Ciao Ciao Italia

Imorgon kör jag ombord på gotlandsbåten mot Nynäshamn, för att på lördag flyga ner till Milano. Där väntar en hyrbil som ska ta mig till Bologna på ett kick. Fram emot söndag borde jag vara framme i Punta Marina, den lilla byn på östkusten ungefär 2 h bilfärd söder om Venedig.
En veckas efterlängtad och behövlig semester efter vårens tunga skolperiod hägrar!

Jag hoppas på romantiska stunder med min sambo, laddade batterier och massa av härliga intryck och inspirerande kulturmöten.

By the way ska jag beöka en italiensk hårfrisör, bara för att se hur det går. Är språkförbistringarna för svåra kanske jag kommer ut renrakad på huvudet.

Något jag kanske inte behöver nämna är att jag ska köpa skor...

Arrivederci!!

Punta Marinaskissbok

Foto: google.se & gettyimages.com

My addiction

Idag har jag handlat. Förutom mitt mission, att hitta en lagom stor fruktbarhetssymbol, lagom för handbagaget och lagom för sillbordet i Italien, så råkade jag bara gå förbi pappersavdelningen på 'Ålle'.

Såg den för några veckor sen och idag bokstavligen skrek den efter mig:
-Köp mig! Du behöver mig på semestern, du måste ha något att pränta ner dina idéer och inspirationsögonblick i! Vad kunde jag säga? Den hade ju rätt. Min fina lilla olivgröna "Felix skrivbok", som det står på kvittot. Jag är definitivt en notebookoholic. Doften av papper är en av de härligaste dofter jag vet.

Felix har en del "syskon" i varierande färg och storlek, priset ligger mellan 70-130:- på Åhléns
Med i pennskrinet följer såklart några fineliners från Staedtler.
          skrivbok                  

Foto: Little Miss Fix It    

Tvål i ny förpackning

Av totalt 224 tävlings bidrag från hela Norden vann Peder Bergstrand Bliws designtävling. För andra året i rad samarbetar Bliw med en utomstående designer för att ta fram årets "Designbubbla". Det vinnande bidraget heter "Lödder" och Peder som just avslutar sin designutbildning på Forsbergs Skola för Grafisk Design & Reklam i Stockholm säger själv om sitt bidrag:
-Förhoppningen är att det blir en tvål som man tycker om att ha framme. Jag ville skapa en enkel och snygg form som påminde om den väldigt grafiska mönsterdesignen från 50- och 60-talen. Att göra en parafras på tvålens lödder kändes självklart.

     Bliw  lödder 

Foto: bliwdesign.com

Fuchsia & Yellow Green

Utan att säga för mycket tycker jag att Copic är de bästa markerpennorna. Finns bl. a på Matton. Ganska dyra men man kan både byta spetsar och fylla på med tusch, dessutom har de en skön, praktisk [rullar inte på bordet] och snygg form. 
Favorit copicfärgerna har under åk 2 utan tvekan varit fuchsia & yellow green. Kanske inte de mest användbara skissfärgerna men en färgkombination som bara gör mig genomhärligt glad helt enkelt. Förstå min glädje när jag hittade denna diskborste på Sispoint! Gör garanterat diskningen till ett rent [!] nöje! Sispoint är en inrednings- och presentbutik som öppnade för snart tre år sedan av systrarna Susann & Yvonne i Finland. Massor av läckra prylar som dessutom går att handla online.

copic    Diskborste

Foto: Little Miss Fix It & sispoint.com

Erik Magnussen för Stelton

De rena linjerna i Steltons produkter formgivna av Erik Magnussen är som en smekning mot hornhinnan. "Klassiker" som aldrig går ur tiden fascinerar mig. Det känns som om dessa relativt unga produkter redan blivit klassikers.

lykta_erikmagnussen  termos_erikmagnussen  skeppslampa_erikmagnussen

Foto: formodesign.com

Atterdag 5

Hemmets favoritkruka är producerad av keramikern Camilla Jensen och säljs på Atterdag 5 i Visby. Härligt formspråk med rund botten och kvadratisk topp. Me like! Dessutom är ju Camillas sigill så enkel och läcker!
 
camilla_kruka sigill c.jensen

Foto: Little miss fix it & cjensen.se
Åsa Lindström

En favorit bland svenska keramiker är Åsa Lindström. Efter att ha druckit ur hennes guldbägare på Crêperiet i Hablingbo på Gotland sommaren 2001 har de stått som en ständig ingrediens på önskelistan... Åsa har även gjort en snapsbägare för Rörstrand, denna kan inhandlas på bl. a Designonline.

asa_lindstrom_bagareasa_lindstrom_snaps

Moooi

Helt galna men samtidigt så läckra! Animal thing - grisbord och häst- och kaninlampa i svart plast, design Front för holländska [numera halvägt av italienska B&BMoooi.               
  Moooi PigMoooi Rabbit Moooi Horse
Bilder: Mooi


A blogg was born...

Ett forum för en designstudent som önskar ventilera och arkivera sina tankar om inredning, formgivning och pyssel av alla de slag. Härligt!

Designhögskolan Kalmar-Nybro
          Skolan
 
Foto: designprogrammet.com