Formidabel missSuck. Så nära men ändå så långt borta. Jag ska ju till Stockholm i helgen. Årets höst-Formex öppnar ju dörrarna i helgen. Men jag ska på tantresa och springa tjejmilen och har schema som inte tillåter utsvävningar i form av mässturer till Älvsjö... Jesper tycker att jag ska strunta i loppet och istället gå och förlusta mig i trenddjungeln...

Tänk om man kunnat klona sig själv, i helgen hade det varit oerhört praktiskt.

Och du som inte av någon outgrundlig anledning ska på Formex men ändå befinner dig runt Gärdet och Djurgården på söndag lunch... Du kan väl heja extra mycket när nr: 7577 ilar förbi!

I lööv ju!

                        

Vill bara skicka en liten hälsning till alla härliga & inspirerande läsare och bloggare där ute. Det har kommenterats ovanligt mycket här de senaste dagarna och det är ju såklart JÄTTEKUVL!

Tack! Och fortsätt gärna med det...

Vasligt roligt

        
Foto: :.sara z

Har något som börjar likna en fetisch för glasvaser och efter en snabb koll så huserar det nästan trettio stycken av olika färg, form & storlek i detta hem. Kan man få för många tror ni? Älskar att fynda fina färgade på loppis.

De flesta används till blommor, men vår röda tjocka STOCKHOLM är en suverän partyhöjare för bålen!

Samlade ihop storebrors- och lillebrorsfamiljen för en liten gruppfotografering.

Förmiddagsnjutning

*Brak*
-Vad tidigt posten kom idag, sa Jesper
-Vad länge vi sov idag, sa jag...

Och så kom den då äntligen nedbrakandes i brevinkastet, jag kunde hålla mig utan att tjuvhämta en från jobbet.

Nu ska jag sätta mig i Jespers läsfåtölj [kan ni tänka er, jag som läser en triljon gånger så mycket, har ingen läsfåtölj] och dricka mitt blåbärste och avnjuta 2009's upplaga av världens mesta trycksak...


Foto: :.sara z

Läckert för lektyr

I senaste numret av FORM läste jag om brittiska arkitekten David Restorick som inte bara ritar hus, eller jo i detta fall är det ju även hus, men i mindre variant.
Små fina hus att husera böcker i, och man ser ju det självklara, en taknock är ju som gjord för att hålla reda på vilken sida man är på!

Ska visst finnas i blått, vitt och rosa. Jag vill ha!


Bilder: David Restoricks Interiors på flickr.com

Fusk fredag

Idag grillade vi trots att det var så kallt att endast isbjörnarna saknades för komplett rekvisita, men vi åt inomhus, allt annat vore självmordsbenäget.

När vi skulle bestämma efterätt ville jag ha något varmt så det blev paj. Men en fuskvariant. I frysdisken finns det färdiga förpackningar med frukt och smuldeg, pangtjoffs så är pajen fixfärdig.

Fusk men fint som snus...

Nu ska vi kolla på Juno. Trevlig helg!


Foto: :.sara z

Byggare Bob

           

Just nu råder det febril aktivitet med nya looken på bloggen.. har hållit på både länge och väl för att hitta rätt, men jag hoppas på en release innan semestern är slut [iiihh hemska tanke, ja att semestern kommer att ta slut alltså]

Semesternöje[?]

Regnet har öst ner i dagarna tre och eftersom vi inledde med att dag ett påbörja en 5-mila cykeltur precis så att himlen öppnade sig när vi var som längst hemifrån har vi de senste dagarna uteslutit sådana utomhusaktiviteter. Det har funnits saker att göra ändå, bl. a har jag rensat på arbetsrummet. Köpt fiffiga pärmar med register, sorterat magasin, organiserat alla bra-att-ha-grejer tillsammans med likasinnade bra-att-ha-grejer, märkt upp, och tro det eller ej men jag har t  o m kastat lite [hemska tanke].

