Fredagsfint av Carl Kleiner

Här kommer ett livstecken och en snabb lunchuppdatering. Nu har han gjort det igen, Carl Kleiner. Ännu fler härliga bilder för IKEA. Inspiration deluxe och för mig ett kvitto på att vissa idéer som skissats fram de senaste månaderna kan komma att bli riktigt bra när vi nu närmar oss produktion... Härlig helg på er!


Foto: Carl Kleiner, styling: Evelina Bratell för IKEA

När man får tisdagspresenter

Igår när jag kom hem riktigt så där fredagstrött ni vet fast det bara var tisdag (vi är i sluttampen av planeringen av ett stort projekt på jobbet) så överraskade Jesper mig med ett paket. Där i låg denna lilla skönhet; en neck bag från NN07. Det händer att jag blir smått besatt av saker, som i somras när jag hittade den perfekta telefonväskan men ingen återförsäljare varför det aldrig blev något köp. Detta hade tydligen maken snappat upp och hållit utkik efter en liknande, skitsnygg vintagesliten och praktisk med plats för både telefon och handsfree. Så slumpade det sig så att det blev en underbar tisdagspresent. Happy happy joy joy!


Foto: Sara Zetterström, little miss fix it

Välkommen till Sveriges just nu sämst uppdaterade inredningsblogg!

Här blir det inte många inspirerande hemma-hos-bilder, DIY, nylanserad design eller övriga LMFI-projekt publicerade. Och det är ju dessutom precis lika tråkigt att ursäkta sig hela tiden som att gång på gång läsa ett inlägg från en skuldtyngd bloggare så det blir inget av den varan. Jag säger bara; var tålmodig, kolla arkivet, läs ikapp någon annan grym ny blogg eller testa att gjuta något i betong - allt är ganska tidsödande faktiskt och under tiden så ska jag samla ihop lite energi, tid och lust att bli din bästa fixarfröken igen. Och är det jobbigt att uppdatera webbläsaren var och varannan dag (ifall - ifall jag levererar ett inlägg) så kan ni alltid följa mig på Bloglovin' - gratis och supersmidigt och det bästa är att du aldrig missar en uppdatering - när den väl kommer.


Foto: Sara Zetterström, little miss fix it

Kryddstarka kulor

Som för många andra så dyker många bra idéer upp i mitt huvud precis när jag ska somna, eller om jag vaknar mitt i natten. Så var det här om kvällen när jag plötsligt såg framför mig vad fint det skulle vara med träkulor på ett läderband runt midjan på mitt svarta lilla bord (från KRYDDSTARKT, remember?). Jag berättade inte om denna tanke för någon så döm om min förvåning när jag ett par dagar senare ser att min kära vän Hildur har haft precis samma idé. Det visar sig när vi pratar på telefonen att vi båda haft den här tanken samma dag! Det bevisar bara att två identiska tankar kan formas på två helt olika platser samtidigt och ibland ska man nog inte vara för snabb att tänka "kopiering". Eller som Hildur uttryckte det, genier tänker lika...

För att återgår till bordet. En underbar detalj på detta lilla bord är "halsbandet" men redan när jag fick det i våras blev jag besviken på att det i verkligheten skiljde sig från det som visades på pressbilderna och sedan dess har jag testat lite olika variander:


Ett vanligt halsband fick ersätta de stora orginalkulorna ett tag, och sedan i höstas har bordet varit helt naket.


Trärena kulor och en naturfärgad tjock lädersnodd. Jag valde mindre kulor, Ø 40mm, tycker att de proportionerna känns bättre.Voila! Nu gifter det sig fint med både byrån i hallen och våra vardagsrumsbord.

Foto: Sara Zetterström, little miss fix it

Pausbild från sjukstugan

Här görs det inte många knop. I en veckas tid har influensabaciller dansat hambo här hemma. Jesper var först ut och sedan i onsdags har jag varit rejält vissen, och vi pratar andra omgången på mindre än en månad. Suck. Men idag orkar jag faktiskt blogga lite så det finns hopp om bättring, en god natts sömn och ytterligare några baljor te så är jag nog på benen igen imorgon.


Foto: via Pinterest

Nya hyss av Emil

Ännu ett par blogglösa dagar har passerat tyvärr, jobbet tar all energi just nu, men jag är naiv nog att tro att det kommer en förändring ha-ha. Igår drog stormen Emil in över Sverige. Hur många stormar kan man ha under en säsong? I brist på snö får vi hålla till godo med vind här i söder... Hur som helst är alla tåg från Kalmar inställda och jag har suttit uppkopplad här hemma med teamet både mejlledes och via telefon, hur bra som helst. Deadlines närmar sig med STORMsteg (ragadish!) och skisser på nya layouter ska levereras imorgon så då är det toppen med ett ljusbord på hemmaplan. Jesper tycker att det tar alldeles för stor plats men jag gillar verkligen mitt höga extra arbetsbord mitt i rummet, skivan VIKA BLECKET på bockarna VIKA ARTUR. Klämlampan är ett loppisfynd med perfekt patina. Appropå patina så bjuder jag på ett porträtt dagen till ära men det blev svart/vitt eftersom det är mer förlåtande mot ett januaritrött ansikte i datorns sken. Nu är lunchrasten slut här hemma och jag måste jobba vidare, hoppas att Emil inte ställt till värre hyss...Foto: Sara och Jesper Zetterström

Gott nytt år!

Nytt år och nya möjligheter, eller hur!? Med 2011 bakom mig, som varit ett händelserikt år med jobbfokus, så ser 2012 ut att bli ännu bättre. Fyllt med raketer och glädjeämnen. Jag vill än en gång tacka er läsare som troget återvänder även när det är skralt mellan inläggen, den här är för er, min första videoblogg med finalen på gårdagens fyrverkeri vid Kalmar slott. Gott nytt 2012!