Många bollar och ett suddigt mål

Inspirerad av Fridas ärliga blogginlägg kring boken hon skriver blev jag manad att plita ihop ett eget blogginlägg om mina vedermödor.
Så värst vedermödosamt vet jag inte om jag har det egentligen, men när jag går tillbaka till det här inlägget så är det så som mina dagar har sett ut i en och en halv månad nu. Många bollar och ett suddigt mål. Men igår blev det i alla fall klarhet i vissa saker. Jag har numera ett deltidsjobb och som grädde på moset så ska jag jobba med en plåtning för IKEA i ett par veckor framöver. Det är nästan tre år sedan jag gjorde det sist och jag ser så himla mycket fram emot hektiska dagar bland fina gamla kollegor i Älmhultsstudion! Tycker det är så galet härligt att jag kan göra det från och till, när livet synkar med uppdragen och Jesper kan ta ruljansen på hemmaplan 100% eftersom jag antingen bor borta hela veckan eller åker långt innan soluppgång och kommer hem vid nattning.
 
På eftermiddagen blev det storkok på Galgbacken för jag levererade ett antal liter ingefärshutt på REKO-Ring Kalmar. Jag har ju så gott som shottat ingefära de senaste två vinterhalvåren och när Jesper utbrast en kväll att jag borde sälja den på Kalmars REKO-ring så tänkte jag att jag testar, några samtal med kommunens miljö- & hälsaavdelning senare så är det efter ikväll ett antal härliga köpare som kan inleda mornarna framöver med "Galgbackens Goda ingefärshutt" och det bästa är att jag finansierar mina egna köp av ägg, mjölk och grönsaker med intäckterna.
 
Andra uppdrag som fortfarande cirkulerar är totalförvandling av enrummaren som man har kunnat skymta i Insta stories. Projektet har dragit ut på tiden, som de så ofta gör p g a för optimistiska tidsplaner, men mitt uppdrag är slutfört så när som lite färgsättningskonsultation och bygghandledning framöver. Superkul att få ha helhetsgreppet och fakturan skickas imorgon, alltid en skön känsla! Igår hade jag ett möte med ungdomshuset Unik där jag kommer hålla en kreativ workshop på höstlovet. Och jag träffade även superdriftiga Therese från Slottsbutiken i Kalmar och Maria från stans mysigaste blomsterbutik Blomman för dagen. Vi tre ska hålla i en inspirationskväll på slottet och jag måste beställa hem grejer för lite skapande i sann Little miss fix it-anda för 100 kreativitetssugna personer!
 
Appropå den där Little miss fix it andan så tar det nya företaget små, små bebissteg framåt. Det är så otroligt många saker att rodda med; leverantörer, distributörer, förpackningar, namn, logo, hemsida och inte minst de kreativa idéerna som utgör affärsidén men jag hoppas att landa några av grejerna den närmaste månaden. Dags att ställa skärpan på målet, vilket är lättare sagt än gjort när man studsar mellan storslagna entreprenörsvisioner och att bara själv få jobba mer skapande med händerna...
 
Foto: Sara Zetterström, Little miss fix it