Årets bokrea!

Böcker

Nu är det bara 40 minuter tills dörrarna till årets bokrea slås upp!!
Iiiihhhhh! Det är lite julaftonsmystik över det hela... Sitter med mina roomies och vi försöker hålla oss vakna med te och bokkataloger.

Jag är på jakt efter lite inspirationsböcker. Cilla Ramnek och Christian Hundertmark

Vad letar du efter på årets bokrea?

Minal Nygårds

Som formgivare eller kreatör finner man sin inspiration väldigt individuellt. Personligen får jag rejäla kickar av positiv energi. Det var bara en av de saker hon utstrålade under sin föreläsning/workshop vi hade på Enter kick offen. Vilken tjej!

No excuses...

"If there is a will, there is a way" Minals mamma


Minal Nygårds
Bild: suck.se

Hotell-lakan

I helgen var jag på Enter kick-off. Vi bodde på hotell och även om hotellet var skruttit lite här och där så föll det inte igenom på punkten som ger mig den största behållningen, sängen och lakanen. Det är något visst med hotell-lakan. Är det kvaitéten, materialet eller att de tvättas så ofta? Kanske en kombination. Något magiskt är det i alla fall.

Hittade fina fräscha lakan på IKEA. Satinlakan, precis som på hotell. M-m-mm!

Andrea satin
Bild: ikea.com

Vackrare vardagsvara

sony tomater

Likt studsbollarna i Sonyreklamen studsade de ut över hela golvet. Det såg så himla härligt ut att jag inte ens kunde irriteras...

var bara Josés soundtrack som saknades.

Tur att golvet var nystädat!

Länge leve bredband

Ligger i sängen... det som igår var en begynnande förkylning kontrade mina bortviftningar med rejält halsont när jag vaknade imorse.

Det är många fördelar med att bo kollektivt. Men tamejtusan om det inte skapar rena rama dagisepedemierna också. En av oss kommer hemdragandes med en högskolebacill från Teknikum, medans den andra och tredje samlar på sig både det ena och andra viruset från Biomedicin och Designområdet! råkar man känna sig frisk en vecka behöver man inte oroa sig för att det skulle vara något beständigt!

Har en projektbeskrivning inklusive budget och tidsplan att skriva... Missar dessutom en rätt skön workshop idag :(

Jag surfar iaf trådlöst!       '...du ska ha tack'

Bliw imponerad... jag menar.. inspirerad!

Ibland ramlar man över smått fantastiska historier. I ett av mina första inlägg skrev jag om vinnaren i Bliws designtävling.
Charlotte sa en dag att det var hennes morfar, den framlidne Hasse Westerholm, som designade den omisskänliga tvålförpackningen!

Det var inte utan lite chills som jag fick se, röra och fota den gamla pluggen och en prototyp som numera pryder hennes bokhylla. En liten bit 40-årig designhistoria... pjhew!

Vi snackar bra skit när en var-mans-pryl hållit stilen i nästan fyrtio år. Bliw var Sveriges första flytande tvål när den lanserades 1968.

Kan väl bara konstatera att hon har att brås på...

bliwplugg      då...
Bliw idag       nu...
Foto: Little Miss Fix It
Baby - baby - baby...

I den rådande slageryran är det lätt att få låtar på hjärnan, typ "I want money - money.." a la Elin Lanto, men just nu är det faktiskt en annan textrad som råder, nämligen "Baby-baby".

Min bästis har kläckt! Jo det är sant, och ut kom [inte en Göte, men] en Adrian!! [tack gode gud! Jag hade inte kunnat leva lika bra med ett gudbarn vid namn Agnes, som var planerat för en ev. tösabit...]
Stolt som få. "Gudmor" smaka på ordet... gud - mor... lite förmer än den vanliga morsan alltså. Så nu är jag liksom både gudmor, och moster, och gudmor igen... sa jag att jag var stolt!?

Pratade lite med Adrian imorse. En sanning med modifikation, jag pratade med hans mamma. Själv låg han mest och hickade. Nåväl, mer kan man väl inte begära av en 13-dagarsklutt. Hon, mamman alltså, bästisen, sa: "- jag pratar med gudmor, Adrian, hon kommer att ge dig massa fina presenter... ehhh.. ja eehh, hon är ju student... men..ehh sen så..." 

Ha ha! Hon kan ge sig i backen på att att han kommer bli bortskämd av mig! Nöden [att leva på CSN] är uppfinningsrikedomens moder!

När jag var i Sthlm sprang jag på en supercool bebisbutik: Birka baby. Där fanns de allra sötaste converseskorna! [typ stl 16... rymmer en vuxen stortå] Så, när Adrian lärt sig gå, är hans gudmor förhoppningsvis välavlönad...

Förutom alla störtsköna kläder och prylar för människor tre äpplen höga fanns det en superfiffig lösning vid kassan. I disken var det en inbyggd bebisstol! Hur smart är inte det när man har ett 18 månaders ålskinn med sig. Tror att de fått fler betalande kunder i och med den. Förutom jag då, som bara frågade om jag fick ta en bild...

Birka baby
foto: birkababy.jetshop.se & Little Miss Fix It

Glöm inte!

Glöm nu inte premiären av Hello Africa på 5:an kl 20.00...

Jag har bänkat mig i soffan med pläd och en kopp te.. mmm.

Nu börjar det!

Oh happy days!

Valentines day
bild: gettyimages.com

Rider på en framgångsvåg nu känner jag.. Peppar peppar [säger svensken i mig]

  • I torsdags fick jag veta att jag blivit antagen till Enter
  • Lördagens 30-årsfest för Kärleken kunde inte blivit mycket bättre! Shit påmfritt vad roligt vi hade. Nykär blev jag också, det fladdrar i magen fast vi rullar mot vårat 8:e år ihop. M-m-mm.
  • Måndagen bjöd på besked om x-jobbet. Hurra!! Det blir Kvinnor i Norden för min del. Nu ska bara projektbeskrivningen godkännas också...

Idag är det dessutom alla hjärtans dag! Mys och kärlek till folket!! Varför inte göra någon glad med ett blombud!

x-jobb del II

I och med dagens möten har jag nu avverkat mina företagsträffar inför valet av examensarbete.

Idag träffande jag Kvinnor i Norden som är ett företagskooperativ som vill jobba för samarbete mellan ung svensk design och baltiska producenter. Åhh vad jag är sugen på det! Måste dock komma upp med idébrief och portfolio till på torsdag...

Däremellan är det klänningssömnad [för 30-års festen] och möbelmässa som gäller. Ingen rast, ingen ro.

SweezeHeart for a sweetheart

Alla hjärtans närmar sig med stormsteg [bara 12 dagar kvar].

Ett hett presenttips finns hos Eccentric. Jag kan inte tänka mig att någon tjej skulle bli ledsen om den lilla supersöta pincetten "Sweezeheart" dök upp som kärlekspresent!

Beställ innan 9 februari så hinner den fram i tid.

SweezeHeart
Bild: eccentric.se