Loppisfynd: saftflaskor och lampfötter

Idag fyndade jag två gamla saftflaskor som jag ska tappa upp hemmagjord jordgubb/rabarbersaft i. Och två glaslampfötter stod i ett hörn i butiken och viskade lite blygt med varandra så jag kunde inte stå emot, så snygga & retro. Jag får se vad det kan bli för något av dem. 100 pix för hela klabbet, fint som snus!

Jag känner mig nästan lite vissen så nu blir det te och film i soffan...


Foto: Sara Zetterström

Hannas nya vardagsrum

Min kollega Hanna läser en 2-årig KY (Kvalificerad Yrkesutbildning) i Leksand, till dekoratör. Något som är ganska specifikt för en KY är att en stor del av utbildningen är praktik och i våras praktiserade hon som inredare på IKEA Kalmar i fem veckor, något som sen ledde till att hon även varit en av våra sommarvikarier. Som jag berättat tidigare tog hon sig an uppdraget att ge sin mammas vardagsrum en ansiktslyftning och ska jag vara ärlig så blev det rena rama face-off förvandlingen!

Före:

Foto: Hanna

Efter:

Mobilfoto: Sara Zetterström

Väggarna pryddes tidigare av en bård så för att få till en juste yta tapetserades de med en Easy Cover-tapet som tar bort ojämnheter. För att rummet skulle kännas större valdes en ljus färg som målades på tre väggar och för att det inte skulle bli alldeles sterilt och fyrkantigt användes den glada och lite livliga tapeten Waldemar som en fond. Väggfärgen togs fram genom att ta samma nyans som det ljusa i fåglarna i tapeten. Huset är gammalt och väggar och golv lite skeva. Då är det smart att tapetsera från mitten och ut men inte ända ut i hörnen på väggen. Använd ett lod så blir våderna raka och tapeten styr liksom upp hela rummet.

Köper man en vacker och kostsam tapet är det ju dumt att låta det som blir över gå till spillo. Ett jättefint sätt att ta upp mönstret igen är att göra som Hanna och tapetsera bakväggen på ett gammalt vitrinskåp med överblivna våder. Halogenspotarna i "taket" gör det till ett perfekt ställe för fina favoriter. Övrig inredning är en blandning av bl. a Mio, IKEA och Bolagret. Det ryktas om att familjens blickar hellre dras till tapeten än teven och Hannas mamma har redan ställt nya rum på kö för förvandling!

Sneak peek "operation tv-rum"

Innan jag sticker iväg till jobbet så tänkte jag ge er en lite tjuvkik på vad som komma skall...

Igår var jag hemma hos min kollega Hanna och fick se slutresultatet av tv-rumsrenoveringen, dessvärre glömde jag kameran men sicken tur att mobilen fanns till hands! Hela storyn kommer ikväll. Hoppas ni får en härlig dag på jobbet, elller stranden, om ni nu råkar ha semester!


Mobilfoto: Sara Zetterström

Ett decennium senare...

Ja, så länge har det inte varit tyst här på bloggen, även om jag nu känner att det var alldeles för länge sen jag var här, men idag för tio år sedan träffades jag och Jesper och vi har även firat vår första bröllopsdag dagen till ära!

Jag känner att det var behövligt med en liten bloggsemester även om jag nu har så många blogginlägg i huvudet att det istället står helt still!  I veckan är det dags att börja inredningsblogga på allvar igen, välkommen tillbaka alla kära läsare!


Foto: Jos G

Little Miss Fix It tar semester

Nu tar jag semester ett tag, från Kalmar, från stan, från bloggen och tekniklivet. Jesper och jag ska sätta oss i bilen, köra så långt norrut vi orkar och leva vildmarksliv. Troligtvis är jag tillbaka v. 30. Ha en toppensommar så länge kära bloggläsare! När jag kommer tillbaka är det dags för lite modefieringar och, tro det eller ej, bloggens första tävling! Så håll utkik.

Kram kram


Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Shoppingguide - inredningsbutiker i Kalmar

Nu när sommarsemestern verkligen dragit igång på allvar tänkta jag bjuda på en liten shoppingguide över Kalmars inredningsbutiker. Förutom alla inredningskedjor så finns det ett antal små Kalmarunika butiker också, hör av dig om du kommer till östkusten vettja. Enjoy!

