IKEA 2008

Äntligen!! Dagar av väntan är till ända...

Nya IKEA katalogen har släppts. Än så länge har jag bara kunna njuta av den digitala formen, men jag hoppas att pappersbibeln kommer i en brevlåda nära mig snart!

För övrigt stod det i veckans personalblad på IKEA Kalmar att en ny tjej börjar nästa vecka... det är jag det!!! [nyper mig fortfarande i armen...]

Det känns som ett glatt sortiment för 2008!!


image221
Bild: ikea.se

Sommartorpigt

Först idag när det sjunde avsnittet av årets Sommartorpet sändes lyckades jag vara bänkad i tv-soffan.

Ernst Kirchsteiger är lika älskad som hatad och personligen står jag ut med hans "tv-personlighet" eftersom han har varit så trevlig de gånger jag pratat med honom i verkligheten [lustigt nog har våra vägar korsats ett par gånger under min utbildning].

Sommartorpet blev med kök, och eftersom det innehöll både bänkskiva av betong och öppna hyllplan, två favvisar, tyckte jag det blev otroligt fint!

image218

image219

image220 Bilder: svt.se/sommartorpet

Det lilla diskstället blev blev både snyggt och praktiskt!

Cassandra Rhodin

Ännu en stjärna och tillika favorit på svenska illustratörhimlen är Cassandra Rhodin. Inte utan att man kan se släktskap, i sättet att porträttera figurerna, med Liselotte Watkins.

Det är väl därför även dessa illustrationer gör något gott med min själ. Wow!

image217
Bilder: cassandrarhodin.com

Snabbhetspremie på Inreda.com

"Den glada nätbutiken med de roliga inredningsprylarna" - Inreda. com har just nu en snabbhetspremie för de 200 första orderkunderna.

Är du sugen på att få 12 tårgafflar på köpet så ila in på sajten och gör en beställning. Jag lovar, du kommer garanterat hitta nånting du vill ha...

Så länge symbolen om premien finns kvar har man alltså chansen att bli ägare till gafflarna från danska Rice.

image216
Bild: inreda.com

Atterdag 5.1

Sprang förbi Camilla [som jag bloggat om tidigare] i hennes butik och verkstad häromdagen. Det är alltid roligt att se om hon har något nytt på gång.

Det har hon, fantastiska porslinskrukor med djupa skåror i. Tyvärr har jag ingen bild.
Något annat jag upptäckte var att hon numrerar flera av sina produkter. Det tyckte jag var fint, som en litografi ungefär. Även en påminnelse om att hon är produktiv kan man tänka...

image215 den 19:e lampetten i raden...
Bild: cjensen.se

On The Edge Pots

Designern Michael Hilgers har formgivit superläckra On The Edge Pot. Finfin form! En typisk produkt som gav mig känslan: Meh, varför kom inte jag på det?! Precis som läckra Vållö!

On The Edge Pots säljs hos Design Within Reach för $85 och finns i färgerna: orange, grön, svart och vit.

Hade jag en balkong skulle jag definitivt ha dessa grymma krukor!


 

 

image213      image214


Carpe Diem!

skumpa
Illustration: LMFI

Miles

Lika fin i vardagsrummet som i barnrummet är mattan Miles från schweiziska Big-Game. Extra roligt att se en produkt som faktiskt kan funka som leksak utan att för den sakens skull behöva "gömmas undan" i lekrummet.

image211
Bild: big-game.ch

Frustrerande

Försöker publicera en illustration jag gjort. Av någon anledning blir det fel på bilden. Det är en jpg och jag kan öppna den och så... men inte publicera alltså.. Såååå fruktansvärt frustrerande. Har varit sur hela kvällen p g a det...

Blärken!

V/a.g.r.a

Denna läckra lampa hittar man hos nonesiste. Ibland gör former så att det krullar sig i magen! Me like - alot!

image210
Bild: nonesiste.com