 
 
Många glittrande men sticksiga granar som Marsipanrosen var väldigt fascinerad av kändes också på. Och tänk att en fyramåndaders redan har ett photo face. Hon blir stilla och tittar pliktskydigt in i kameran när den kommer fram och har man tur fyrar hon av ett tandlöst leende också.
 
Mitt i alltihopa blev det barndop och Marsipanrosens jämngamla kusin från Italien fick tvätta håret i kyrkan, vi sjöng luciasånger och hade pusskalas och när man är lika gammal är det mysigt att viska lite om sånt som de vuxna ändå inte förstår...

 
Nu är glada julen slut, slut, slut och vi ska ägna årets sista söndag åt att köra en stor form med lasagne till ett par kompisar som precis blivit med hus och kanske hellre packar upp kartonger än lagar mat idag.
Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It

Julhälsning och radiorim

Ganska tidigt tassade jag upp imorse för att fixa det sista inför avfärd. Om det nu blir någon. Marsipanrosen har nämligen kört en proteströrelse värt namnet de senaste fyra kvällarna, vilket innebär något hålögda föräldrar... Så vi vet inte riktigt om vi vill utsätta släkten för detsamma, de har ju varit rätt snälla i år.
 
Hur som helst så vill jag önska alla en riktigt GOD JUL! Och om ni vill kan ni slå på P4/Kalmar så kan ni höra mig i rimstugan från 09.00 och en stund framåt, eller om ni får höra just mig vet jag inte, men sitta där och rimma på lyssnarnas paket ska jag minsann. Ha en riktigt fin julafton hörrni, och glöm sen inte släcka ljusen!
 
Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It

Årets gran

I år firar vi inte jul hemma utan kommer åka på julturné i Sörmland mellan släkt och vänner med start imorgon julafton. Därför blev det ingen skogsdoftande härlig gran 2012 men väl en fotogenique textildito. Jag köpte den på metervara på IKEA och sydde bara en kanal i överkant och hängde upp den på en gammal elfa-stång jag hade liggande. På baksidan nålade jag fast två ljusslingor, för det tycker jag nästan är finast med julgranar. Ljuset. Istället för att dekorera den med kulor och glitter så har jag satt upp årets julkort i granen vartefter de ramlat in i brevlådan, som en stor julig anslagstavla!
 
Doften, eller saknaden av den, är ju påtaglig förstås men annars blir jag glad varje gång jag går genom hallen och ser alla fina julhälsningar i årets gran.
 
Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It

Dan före dopperadan

Precis som för de flesta andra är det ett fasligt sjå så här dagarna innan julafton. Klappar som ska slås in, knäck som ska kokas, finkläder som ska strykas, kanske bilar ska tvättas och ses över så att den tar alla julfirare helskinnade många resande mil, stora resväskor som ska packas och en Marsipanros som ska underhållas. Nåväl det sista har kanske inte de flesta, men det har vi. En himlarns svårflörtad Marsipanros som känner på sig att det stressas lite och ju mer jag härjar runt desto trilskare blir hon såklart. Så jag försöker att sätta mig ner och glömma allt det där, som står på den där långa listan, och bara koncentrera mig på att bita i bitringar och prassla med papper och sånt. Eller jag lovar, så långt har det inte gått än att jag biter i bitringen men vem vet det kanske skulle ha rogivande effekt? Imorse provade vi gröt för första gången. Smakportion alltså. Ja inte vet jag om hon smakade så värst mycket för gröt var det precis överallt utom i munnen men det var visst väldigt mysigt att sitta med mamma och pappa vid frukostbordet. Och sen flyga flygplan ända upp i taket!
 
Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It

Prinsesstårta året om

Jag vet inte om det beror på att vi inte haft några adventsstakar i år, eller om det är för att jag mest hänger med latte-morsor och missat allt det där med julfest-med-jobbet- och julbord och så men min julkänsla vill liksom inte riktigt infinna sig.
 
Eller så är det för att vi har en marsipanros som inte bryr sig det minsta om julen. Hon vill bara gosa, leka och sova i mamma & pappas säng... Det här är en ögonblicksbild alldeles nyss och jag tror jag måste gå och dra henne i en tå eller så för nu är det tusen saker som ska hinnas med. De sista julklapparna ska fixas och...och... Och?
 
Ja, det är tur att jag skrev en lång lista igår för det här med amningshjärna, ja det borde faktiskt vara årets nya ord i SAOL. Amninshjärna - (ett blank utrymme) punkt. Happy Friday.
 