Seagren art & living (Storgatan)
Inte för inte står den överst på listan... Förmodligen Kalmars minsta lilla inredningsbutik med häftiga prylar importerade från asien och pappersprodukter to die for, från Hello Lucky och Shinzi Katoh. Supertrevlig personal. Har även en webshop.Topiary (Kaggensgatan)
En fantastisk butik med ett stort utbud (man kan gå länge i denna affär). Antikt och modernt blandat och Kalmars enda återförsäljare av GreenGate-porslin. Härlig personal. I sommar har de även en "bakficka" med otroliga fynd av gammalt och nytt.Mormors Fönster (Södra vägen)
Romantisk och kontinental stil. Ett stort utbud av textilier för kök och sovrum med sortiment från bl. a favoriten Lexington. Ligger lite avsides men leta dig dit för allt i världen!
          


2B interor (Storgatan)
Här finns allt och lite till. Eller som de säger på hemsidan: "..saker du visste att du behövde... ...saker du inte visste att du behövde" Roliga och trendiga inredningsprylar mixat med riktiga klassiker. Här hittar du bl. a 10-gruppen och Marimekko.

         


Rum Interiör (Kaggensgatan)
Ett brett sortiment av möbler och dekoration. Lite som en blandning av Mio och Inspiration. Bra ställe att gå till om man letar efter en gå-borts-present och inte riktigt vet vad man ska köpa. En butik som passar många (finns i Norrköping, Linköping och Kungens Kurva också).Erik & Alexander (Larmgatan)
En liten bubblare då det säljs lika mycket kläder här som möbler och kuriosa. Det mesta på möbelsidan är vintage och ibland till rena loppispriserna. Mysigt och retro.
          
Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Dessutom finns (i bokstavsordning): Bauhaus, Cervera, EM, Hemtex, IKEA, Indiska, Inspiration, Jysk, Kinnarps, Lagerhaus, Mairo, Mio, Ordning&Reda, Rusta, Village, Åhléns.

Nyinvigt - Kosta Boda Art Hotel

Egentligen skulle jag bloggat direkt från invigning av Kosta Boda Art Hotel som ägde rum i lördags, men kunde inte närvara så när vi i måndags åkte en blixttur till Växjö för semesterbestyr så då fick jag nöja mig med en snabbvisit i Kosta på hemvägen istället.

Det tog nästan 21 månader att bygga Sveriges första glashotell men nu ligger det där i Kosta - hjärtat av glasriket i Småland. 100 ton glas har gått åt vid bygget av hotellet och fler än 1000 enskilda glaskonstverk finns utspridda på hotellet, man kan säga att det är samma koncept som Hotel Tylösand, fast i glas och även i Kosta Boda Art Hotel är alla konstverk till salu. Inte bara konstglaset förresten, för om man som gäst förälskar sig i ett glashandfat eller en säng så går det bra att göra en beställning för hemleverans (jag antar att man gör bäst i att fråga om priset först).

Det är Kosta Bodas glaskonstnärer som står bakom inredningen av de olika delarna i hotellet: Anna Ehrner, Kjell Engman, Åsa Jungnelius, Ludvig Löfgren, Ulrica Hydman-Vallien, Bertil Vallien och Göran Wärff har alla designat olika delar av hotellet vilket ger avdelningar olika karaktär. Kjell Engman har formgett den koboltblå baren och även poolen som har en undervattensutställning, Ludvig Löfgrens döskallar och palmer pryder loungen. Personalen upplyste mig om att Anna Ehrners gigantiska ljuskrona som hänger i hotellets atruim är helt fantastisk på natten, något jag tyvärr inte fick uppleva denna gång men den gick inte av för hackor i dagsljus heller kan jag säga.

Fascineras man av glas eller är ett fan av konstglas så ska man absolut besöka hotellet, om inte för en övernattning så åtminstone för en drink i baren, verken är otroliga! Det enda som känns tråkigt är läget som råkade bli mitt i smeten av Kostas affärscenter, det lockar i alla fall inte mig som hotellgäst tyvärr, däremot fick jag inte se något av hotellrummen denna gång så en "sleep over" kanske är ett måste i framtiden ändå...

Mina snapshots gör inte alls helhetsintrycket rättvisa för jag lovar att det fanns mycket vackert att titta på!

Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Ett stort tack till Cecilia Albright från Vår pr-byrå för pressmaterial och trevligt bemötande!

Semesterpackning pågår...

Nu är det sista rycket, Jespers och mina saker för de kommande 10 dagarna i en salig blandning. Förutom våra sovsäckar som inte har levererats som de skulle så har vi koll på läget, tror vi. Det är bäst att starta "sovsäck plan B" för snart bär det av till fjälls!


Foto:Sara Zetterström/Little Miss Fix It