Tager du...

Äntligen! För första gången har jag varit på ett bröllop där brudparet är mina vänner och inte släkt, eller heller inte vänner till mina föräldrar. Kort och gott, jag har kommit tillräckligt upp i åren för att mina vänner börjar gifta sig. Underbart!

Bröllop är ju otroligt speciellt och för en romantiker som jag själv var det ju inte utan att den vattenfasta mascaran kom väl till pass.

Bland alla bröllopsgåvorna var det särskilt en present som jag fastnade för. Efva Attlings samarbete med Orrefors som resulterat i glasen med en silverring kring foten. Så enkla, så vackra och vad passar bättre än inspriptionen på latin: Amor Vincit Omnia - Kärleken övervinner allt!


attlingglas
Foto: orrefors

Form Us With Love

Nu läser man om dem i vart och varannat design magazine så nu måste jag också hylla mina vänner och tillika f d skolkamrater Jonas, Petrus och John. De är så grymma!

För lite drygt ett år sedan, medans de gjorde sina ex-jobb på Designprogrammet i Kalmar startade de designbyrån Form Us With Love, och skördar redan framgångarna. Förutom medverkan vid möbelmässan både i Stockholm och Milano fanns de representerade på UNG 06/07 i Nybro. Nu senast hörde jag att deras Cord light nästa år kommer att produceras av Designhouse Stockholm.

Detta går att läsa i Sköna Hem 7/2006: Det allra senaste på inredningsfronten - Signaler "En lampa som sticker rakt upp från golvet i stället för att hänga ned från taket, en lampa som är lika fysikaliskt omöjlig och fascinerande som ormtjusarens dansande kobra. ... Cord light har alla chanser att bli en modern klassiker."

Njut av både formgivning och ... fägring!

Form Us With Love
FUWL
Foto: formuswithlove.se

Wihlborg Design

Fick upp ögonen för Ola Wihlborgs grejer för ett tag sen, genom IKEA's lansering av kandelabern "Jularp", som jag tycker är så enkel och fin. Precis som hans övriga design. Ola är utbildad på Beckmans och har förutom för IKEA designat åt bl. a Playsam där han gjort "Playtown Stockholm". De karaktärisktiskt högblanklackerade träleksakerna kan man köpa bl. a via Playsams hemsida eller Designonline. Less is more indeed!

Wihlborg Design
Foto: wihlborgdesign.se

Gant Home

Jag vet inte om det beror på att huvudkontoret är lokaliserat ett stenkast från Hotel J, men det dominerande varumärket på stället är definitivt Gant. Något som garanterat bidrar till trevnaden på hotellet.

Gants underbara Home kollektion med textilier och porslin finns både i klassiska färger och rutor [vitt, blått & rött och mönstret Tattersall] men nu även i nyare tappning [limegrönt & cerise och mönstret Hibiscus]. Amerikansk och svensk östkust när den är som bäst!

Gant
Foto: gant.se


J

Ett ställe som jag varmt kan rekommendera är J i Nacka Strand! Hotellet [a member of Design Hotels tillsammans med bl. a Nordic Light i Stockholm] är i en klass för sig med läcker inredning i marint tema och roliga lösningar på rummen. T ex. kanske badrummet har en skjutdörr av glas och ett vackert klassiskt badkar på tassar. Stämningen är familjär utan att vara närgången och här har man förtroende för gästerna. Strax intill, precis vid vattnet, ligger restauranten med samma sköna stämning. Särskilt på sommaren lockar det mycket folk, eftersom man lätt tar sig dit med båt från stan, varför man gör bäst i att boka bord.
Smakar det så kostar det, men det är verkligen värt ett besök om man vill sätta guldkant på tillvaron emellanåt!

J
Foto: restaurantj.com

Structure of Visual Relationship

Jag är så lyckligt lottad att jag kan ta del av en sommarkurs som hålls vid Designhögskolan i Pukeberg. En 5 poängare i samarbete med Högskolan i Kalmar och Pratt Institute i New York. Vår professor är ingen mindre än Linda Celentano och hon leder oss med varsam [nåväl, hård men rättvis] hand genom formlärans underbara värld. Jag är kär! Kär i "Rectilinear Volumes", kär i "Wire Problems", kär i släpig amerikanska och kär i Linda och hennes underbara personlighet och sköna formgivning.
Vår lärobok är "Elements of Design" by Gail Hannah. Lovely. Just lovely.

Fröken & boken
Foto: google.se


Designista

Att jag inte reflekterat över det själv tidigare... Att jag är en designista!! Jag ÄLSKAR ju verkligen design.
Några andra som också gör det är skaparna av Designista. Här kan man shoppa allt ifrån annorlunda gummisnoddar till tapeter. Fokus ligger på unga designers och unik formgivning. Me like! Me want to be a designista!

Designista
Foto: designista.se


aya.nu

Hittade en rolig liten leksak. Den interaktiva blomman "Flip Flap" som finns i modellerna "Q" och "Rippletone" reagerar genom solceller och både växer och blommar! Finns att köpa hos AYA. Nätshoppingsajten Aya drivs av Ayaya som är ett Svenskt/Japanskt företag med inriktning på Japansk populärkultur.

Sååå himla knas-söta saker!

AYA
Foto: aya.nu


Sedan sist...

Veckorna har rusat iväg oroväckande snabbt. Snart kommer sommaren vara till ända och nya äventyr väntar... Men just nu är det verkligen sommar och då är det underbart att ha en uteplats att kunna njuta av. Eftersom vi sedan inflytten, för två år sedan, aldrig riktigt prioriterat vår uteplats var det på tiden att den fick en rejäl ansiktslyftning.
Gud förbjude de vita utemöblerna i plast! Länge leve blommor och 3 m parasoll!!
Före:
uteplatsen

Efter:
loggian
Foto: Little Miss Fix It