PS. Vill även varna er för falsk marknadsföring (och det är ju straffbart, hoppas inte skatteverket läser detta), för så här brukar inte ongen sova. Bara spel för gallerierna. Så ni med bebisar som inte sover, få nu inte en gråtattack och tro att gräset är grönare på andra sidan. Det är det inte, det bara ser så ut när man inte sovit på några nätter... DS.
 
Mobilbild: Sara Zetterström, Little Miss Fix It

Ljuvliga barntäcken från Hocus Pocus

I våras, i samband med 3D-ultraljudet, gjorde jag och mannen en Österlens-tripp. Tyvärr låg jag mest med dundermigrän under en filt i bilen. Men en butik jag lyckades pallrad mig in i (med solglasögonen klistrade mot näsan) var Åsa Winbergs HocusPocus. Åsa syr och broderar de mest fantastiska  barntäcken ni kan tänka er! Med spretiga fina stygn står det klokheter och roligheter och med härliga mönstermixar får man ett superunikt täcke som kan gosas, slitas och älskas under många många år. Jag grämer mig än att jag inte köpte det där fina-fina som jag fingrade på men som såldes till en mer kurant donna framför ögonen på mig. Well well, det blir säkert en ny tur till Österlen i sommar, jag blev så glad bara när jag hittade bilderna i en glömd mapp på en hårddisk. Man kan även göra beställningar efter egna önskemål såg jag på hemsidan. Hantverkskärlek, ait
 
 
(ursäkta bilderna, var knappast i mitt fotoesse..)
 
Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It
 
 

Att stryka på (gran)foten

Jag insåg för ett tag sedan att jag inte visat ett endaste dugg egentligen av före/efter-bilder, som är så poppis, från renoveringen hemmet genomgick i somras. Först var det inte riktigt klart, det saknades en matta här och en list där. Sen blev det klart och då föddes en bebis som tog all tid och lagom när jag började kika ut ur den stora bebisbubblan skulle jag vänta på fint väder med en härlig sol som silade in med sina strålar för att verkligen göra gå-in-i-garderoben rättvisa, men då var det nästan vinter och solen lyste (fast inte tillräckligt starkt) med sin frånvaro. Sen när jag insåg att det kanske var lika bra att bara fota i sann Nike-anda (just do it) så hade den totalgenomtänkta WIC:en plötsligt börjat se lite rörig ut och det är väl där vi befinner oss idag, med en ensam strumpa som letat sig utanför lådan och tröjor som inte viks lika noga som förr... Hela dokumentationen har liksom fått stryka lite på foten.
 
Däremot kan jag tipsa om en detalj för de av er som kanske går i bygga-klädkammare-tankar. Jag kom på det lite sent varför elen fick dras utanpå väggarna men huvudsaken är att det blev draget för jissus vad praktiskt det är. Med ett eluttag till strykjärnet inne i klädkammaren alltså. Plötsligt är det inte särskilt jobbigt att stryka för det innebär inte att jag måste flytta på den där hyllan som står i vägen för det uttaget som lämpar sig bäst (gissa då hur dåliga de andra är) och inte  heller behöver jag vända på strykbrädan för att komma åt axelpartiet på blusarna när sladden inte räcker så långt från golvet. Dessutom står strykbrädan inte framme i tre dagar för att strykjärnet måste svalna innan det ställs tillbaka i skåpet (och OM den gör det så syns den ändå inte). Jag är supernöjd med mitt strykuttag mitt på väggen vilket optimerar räckvidden, strykjärnshållaren på garderobsgaveln gör att jag plockar undan direkt efter mig och när brädan inte används så hänger den mellan de två knopparna under strykjärnet och tar minimalt med plats. Fiffigt som tusan.
 
Om det finns någon nackdel så skulle det väl vara *ding-ding, dagens i-landsproblem* att när jag speglar mig i spegeln som sitter på motsatt vägg har jag alltid lika mycket känslan av tvättstuga som modemagasin i bakgrunden..
 
Idag var det annars årets julgran som fick stryk.
 
Foto: Sara Zetterström, Little Miss FIx It

Personliga Persson

Än en gång vill jag tacka för era alldeles egna små anekdoter och fina kommentarer från inlägget om hur det gick till när vi fick veta att vi väntade Marsipanrosen. Många har visat sin uppskattning för att jag delar med mig av detta och det är nog just därför jag gör det, för att jag tror att det behövs. Framför allt om man är i en liknande situation själv och allt känns hopplöst, då kan det vara gött att få höra en liten solskenshistoria som ger hoppets låga aningens syre. För inget är ta mig tusan omöjligt. Vissa saker tar bara lite längre tid.
 