Nu finns det mesta lätt tillgängligt och framför allt lätt att hitta. Lovely.

Fru Spara & Förvara is in da House!


Foto: :.sara z

Hylla EXPEDITCAPITA ben, perfekt anpassade är KASSETT som säljs i 2-pack, allt från IKEA. ["Skräpet" som står till höger på den vänstra bilden är våra tavlor som inte fått komma upp på väggarna här hemma, eftersom det inte finns så många lodräta väggar...]

Favorit i repris: laxpasta

 
Foto: :.sara z

Idag avnjöt vi den till lunch. Så smaskigt! Jag har bloggat om det förut, men det är ett så lätt och smaskigt recept att det tål att upprepas:

c:a 4 port.
  • 200 g kallrökt skivad lax
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk
  • färsk basilika [går även bra med frusen hackad]
  • salt & peppar
Värm grädden och mjölken i lämplig kastrull [en teflongryta är perfekt]. Smaksätt med salt och peppar. Hacka eller klipp basilikan [illsmidigt annars att klippa bladen i ett glas eller en kopp]. Toppred såsen med lite mjöl och en del av mjölken så att den tjocknar till lite. Skär laxen i bitar och värm på den i såsen, avsluta med att röra ner den hackade basilikan. Servera med superfina jättemakaroner från DeCecco och krispiga grönsaker

IKEA katalogen

Äntligen är den här! Idag var det så dags för pressreleasen av årets katalog. Nästa vecka dimper den ner i brevlådan. Jag ska hålla mig och inte tjuvåka till jobbet och hämta en...

                           
Bild: ikea.com

Semester

Nu har jag och maken [förlåt att jag tjatar, men det är så mysigt att kunna säga att jag har en man...hihi] semester i några veckor och imorgon ger vi oss av norrut för att bl. a gå på bröllop i västraste Värmland. Bloggen kommer förmodligen få en liten paus [igen] men jag lovar att jag återkommer så fort jag bara kan!

Som bröllopspresent har vi valt att ge ett vårdträd till brudparets trädgård, och det är inte helt enligt seden men vi tyckte att ett fruktträd var lite roligare.

        
Bild: wikipedia.org

Kitchen Aid

Tittar på "Leila bakar" och blir underbart inspirerad av hennes personlighet, läckerheter och inte minst köksredskap!
[Programmet är förresten inspelat på "In My Garden" som jag bloggat om tidigare.]

I många år har Jesper och jag dreglat över Kitchen Aids illfina assistent och som nygift är det kanske dags att införskaffa en...


                               
Bild: kitchenaid.com

IKEA 2009


Bild: PrtSc ikea.com

Går du och undrar var årets IKEA-katalog har tagit vägen? Tidigare så brukar den ju dimpa ner i brevlådan i slutet av juli, men nytt för i år är att ingen ska behöva missa katalogen under semestern och istället kommer den skickas ut till alla hushåll i slutet av augusti. Exakt datum är fortfarande hemligt men jag väntar med spänning!

Och du! Kom ihåg att du inte får någon katalog om du har  "Ingen reklam, tack" på dörren/brevlådan. För att få den måste du ta bort ej reklam-budskapet eller lägga till; "men gärna IKEA-katalogen"...

Little Mrs fix It

Älskade vänner och obekanta, nu är jag tillbaka. Fyra veckors bloggtorka är över. Hua! Ibland tar livet över totalt och tiden konkurrerar ut bl. a bloggandet. Jag hoppas att mina trogna läsare återvänder nu när det åter blir liv i luckan, jag hoppas också att jag aldrig ska försvinna så igen, MEN, det är inte för inte jag har varit frånvarande. Inte nog med att jag hade en 30-årsskiva värd namnet. Jag har dessutom gått och blivit fru!!

Jesper och jag är nu mera äkta makar och det kan jag varmt rekommendera till alla som törs prova!

Little Miss.. f'låt Little Mrs Fix It is back...


Foto: © Moster Eva