Hans J. Wegner: Y-stolen ch_24Satt och bläddrade i nya numret av Elle Interiör idag och på en helsida möttes jag av Wegners designklassiker Y-stolen. På Designprogrammet hade vi dessa fantastisk fina bokstolar i vårt bibliotek och jag har länge suktat efter en egen. Denna svartlackade variant tycker jag är allra läckrast och jag hoppas att den snart kommer i vår ägo.

Fotot är tagen av en otroligt duktig dansk reklamfotograf. Kolla in hans hemsida nedan.

Foto: Søren Larsen, larsenform.com, för carlhansen.com

Glad midsommar!

Nu åker vi till Byxelkrok på Öland för att fira midsommar. Här skiner solen, jag hoppas att alla får fint väder och många jordgubbar. Nu ska vi ut på blomjakt till kransarna!

    
Foto: :.sara hansson

Designhistoria

För några veckor sedan hade vi en liten workshop på jobbet där vi gick igenom lite designhistoria. Jag läste flera kurser i designhistoria under min utbildning och det är så häftigt att påminnas om och uppmärksamma vårt arv - designrötterna vare sig de är skandinaviska eller sydeuropeiska, 50 eller 200 år gamla.
Jag tänkte direkt att jag, mest för mitt egna minnes del, skulle skapa en kategori på bloggen för just designhistoria. En stil, en möbel eller någon viktig person som utgjort en milstolpe inom designområdet. Egentligen tänkte jag att det skulle bli en kronologisk resa, men vid närmare eftertanke så får det komma som det kommer.

Till minne av...

mina älskade Converse.

Ibland faller man pladask för något, och ibland gör denna kärlek att man inte kan skiljas från något fastän man kanske borde gjort det för flera beiga nyanser sedan...

Mitt första par converse sitter numera inom glas och ram. De har både gladdansat och ilsket sparkat grus, skavt och varit underbart sköna, vardagspassat till jeans och sommarsvassat med klänningar.

Nu har jag nyare skor. Men inget förtar den där första kärleken...


Foto: :.sara hansson

Festfixare

Just nu är det fullt upp. Kalasförberedelser på hög nivå. Jag ska ju fira mina de tretti här mitt i sommaren och just nu sitter jag med inbjudningarna. Direkt när jag hittade denna söta variant visste jag att det var så jag skulle göra mina festinbjudningar! Så nu skrivs och slickas kuverten så det står härliga till. När inbjudan gått ut till alla gäster så ska jag berätta detaljerna...


Foto: :.sara hansson

Wanted: sänglampa

I och med den stora [nåväl] förvandlingen av sovrummet så letar vi efter nya sänglampor. Även om jag älskar det mjuka ljuset av nuvarande vita lampan LAMPAN med en 15W päronglödis så känns det inte så lexingtonaktigt om man säger så. Hittade en superfin kandidat för platsen på härliga nätbutiken Cosas.
Den är urläcker och kostar 865:-

Bilder: produktbilder cosas.se

Underbara illustrationer från fiskrens design

Jag nämnde ju att vi inte kom hem tomhänta från vårt besök hos vic&mic. Både Jesper och jag är svaga för små figurer med mycket personlighet och vi föll handlöst för Petras djur från fiskrens design. Jag valde illhärliga disktrasor och Jesper hittade en tändsticksask som han inte kunde stå emot. Besöker man hemsidan kan man köpa massor med andra fina grejer.

  
Foto: :.sara

Tjejen bakom pennan, mamma till fiskrens design och alla fina figurer, heter Petra Svanbäck och har ritat i hela sitt liv. Idén till företaget fick hon när hon i brist på gå-borts-present gjorde en av sina numera storsäljande tändsticksaskar och gav bort. Resten är historia som man brukar säga.

Det som gör illustrationerna så härliga är att man riktigt kan se att figurerna har egna personligheter vilket direkt inbjuder till fantasier om vad de egentligen har för sig.
Min personliga favorit är draken Dan, mest för han är så söt [Bettan å´ Bibbi, hajarna som skolkade från simskolan är också coola]. Jespers absoluta favvo är Pia pingvin. Klicka på länkarna om du vill läsa om deras egentliga bakgrund.

   
Bilder: fiskrens.com med tillåtelse från Petra Svanbäck

Nya inreda.com

Inreda.com har lanserat sin nya webbutik och den har fått ett ansiktslyft.
Den 1 juli flyttar de dessutom till större lokaler på Lidingö där de också kommer att ha en inredningsbutik på 400 kvm! Den kan man förhoppningsvis besöka redan i början av augusti.
På inreda.com kryllar det av glad inredningsdesign och bra-att-ha-produkter. En favorit är de underbara skålarna från danska Rice som jag bloggat om tidigare.


Bilder: inreda.com

vic&mic - inredningsbutik på Öland

Något slutkörd efter planerandet och genomförandet av lördagens personalfest gav en låg aktivitetsnivå på söndagen. Jesper och jag bestämde oss för att åka på utflykt till Öland och destinationen var inredningsbutiken vic&mic i Löt.

Vic&mic är återförsäljare av bl. a Lexington, Ocean House och Bruka design, så gissa om jag längtade efter detta besök! Den främsta anledningen var att hitta en fin tavla till vårt Newport-inspirerade sovrum, men en sån här mysig butik behöver man egentligen ingen ursäkt för att besöka.
Där finns allt ifrån sänglinne och klädskåp till små kort och plåtetiketter. Det mesta helt bedårande.

Viktoria som äger och driver butiken sedan fem år var jättegullig och lät mig ta massa bilder. Det bidde ingen tavla då den kostade ungefär 4-5 ggr så mycket som vi tänkt oss, men tomhänta kom vi inte därifrån, det här är nämligen en butik där det är svårt att låta bli ett köp.


Foto: :.saraBloggen 2 år!Igår blev bloggen två år, och jag glömde bort det!
Jag försökte gottgöra det idag genom att köpa en krispigt mumsig cupcake, men de var så slut så ett vaniljhjärta fick duga.

Grattis i efterskott!

[f'låt bloggen att jag glömde dig, det är ju det bästa som finns att fylla år...]

Krydda en middagsbjudning

Nu i solskenstider haglar middags-/grillinbjudningarna tätt och ibland kan det kännas krystat att komma på en present till värdinnan. Ett bra och billigt alternativ till blomsterkvast är en färsk krydda i fin kruka. Inte nog med att det hör ihop med tillfället, det passar de flesta och är lite roligare. Basilika, timjan eller varför inte bladpersilja... Smakfullt, användbart och dessutom vackert!
Kruka och fat MANDEL för totalt 14 kr från IKEA. Färsk basilika i kruka för 16.90 kr hos Ica MAXI


Foto: :.sara

Jordan Individual

I mars korades vinnaren i Jordans designtävling. Första priset gick till Jenny Almqvist som gjorde den Bond-inspirerad borste. Jag tycker att det är jättekul med designtävlingar, det håller dörrarna öppna för allmän kreativitet och personligen tror jag att det bidrar till ett öppnare tänk.

Hemma använder jag en elektrisk tandborste, men det är smidigare att ha med sig en vanlig på resande fot. Nästa som hamnar i necessären blir en i smoking tror jag...

                         

Bild: capdesign.idg.se