Sen vill jag bara säga att för mig är det ingen stor grej att prata om sånt där, sånt som många tycker är lite jobbigt, framför allt inte efteråt. Just när man är mitt i det kan det vara svårt att distansiera sig tillräckligt för att det ska komma något vettigt ut av det hela, men på andra sidan så att säga, delar jag gärna med mig av de tyngre bitarna också för det är ju en del av människan bakom bloggen. Jag har inte särskilt höga murar och jag vill att Little Miss Fix It ska vara riktigt personlig, att det ska kännas lite som att man träffat mig "i köttet" när man följt bloggen. Därmed inte sagt att jag delar med mig av allt men även det är ju en rättighet, att få vara lite privat också...
 
 
 

Färg som piggar upp sömniga ben

Tack för alla fina kommentarer efter förra inlägget, jag blir så glad av er alla härliga läsare som delar med sig av egna små historier! Med en liten ung-sudd här hemma ögnar jag som oftast bara igenom favoritbloggarna via mobilen i någon amningspaus vilket gör att jag missar en hel del. Idag hittade jag ett gammalt men härligt inspirerande inlägg på Livet Hemma-bloggen:
 
En rolig detalj och ett enkelt sätt att förändra är att måla sängbenen. Kanske randiga som polkagrisar, eller tigrar? Guldiga ben som anstår en prins/prinsessa? Eller prickiga och busiga? Se upp bara så att inte cirkussängen förvandlar John Blund till en clown som gör det omöjligt att sova...
 
Foto: IKEA, Livet Hemma

2011.12.16

Nej jag har inte skrivit fel datum, för idag är det exakt ett år sedan vi fick veta att vi väntade Marsipanrosen. Jag var på väg hem från en jobbresa i Amsterdam. Ett år har gått sen vi fick den glada nyheten och allt innan dess, alla tårar och år av försök känns som en evighet sen, som i ett annat liv.
 
"111216 kl. 06.55
Jag törs knappt sätta ord på det här med rädsla för att jinxa… 
Många frågetecken och en bubblande förhoppning som inte riktigt törs få fäste. Jag är sen. Jag är sju, eller tio dagar sen (beroende på hur man räknar), men kroppen verkar visst kunna hitta på vad som helst just nu varför det är extra knivigt att våga hoppas på något. Jag drack t o m vin igår. Allt för att förvissa kroppen om hur lite jag bryr mig om en eventuell graviditet. Gravid?! Så vaddå, skulle man inte kunna dricka lite vin i goda vänners lag? Det hör man ju hela tiden, om de där som bara pangtjoffs är gravida och inte ens kämpat, utan bara råkade ha tvättstugan och skakat runt mannens kallingar just vid ägglossning. Och sen varit på jobbfest och blivit kastrullfulla, med massa ångest för fosterskador sen. Jag låtsades helt ovetandes om att det kan finnas en grodd i mitt inre just nu och klunkade glatt. För jag har minsann inga förväntningar! Jag har hellre fosterskade-ångest än inget-den-här-gången-heller-ångest.
Ja, för jag vill bara så gärna att det ska vara just så som vi hoppas. Tänk om en "paus" och mängder av granatäpplen var allt som behövdes för att det skulle ta sig av sig självt...
 
Kl. 19:45
J A G  Å R  G R A V I D. Jag är gravid. Jagärgravid. Jag är fucking gravid!!!!!
Jag frågade igår vid godnatt-samtalet om vi hade något test hemma, men insåg direkt att de förra vi köpte vid den sista misslyckade IVF:en gick åt båda två. Försökte sälja in idén att ett nytt skulle införskaffas eftersom jag själv inte var inom rikets gränser och kunde göra det innan helgen, men nä, det finns en till som inte riktigt vågar hoppas. Så inget test hemma alltså. Jag höll ögonen öppna efter ett Apotheke på Amsterdams flygplats men nope. Men tänka sig, på Pressbyråns motsvarighet på Kastrup hängde det ett precis bakom höger öra på killen i disken. Meant to be. Jag hade inte kunnat se det tydligare om det så hade haft blinkande neonljus runt sig och jag kände mig nervös som en brottsling när jag fumlade ner testet, och frukten jag kom dit för att köpa, i en påse som mer sa "Pressbyrån" än "Graviditetstest"."
 
