Citterio 98 från Iittala

Som en liten inflyttningspresent från Jespers föräldrar fick vi ett set om 6 st espressoskedar ur Citterio 98-serien från Iittala. Jag som inte dricker kaffe, what so ever, kommer kanske inte få njuta av dem lika mycket som mina gäster, men i juletider kommer de även vara perfekta till glöggen! Förutom att de är klassiskt snygga och tidlösa i matt, borstad, rostfri stål så är de små små små och söta söta söta.

image332
Foto: :.sara

Spindelvår från Sagaform

                     image331
Mönsterprinsessan Hanna Werning har gjort den ultravåriga picnicväskan Spiderspring för Sagaform. Den kommer finnas i butik lagom till solen börjar värma ordentligt i maj och kostar 399 kr.

Inspiration och kreativ mötesplats - Creative ZOO

                             image330

10-11 april arrangeras Creative Zoo på factory i Nacka Strand. Seminarier och inspiration från alla sorters kreatörer och entreprenörer.
Jag skulle gärna vilja lyssna till David LaChapelle och se hans bildutställning, lära mig mer om Photoshop Lightroom och lyssna till bloggerskorna som försörjer sig på just att blogga och allt annat som erbjuds dessa båda dagar!

Lyx eller Budget - bokhylla

En bokhylla för tjocka respektive tunna plånböcker: Lyx för 4.895:-, eller budget för 249:-
Vilken väljer du?

[ursäkta den dåliga bildkvalitéten]
image329
Libri - Swedese                                                                             Rexbo - IKEA

Going private!

Idag gjorde jag slag i saken och tog klivet ur garderoben och blev privat. Tack vare uppmuntran från UnderbaraClara, en fantastisk tjej by the way, så har jag efter nästan två års doldisbloggande bestämt mig för att det nog blir en mer intressant blogg om man har koll på vem som sitter bakom tangentbordet.

Här har ni mig, vänner och obekanta:

Sara Hansson

29 år [30 -om 54 dagar...]
Sambo med världens bästa Jesper
Född och uppvuxen i Sörmland, Katrineholm
Numera bosatt i Kalmar där jag jobbar som inredare på IKEA
Gillar vackra bilder, därmed inte sagt fotografering, men kameran är alltid med.

Välkommen till Little Miss Fix It's, euhmm jag menar min, Sara's, blogg!

image327
Foto: Sara AKA LittleMissFixIt

Enkelt pennställ

"En kruka kan ju fungera jättebra som pennställ", funderade min svärmor högt för sig själv när hon såg mitt arbetsbord. Och det gör det verkligen. Mina pennställ fungerar jättebra. Så jag tänkte dela med mig av det tipset till alla penntokiga där ute. Ta en lagom rymlig kruka och ställ dina älsklingar i.

Billigt, snabb förändring och  lätt att matcha till övriga  stilen i rummet!

            Pennställ
Foto: Little Miss Fix It

B&B - In My Garden

Mitt i vackra Mariefred, längs vattnet, ligger familjen Magnusssons lilla Bed & Breakfast. Det ser ut som ett utsnitt ur en saga och lika inbjudande som den lummiga trädgården verkar sommartid, lika karaktärsfulla är de fyra gästrummen, vart och ett på sitt eget sätt.
In My Garden heter detta ljuvliga ställe och just den familjära känslan är en grundsten för ett B&B tycker jag, däremot känns konceptet B&B och priset, 1995:- för en natt i dubbelrum, något motsägelsefullt. Men som man brukar säga: Smakar det, så kostar det.

image325
Bilder: inmygarden.se

Minipåskägg som bordsplacering

En söt variant på påskägg är dessa urblåsta "fejkägg", som även blir ett uppskattat inslag vid påskmiddagen.

Gör så här:
  • Blås ut äggen, och skölj dem rena i vatten (helst några dagar i förväg så de hinner torka ordentligt]. Bottenhålet kan göras ganska stort, c:a 1 cm i diameter.
  • Fyll de med små godisar, ex. NonStop eller Palle Kuling.
  • Klipp en cirkel i vitt papper och klistra igen för bottenhålet.
  • Topphålet [blåshålet] döljer man genom att ex. sätta fast en liten sticker eller en liten fjäder som dekoration.
  • Skriv gästernas namn på äggen och placera i äggkoppar, lik vanlig frukostägg-servering, vid var mans plats runt bordet. Bäst är en skålad äggkopp där bottenlagningen döljs.
Döm om förvåningen när de knackar hål på "matägget" och möts av smågodis!

     image324
Foto: Little Miss Fix It

Glad Påsk!

