Loppis på låtsas

Nu kommer ett litet nättips så här sista dagen på året. En av mina favoritbutiker - likasom.com har världens rea just nu! En rolig grej som jag faktiskt inte sett tidigare är deras bestickserie Loppis som består av ett helt set udda bestick precis som om de vore loppisfyndade. Fast nya och fräscha, perfekt för dig som gillar tanken på udda grejer men inte vill ha andras gamla skräp. För övrigt fastnade jag för den vackra inspirationsbilden med tapeten Uni Royal från InTrade för detta färgtjohejsiga kök i villavillekullastil hade jag blivit riktigt glad av att sitta och fika i! Men åter till rean, själv tänkte jag slå till på en självbevattnande ekorrkruka -fiffigt för en blommördare som jag själv...


Foto: kollage av bilder från likasom.com

PLAYSOME - mitt inspirationskollage hos Marbodal

Ikväll ägnade jag en stund åt att göra ett inspirationskollage på Marbodals hemsida, något som tydligen flera inredningsbloggare ägnat sig åt den senste tiden. Man kan visst vinna ett kök för 30 000!  Jag gick helt på känsla och lät kollaget PLAYSOME växa fram, uj vad det blev omflyttningar av bilder kan jag säga och jag vet inte om jag lyckades precis men det känns ändå som ett Little Miss Fix It-place to be med favvofärger, fina former och med glimten i ögat. Efteråt surfade jag runt bland de andra kollagen och upptäckte att Mija Kinning (inredaren från Bygglov ni vet) gjort några inspirationsvarianter. Me like Mija. Och om du like me så gå in och rösta innan den 16 januari vettja!


Mitt inspirationskollage PLAYSOME från Marbodals idéstudio

Från mig till er - En riktigt God Jul!

Nu har Karl-Bertil delat ut sina stulna julklappar till bättre behövande på tv och julmiddagen står på bordet, senare väntar julklappsspelet. Vad spännade det hade varit att kika in hemma hos er alla ikväll och se hur traditionerna skiljer sig åt, för visst är det så att i de flesta familjer ser julafton lite olika ut även om vissa hållpunkter (läs: Jul-Kalle) verkar vara konstanta hos många. Jag får väl kika in hos er med bloggar och uppdatera mig imorgon. Här kommer lite bilder från ett julutopiskt Nyköping hos svärföräldrarna med en halvmeter snö och några minusgrader... God Jul!Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It

Little Miss Fix It har jullovDet är ingen idé att mörka längre... jag kommer nog inte att blogga så värst mycket mer innan jul. Efter ett uppehåll på nästan en vecka, julklappar är inhandlade, julkorten är skrivna och alla adventsljusen har blivit tända så kan jag bara konstatera att Little Miss Fix It faktiskt har jullov. Jag önskar bara att jag kunde slänga upp fötterna på soffan och luta mig tillbaka med en chokladask men än är det några arbetsdagar kvar så det får nog bli efter själva dopparedagen... Hoppas att tomten kommer till er alla i år så snälla som ni har varit kära läsare. Happy Hollidays!

Bordsplacering: julgran

Ibland när jag behöver inspiration surfar jag in hos pysseldrottningen Martha Stewart. Mycket är väldigt amerikanskt (läs: för mycket) och faller inte mig i smaken men ibland hittar man fina små pärlor av pyssel och DIY's. Den här söta bordsplaceringen passar perfekt nu till alla juliga tillställningar, dessutom är den lätt att göra. Har du inte en skrivare går det ju lika bra att skära ut formen i enfärgat papper. Hela instruktionen hittar du här.


Foto: Martha Stewart

Trendig cykelhjälm från Yakkay

Äntligen säger jag, nu finns det faktiskt coola och snygga cykelhjälmar för vuxna också. Det är det danska företaget Yakkay som tagit fram dessa hattliknande hjälmar som består av en säkerhetsutformad hjälm med utbytbara överdrag i olika färger och stil, och på deras hemsida finns en lista över svenska återförsäljare. Den fina kritstrecksrandiga hamnar på min önskelista i år och jag skall nog ta och åka över till Öland och prova den i veckan. Priset är definitivt överkomligt och hamnar i runda slängar på 1000 kr. Tack för tipset Maja!