Tanken var ju att ha testet till morgonen efter. Men så, jo, visst var jag lite kissnödig? Kände mig mycket utstuderad när jag lämnade kollegorna med bagaget och tog med mig handväskan för att gå på toaletten. Egentligen trodde jag nog inte att jag skulle göra testet där och då, men så läste jag på förpackningen som informerade att morgonurin inte är nödvändigt, och visst vore det ju bättre om jag fick ett negativt besked där och då istället för att vänta till dagen efter och då ge mannen vatten på sin tvivlande kvarn?!? 
 
Sagt och gjort.  Och det behövdes knappast några 3 minuters väntan. Jag hann inte blinka så uppenbarade sig TVÅ SUPERSTARKA STRECK = gravid. Helt overkligt. Helt djefla overkligt. Tänk att över tre års önskningar skulle infrias på en flygplatstoalett i Danmark va?!
 
Hur levererar man en sådan nyhet till den andra hälften av grodden så att säga? Ja, inte ringer man i alla fall, nyheter av den kalibern måste levereras öga mot öga, trots att det skiljer en landsgräns, x antal mil och fem timmars resa emellan ögonparen. Och kanske ännu viktigare. Hur gör man för att inte försäga sig, när det är en enda person som bör få veta det först men man vill i själva verket bara skrika det så högt så att hela den internationella flygplatsen inte kan ta miste på vilket tillstånd man befinner sig i?! 
 
För att göra det hela ännu lite mer outhärdligt var det första tåget fullt och jag fick vänta ytterligare en timme på nästa. Och sen var det dags att slå ihjäl fyra timmars hemresa. Jag ringde mannen så många gånger att han började undra. Jag ville ju så gärna berätta, men istället pratade jag om allt och ingenting och sista gången hörde jag att han nästan började bli irriterad, något som blivit en rolig historia som vi berättat många gånger för familj och vänner som frågat hur det gick till när vi fick veta att vi väntade vårt efterlängtade barn.
 
Just det, hur gick det till då? Jo, när jag äntligen kom hem och vi äntligen sågs, och han äntligen kunde öppna det lilla paketet jag slagit in en vit sticka med två starka blå streck på. Då kramades vi, och grät. Som vi grinade. Helt fantastiska jävla nypa-sig-i-armen-lyckliga tårar. Och han tittade på mig med den där stickan i handen och en blick lika full av förväntan som tvivel och sa de bevingade orden: - Har du gjort rätt?

Helt uppåt väggarna

Inte fullt så crazy som det låter men idag har jag uteslutande ägnat mig åt att rama in bilder på pysselfronten. På mammafronten intet nytt, där har vi mest hållit oss på golvet och gjort pruttljud och höga C-skrik. Man måste ju testa vad både stämband och trumhinnor håller för verkar Marsipanrosen tycka. Den stora bilden fanns med i leveransen från MokkasinFür Neil, ett hommage till mister Armstrong, han som klev runt på månen ni vet. Jag tycker den är så otroligt fin, mångubben med mustasch som ska få bo i barnhörnan. Den gamla Hagendornhagen-postern var A2-size och behövde en omgång med skalpellen för att passa ramen från IKEA, men övriga motiv verkar ha rätt storlek och borde gå som en dans att färdigställa. För övrigt har det klass II-varnats sedan igår och Kung Bore tog det på allvar kan man säga så vi stannar inomhus och pysslar/pruttar vidare.
 
Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It

Att roa en bebis

Marsipanrosen har gått från att vara en liten bebis som ligger där hon blivit lagd till att rulla från både mage till rygg och tillbaka till mage igen och absolut inte ligga som hon låg nyss. Dessutom har hon högre krav på underhållning now a days och om narrarna (läs: föräldrarna) skulle vilja göra annat än att ligga på golvet och snicksnacka, göra pruttljud och blåsa bubblor av saliv så krävs det att det finns något kul att titta, känna och gärna smaka på. Personligen så har jag lite svårt för alla grälla och smått hysteriska prylar för barn som finns i vareviga butik och uppskattar de fina och lite dämpade varianterna så nu när Marsipanrosen börjar bli sugen på lite större utmaningar ser jag gärna att leklådan utökas med några av dessa leksaker. Ska man snubbla så kan man ju snubbla över nå't snyggt.
 
