Bloggträffen i Kosta

Time flies och det är hög tid att berätta lite om bloggträffen helgen som var, ni kanske har läst om det på andra bloggar men here goes. Denna gång träffades ett trettiotal inredningsbloggare i Kosta, ett stenkast hemifrån, och man kan väl säga att glas var temat. Vi bodde på Kosta Art Hotel och eftersom jag fortfarande helammar var både mannen och Marsipanrosen med och medan jag var på diverse aktiviteter så roade de sig på hotellet och i butikerna alldeles i närheten för att snabbt kunna anropa mig och mattanterna. Det funkade fint och en stor eloge till Anna på Milk, Frida på Trendenser och Sarah på Kosta Boda/Orrefors för det välordnade arrangemanget som helhet.
 
 
Vanligtvis är det fulltecknat schema och denna träff var inget undantag. Efter en snabb lunch och kram och hejsan (alla som såg mig med badbollskulan i maj ville ju så klart hälsa på hon som kom ut) var vi på studiebesök i hyttan och sliperiet. I hyttan fick vi se produktionen och dessutom prova på att blåsa lite själva. Jag ville blåsa en blomma direkt i formen och för att få den rätta vinkeln fick jag ställa mig på en stol och ta rejäl hjälp av Lotta, men visst blev den tjusig så säg?!
 
 
När vi lekt färdigt i hyttan fick vi titta närmare på sliperiet. Där blev det riktigt dirty work och av en oformlig skräpglasbit lyckades jag slipa till en liten diamantliknande (om man är snäll) sak som fantastiska Gert sedan polerade. Hur kul som helst men uj-uj vilket otroligt hantverk det är, inget man lär sig på en kvart precis!
 
Nästa programpunkt var en trendförläsning med bl a Per Nimér från Akzo Nobel/Nordsjö men tyvärr blev det varken bilder eller vidare sammanfattning för min del för just då var Marsipanrosen fasligt hungrig och (m)amning på hotellrummet stod på mitt inofficiella schema. Som tur var hamnade jag mittemot Per vid middagen och hann diskutera både färg och bloggande innan kvällen var över.
 
Något annat som hanns med den kvällen var glas- och vinprovning tillsammans med designern Erika Lagerbielke. Vilken kvinna! Förutom fantastiska glasserier (Intermezzo, Merlot och Divine bl. a) så besitter hon en sällan skådad ironi/humor och har en otroligt behaglig berättarröst. Så trots att jag fick hålla mig till det alkoholfria vinet var timmen med Erika en riktig upplevelse och stor behållning. Än en gång slogs jag av att dessa produkter (som man kanske lite till mans kostnadsförfärats av någon gång mot bättre vetande) verkligen är värda sitt pris. Rent hantverk, som sagt.
 
 
Efter att Marsipanrosen straffsnuttade sin mamma halva natten (jag skulle väl inte tro att jag kunde komma och gå som jag ville!) pallrade jag mig upp i ottan för att hinna med hotellets spa-avdelning. Föreställ er synen av tio bloggare som iförda hotellets vita badrockar och tofflor står uppradade vid poolkanten och fotar den spegelblanka och (folk)tomma bassängen. Det var ju inte direkt så att övriga hotellgäster tog sats och gjorde en Mollbergare ner i plurret om man säger så. Men gud så fint det var med glaskistorna fyllda med installationer på bassängbottnen (när jag väl vågade mig i).
 
 
Efter en kvick frukost bar det av mot grannorten Boda. Där fick vi en tur i glasmuseet och njöt av ännu en uppvisning i deras hytta Vet Hut, där Chris bl. a visade höstnyheter.
 
 
Vägg i vägg med hyttan ligger Design House Stockholm OPEN, en outletbutik som troligtvis bäst besöks med ögonbindel för att man inte helt ska shoppa sig olycklig. Så. mycket. fint. Och allra finast var nog Lena Bergström som gjorde ett oförglömligt intryck på mig redan på bloggträffen i Stockholm för ett par år sedan. Detta fantastiskt medryckande energiknippe (den kvinnliga motsvarigheten till Jon Eliason, typ) som berättade om sin design och var allmänt sprudlande avslutade vad som var två riktiga superdagar med nätverkande, designvältran och allmän bloggförkovran. Tusen, och flera tusen tack alla medverkande för en toppenträff! 
 
Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It, förutom de föreställande undertecknad som plåtades av Ica Carlsson, tack!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback