Vatten blir till vin eller hur det nu var?

Karaffer i all ära men jag tycker det är fint att servera bordsvatten i gamla flaskor, lätt är det att variera sig också. Diska bara i hett vatten och diskmedel och ta bort eventuella etiketter och folie från vin, olja eller spritflaskor och använd till dukningen, extra fint blir det om flaskan har en speciell form. Det senaste flaskfyndet gjorde jag från ett nytt rosé. Vinet var inte helt i min smak men flaskan däremot var tillräckligt tjusig för att klara sig från glasigloon och numera gör den oss sällskap vid middagsbordet och agerar även blomvattnare ibland. Återvinning modell gilla som dels tar till vara på befintliga material och dels ersätter ett nyinköp. Win-win även om jag likt antikrist snarare förvandlar vin till vatten.
 
Foto: Sara Zetterström

Min lördag på landet

Igår var det en sån där dag som jag tänker spara i flera kopior på den alldeles speciella lilla hårddisken kallad hjärtat. Ni som följer mig på Instagram (@littlemissfixit) vet att vi kollade på ett drömhus. För mig en våt renoveringsdröm och för Jesper något av en mardröm, men det var faktiskt hans idé - med förmaningar att vi inte gjorde det för att vi var spekulanter (tjöta). Drömmigt som tusan och bra för energinivåerna. Sen åkte vi ut till torpet och.. ja gjorde mest ingenting. Just nu är det helt galet vad det blommar kring stugan och om det inte vore för att vi ska resa iväg alldeles i dagarna så hade jag plockat den vildaste blombuketten ni kan tänka er.
 
Där bakom all Vildkaprifol som omfamnar den lilla stenmuren ligger vår stuga, vid slutet av vägen som har en frodig sträng av gräs i mitten.
 
 
Vissa gungade medan jag mest gick och luktade på alla blommor som fullkomligt exploderat sedan vi var ute sist. Magarna började kurra ganska snart så det blev perfekt med en sopplunch på trappan.
 
 
Dasstunnan ska hämtas så den måste vi köra ut till vägen. Och när vi ändå var vid infarten passade vi på att palla lite jordgubbar. Ett helt fält alldeles intill torpet ligger nämligen i träda i år men det hindrar inte plantorna att fullkomligt digna av söta små bär.
 
 
På vägen tillbaka plockade jag några Vallmo för att torka fröna, sen fick vi nästan nackspärr av att titta på Kaprifolen som slingrar sig uppför en gran.
 
 
Gunga kan man liksom göra hur mycket som helst tycker Boosan och så högt att hatten flyger alla världens väg. Och när alla gräsmattor var klippta och jordgubbarna snoppade så åt vi dem med socker och mjölk och kände att det är en himla fin plats det här.
 
 
På hemvägen åkte vi förbi ett par kompisar och blev bjudna på spontanmiddag. Som sagt, en himla härlig dag att spara i hjärtat. Förhoppningsvis surrar humlorna i blommorna ända tills vi kommer nästa gång.
 
Foto: Sara & Jesper Zetterström

Tips kring att semestra med husbil, någon?

Snart drar cirkusen ut på turné. Nu har hela familjen semester och vi har överraskat oss själva och hyrt en husbil en vecka men eftersom varken Jesper eller jag har någon erfarenhet av detta så tänkte jag kolla med er. Do's and don'ts? Speciella bra att ha grejer? Och förresten så tänker vi oss en rutt längs Västkusten, från Fjällbacka till Falkenberg ungefär så medan ni ändå är igång så kan ni väl dela alla pärlor på den fronten också innan vi kastar oss ut på djupt vatten.
 
Badet är från bästisens egen brygga tidigare i veckan, hur härligt som helst (bryggan och viken alltså, för appropå djupt vatten - fråga aldrig en badkruka om djupet utanför en brygga - mvh hon med skrapsår på knäna).
 
Foto: Caroline von Büren
 

Doktor Westerlund har flyttat in

Den här veckan, min första semestervecka, har Boo och jag varit på långresa genom Sörmland. Vi landade i Hundraåringen i natt och hur kul & mysigt det än är att träffa familj och vänner så är det himla skönt att komma hem igen. Bland annat hälsade vi på hos min kusin Fia med familj och gissa lyckan när jag fick en alldeles egen superstickling av Rosengeranium (Pelargonium graveolens) med mig hem. Eller Doftgranium. Eller doktor Westerlunds hälsoblomma som den också kallas. Kärt barn har många namn och den här lilla gröngölingen är mig redan väldigt kär.
 
Foto: Sara Zetterström

Hon frågade ju bara

Alla med treäpplare vet att det finns tillfällen då det är extremt svårt att hålla sin uppfostringslinje. Eller att de många gånger har svar på tal som gör att en allt som oftast måste bita sig i läppen. Detta utspelade sig hemma i cirkusens högborg:
 
Jag: - Du får använda kritorna på stenarna här ute, bara på stentrappan och stenarna runt rabatten, inga andra material okej?
 
Boo: -Jag målar här på den stora stenen mamma.
 
Jag: - Fint, det går bra.
 
5 minuter senare
 
Jag: -Men Boo, jag sa ju att du inte fick måla på något annat än sten, nu har du målat på terassen som är gjord av trä. Jag vill att du bara målar på stenarna.
 
...
 
Boo: - Mamma, är din cykel gjord av metall eller?!
 
Foto: Sara Zetterström

En lysande liten gåva

Vid en spontanmiddag i kvällssolen på altanen i förra veckan fick jag plötsligt en present av ett par kompisar, bara så där. Ibland är det himla lyckosamt att blogga om finheter som mannen dragit i handbromsen mot, för gåvor kan en ju liksom inte förvägras. Tillsammans med detta urtjusiga övertonade ljus modell större (f ö en inflyttningspresent från Holland) samsas numera en grönskön Nocto med fjädersparrisen på spiselkransen.
 
Uppdatering efter 5 minuter: Men hallå vad knäppt. Set ni vad jag ser? Produktbilden av Nocto är ju plåtad med typ identiska ljus som de vi fick i julas. Jag såg det inte ens innan, det var slumpen som gjorde att jag hade ett sådant kvar och satte det i staken. Och möjligen mitt undermedvetna. Lite läskigt nästan.
 
Foto: Sara Zetterström

Long time no sea

Så vad hände, vadan denna totala bloggtystnad? Jomen först kom släkten på besök i ett par dagar och i samma veva fick vi en sista minuten bokning från Airbnb på torpet vilket gjorde att det blev tokbråttom att fixa allt det där som vi hade tänkt fixa på semestern - plocka undan alla personliga tillhörigheter, storstäda etc. Och mitt i att ha en vecka med lite avslut inför semestern så fick jag en jobbförfrågan om en plåtning tillsammans med en fotograf jag velat jobba med jättelänge... Så på sommarens varmaste dagar vad gjorde jag då? Jo kånkade möbler och propping över hela stan. Hur kul (och svettigt) som helst när det händer men också totalt tidsabsorberad och jag har inte hunnit med att ens stava till ordet b l o g g, än mindre doppa en tå i havsbandet. Men vet ni, det ska bli ändring på detta, såklart ska ni få följa med på allt jag precis berättat om för idag är det nya tider. nte vilka tider som helst utan semestertider!
 
Foto: Sara Zetterström, Little miss fix it