Nu ska vi trotsa snöfallet och ge os ut för en tur till IKEA. Det kliar nämligen i mina sy- och fixarfingrar!
 
 
 
Uggle- (1.) och snigelspeldosa (3.) och flugskallra (4.) från lillabebben.se, mobil från Ferm Living (2.), giftfri och bitvänlig pipgiraff från ekoleko (5.), bitvänliga halsband (6.) från Smartmum, mjuk sagobok (7.) från Inhabitots och lekbollar från Littlephant (8.) via barnshopping.se.

Fyra månader

Det har redan gått fyra månader. Fyra månader av obeskrivlig och ovillkorlig kärlek till den lilla marsipanrosen. Solstrålen, Diktatorn, BoosaBusa eller det lilla limmet. Limmet som för alltid binder mig och mannen samman och som gör livet fullkomligt fantastiskt. Ja, eller fullkomligt kort och gott. Innan jag blev mamma så var en fyramånaders baby ett litet knytte, ett paket, en formbar figur som inte gjort så mycket avtryck på jorden. Nu vet jag bättre då den här fyramånaders människan får mina behov att stå tillbaka, mitt hjärta att svälla, mina ögon att tåras och min mage att fyllas med en obeskrivlig bubblande glädje. Fyra månader alltså. Av mamning.
 
Foto: mobilbilder Sara & Jesper Zetterström, Little Miss Fix It

Bloggträffen i Kosta

Time flies och det är hög tid att berätta lite om bloggträffen helgen som var, ni kanske har läst om det på andra bloggar men here goes. Denna gång träffades ett trettiotal inredningsbloggare i Kosta, ett stenkast hemifrån, och man kan väl säga att glas var temat. Vi bodde på Kosta Art Hotel och eftersom jag fortfarande helammar var både mannen och Marsipanrosen med och medan jag var på diverse aktiviteter så roade de sig på hotellet och i butikerna alldeles i närheten för att snabbt kunna anropa mig och mattanterna. Det funkade fint och en stor eloge till Anna på Milk, Frida på Trendenser och Sarah på Kosta Boda/Orrefors för det välordnade arrangemanget som helhet.
 
 
Vanligtvis är det fulltecknat schema och denna träff var inget undantag. Efter en snabb lunch och kram och hejsan (alla som såg mig med badbollskulan i maj ville ju så klart hälsa på hon som kom ut) var vi på studiebesök i hyttan och sliperiet. I hyttan fick vi se produktionen och dessutom prova på att blåsa lite själva. Jag ville blåsa en blomma direkt i formen och för att få den rätta vinkeln fick jag ställa mig på en stol och ta rejäl hjälp av Lotta, men visst blev den tjusig så säg?!
 
 
När vi lekt färdigt i hyttan fick vi titta närmare på sliperiet. Där blev det riktigt dirty work och av en oformlig skräpglasbit lyckades jag slipa till en liten diamantliknande (om man är snäll) sak som fantastiska Gert sedan polerade. Hur kul som helst men uj-uj vilket otroligt hantverk det är, inget man lär sig på en kvart precis!
 
Nästa programpunkt var en trendförläsning med bl a Per Nimér från Akzo Nobel/Nordsjö men tyvärr blev det varken bilder eller vidare sammanfattning för min del för just då var Marsipanrosen fasligt hungrig och (m)amning på hotellrummet stod på mitt inofficiella schema. Som tur var hamnade jag mittemot Per vid middagen och hann diskutera både färg och bloggande innan kvällen var över.
 
Något annat som hanns med den kvällen var glas- och vinprovning tillsammans med designern Erika Lagerbielke. Vilken kvinna! Förutom fantastiska glasserier (Intermezzo, Merlot och Divine bl. a) så besitter hon en sällan skådad ironi/humor och har en otroligt behaglig berättarröst. Så trots att jag fick hålla mig till det alkoholfria vinet var timmen med Erika en riktig upplevelse och stor behållning. Än en gång slogs jag av att dessa produkter (som man kanske lite till mans kostnadsförfärats av någon gång mot bättre vetande) verkligen är värda sitt pris. Rent hantverk, som sagt.
 