Foto: eget kollage med bilder från yakkay.comBakom kulisserna på jobbet

Som ni säkert märkt är det det en del frånvaro på bloggen nu för tiden och en anledning är att jobbet kräver mycket tid. Just nu håller jag på att inreda ett vardagsrum och jag tänkte visa er lite behind the scenes under helgen så håll utkik. Trevlig fredag till er alla!
Foto: IKEA

Claras jul

Idag väntade tidningen Claras jul innanför dörren när jag kom hem. Jej! Jag hann bara bläddra i den som hastigast när jag åt mellis och nu ska jag iväg på en föreläsning så det får bli nattlektyr. Den verkar vara väldigt söt och inspirerande av det jag hann se att döma. Någon annan som fått den och läst den?


Foto: Sara Zetterström

Hyacint till värdinnan

Ikväll har jag sedvanligt julmys med kollegorna och eftersom vi bara är tio personer på vår avdelning brukar vi turas om att ha värdskapet. Detta är en av anledningarna att det är så attsingens tyst på bloggen just nu, kvällar och helger tillbringas med släkt och vänner eller arbets- och föreningskollegor under diverse juliga former. Kuligt och juligt men inte vidare bloggvänligt :-).

Jag hittade så söta hyacinter på ICA så jag kunde inte hålla mig utan fixade en liten julkruka till kvällens värdinna. MANDEL kruka, KOTTE julkulor, sidenband och etikett, allt från IKEA. Vacker stjärnarnis kan man köpa i livsmedelshandeln och apelsinerna har jag torkat själv. Voila!


Foto: Sara Zetterström

Konversation i fredagssoffan

S: Kolla, en typisk grej att ge till den som har allt... en snöbollstång!
J: ..he-he, fy f-n så dumt.

Ja, jag är beredd att hålla med. Ibland blir design så dumt så dumt...


Om du inte orkar krama snöbollar så finns lösningen på inreda.com för 148 kr.


Bemz öppnar Inspiration Store

Bemz, de som säljer upphottade klädslar till IKEA-soffor ni vet, öppnar idag ett showroom på Odengatan 22 i Stockholm. Eller Bemz Inspiration Store som de säger - träffpunkt, testlabb, butik och inspirationsverkstad i ett.
Vad häftigt att de blivit så stora, snacka om affärsidé. Jag får nog planera in ett besök nästa Stockholmstrip, med risk att direkt vilja byta våra överdrag trots att de vi har inte ens är två månader gamla... Vill du veta mer kan du läsa på Bemzbloggen.


Foto: bemz.typepad.com

Coppar - ny butik i Visby

Jag måste tipsa den nya butik som slagit upp portarna i Visby, en nyttighet alltså. Coppar heter den och för mig kan konceptet inte bli bättre; inredning och skor! Två riktiga Sarafavvisar. Jag vet inte vad det är med mig men det senaste året har jag nog släpat hem åtminstone sex lampor (och nedslaget lommat tillbaka med lika många i butik när jag insett att vi inte behöver fler), det är som om jag dras till belysning i allmänhet och häftiga lampor i synnerhet. Helgen var inget undantag när jag blev förälskad i en stor vispliknande sak från svenska Dome, passande nog heter den just Wisk. Oddbirds produkter är annars högvilt hos LMFI och några fina kuddar fanns även till beskådan och dessutom en hel del justa skor, som sagt, det kan inte bli bättre. Butiken hittar du på Kung Magnus väg 5.


© Sara Zetterström, Little Miss Fix It

Gotlandshelgen i bilder

Efter en helt underbar och alldeles för kort helg på Gotland är jag nu hemma igen. Oh my vilka härliga dagar! Tusen tack för alla fina kommentarer! Självklart var det roligast att umgås med vänner men hela Kuevistelsen var superhärlig. Något som var riktigt häftigt var förätten som var tempurarullar och tonfisk som vi själva grillade på en täljsten. Dessutom bubblade vi jacuzzi under bar himmel med månen som sällskap och jag trodde aldrig att jag skulle komma ifrån frukostbordet...


© Sara Zetterström, Little Miss Fix It 2009