 
Efter att Marsipanrosen straffsnuttade sin mamma halva natten (jag skulle väl inte tro att jag kunde komma och gå som jag ville!) pallrade jag mig upp i ottan för att hinna med hotellets spa-avdelning. Föreställ er synen av tio bloggare som iförda hotellets vita badrockar och tofflor står uppradade vid poolkanten och fotar den spegelblanka och (folk)tomma bassängen. Det var ju inte direkt så att övriga hotellgäster tog sats och gjorde en Mollbergare ner i plurret om man säger så. Men gud så fint det var med glaskistorna fyllda med installationer på bassängbottnen (när jag väl vågade mig i).
 
 
Efter en kvick frukost bar det av mot grannorten Boda. Där fick vi en tur i glasmuseet och njöt av ännu en uppvisning i deras hytta Vet Hut, där Chris bl. a visade höstnyheter.
 
 
Vägg i vägg med hyttan ligger Design House Stockholm OPEN, en outletbutik som troligtvis bäst besöks med ögonbindel för att man inte helt ska shoppa sig olycklig. Så. mycket. fint. Och allra finast var nog Lena Bergström som gjorde ett oförglömligt intryck på mig redan på bloggträffen i Stockholm för ett par år sedan. Detta fantastiskt medryckande energiknippe (den kvinnliga motsvarigheten till Jon Eliason, typ) som berättade om sin design och var allmänt sprudlande avslutade vad som var två riktiga superdagar med nätverkande, designvältran och allmän bloggförkovran. Tusen, och flera tusen tack alla medverkande för en toppenträff! 
 
Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It, förutom de föreställande undertecknad som plåtades av Ica Carlsson, tack!

Paper shop - paper heaven

Ett återkommande tema här på bloggen är ju min besatthet av papper. Tidningar, kartong, tapet och böcker. Jag måtte varit japan i tidigare liv för jag kan bara inte få nog. Som enda (mig veterligen) varuhus i världen har IKEA Älmhult en alldeles egen paper shop i det sprillans nya varuhuset. Pappershimlen fylld av etiketter, tejp, omslagspapper, honeycombs, skrivböcker, askar, band... Så när jag och Marsipanrosen avlade visit för ett par veckor sedan fick ganska mycket följa med hem. Lite chockartat mycket visade det sig när jag kom till kassan, men gissa om här ska pysslas. Sista bilden visar ett urval genom mobilkameran.
 
Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It
 
 

Nytt från MiniMini

Lite tveksamt, då bloggen mer och mer börjar likna ett skott med en hagelbrakare (bred och spretig), men ändå tror att jag måste upprätta en ny kategori här - minimode. För det finns så otroligt mycket fint till små knattar och betydligt mer än vad de stora kedjorna har att erbjuda. Det senaste på den fronten är Mini Mini Rebel. Jag har ju redan uttryckt min kärlek till Mini Mini och nu har de gjort ett samarbete med småbarnsmamman Daniella med bloggen Family Forever (där man f ö kan tävla om en favorit från kollektionen just nu). För varje såld vara går 20kr till Barncancerfonden, så himla rätt. Kollektionen består av skinn, svart och tufft för alla små minirebeller. Och att det bor en liten upprorsmakare i de flesta telningar kan man ju skriva under på, även om de ser oskyldig ut som en marsipanros...
 
 
Foto: eget kollage av pressbilder från Mini Mini

En efterlängtad leverans

Idag fick jag hem ett paket med posten. Ett väldigt efterlängtat sådant, från Mokkasin. Innehållet bestod bl. a av en julklapp till Marsipanrosen, åsså lite finheter i övrigt. Okej, ett gammalt trist postpaket kanske ni tänker, men nej nej nej ni förstår inte. Det är alltså från M-o-k-k-a-s-i-n. Enough said. Sofia skulle kunna leverera gulsot fint förpackat, fattar ni. Silkespapper deluxe. Dubbeldeluxe för det var tillåmed proppat med prickigt silkespapper, blandat med mullvadsfärgat. En masse. Och jag fick en skrivbok och ett personligt tack med på köpet. Ja eller hur!! Det är lite så att man dör. Och kolla banden runt paketen - gammelrosa och alldeles alldeles... Nä nu tråkar jag ut er. Bäst att jag går och tittar på allt det fina en gång till istället. För det är det värsta med fina paket, man kan liksom inte med att öppna dem.
 
Förresten, jag hade ju två superspäckade och härliga bloggdagar i Glasriket i helgen. Rapport kommer, har bara haft händerna fulla (bokstavligen) med en lite feberrosig Marsipanros de senaste dagarna, men just nu duger pappan en liten stund så nu ska jag gå och klappa silkespapper. Helt normalt.
 
Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It