Nu har jag fått långväga gäster, svärfamiljen är här och vi ska fira påsk i dagarna tre.
Kärleken valde påskliljor framför tulpaner och det är jag glad för. Allt det gula lyser upp hela lägenheten! Matsalsbordet pryds helgen till ära med nya glasvaser. IKEAs BLOMSTER för ofattbara 19:-! Finns även som rosa och klarglas. Jag valde de vita för att matcha fjädrarna i riset...

Något annat jag är glad för är att jag redan gjorde påskriset för två veckor sen, nu är det fullt med gröna "musöron" och känns supervårigt [en känsla man annars inte får, när man kikar ut genom fönstret, precis].

Glad Påsk allihop och jag hoppas verkligen haren kommer med påskägg till er också!

image323
Foto: Little Miss Fix It

Varje dag är värd att firas...

och igår var det lite extra värt! Kärleken har fått ett jobberbjudande i Emmaboda, alltså inom humant pendlingsavstånd, no more gotlandsbåten.

Vi lägger Gotland bakom oss [inte med glädje men var sak har sin tid] och ser fram emot en gemensam vardag i Smålands kustband...

Bubbel, ett bad och middag på stan firade vi med igår.


             image321
Foto: Little Miss Fix It

Studieresa

Om en månad kommer vi på KOM&IN-avdelningen på IKEA Kalmar åka på en inspirationsresa till Köpenhamn. Bl. a kommer vi avlägga ett besök på Hotel Fox på Jarmers Plads. Rummen är fantastiska, om än kanske svåra att komma till ro i?

Mitt favoritrum är rum nr. 217 - King's forest...

Passa på att njut av musiken som går igång när man kolla in hemsidan

image320
Bild: hotelfox.dk

Mönstermåsten a la Lotta

I senaste numret av Sköna Hem fick jag se Lotta Kühlhorns underbara äpplen och efter ett besök på hennes hemsida är jag helsåld.
Jag har sett många av hennes mönster tidigare [utan att veta att det var hon som gjort dem] och älskar dem i all sin enkla glans.
Här är lite blandad kompott:

                image315
                image316
                image317
                image318
   image319
Bilder: lottakuhlhorn.se


Norway Says

Som man kan förstå på namnet är denna kaxiga designbyrå hemmahörande i grannlandet. Ett besök på deras hemsida är en orgie i vackra former och roliga produkter. Det verkar vara en grupp sköna gutter som styr stället. En favorit är såklart deras Lilla My inspirerade taklampa för muuto.

              image314
Bild: norwaysays.com

Nyheter från Arabia

Nyss släppte Arabia två nya motiv i sin mumin-serie: en härlig gul mugg med Lilla My och en supersöt rosa med Mymlan. Finns att köpa på designonline för 159 kr.

Jag sätter upp båda på önskelistan!

image312

image313
Bilder: designonline.se

Utspiration och inspiration

Bloggtorkan är över! Vi har haft långväga besök som avlöst varann denna långweekend och det har inneburit minimal tid för bloggen och maximal påfyllnad på umgängeskontot, men nu börjar alltså livet återgå till det normala och här är jag så igen.

 En liten uppdatering:
I torsdags hade alltså IKEA Kalmar nyhetsvisning och inspirationskväll för FAMILYmedlemmar. Det var inredningstips, snittar, L.E.D-snack, godis, blomsterarrangemang och give aways så det stod härliga till!!
Våra medlemmar är superintresserade och tacksamma åhörare. Trots min 13 h arbetsdag gick jag hem på små moln av positiv respons och endorfiner. Därav rubriken på inlägget, även om jag var den yrkesmässiga inspiratören, fick jag minst lika mycket tillbaka...

Bilder på blomsterarrangemangen kommer...

Jobbförmån...

På torsdag blir det  en extra lång arbetsdag för mig...
                                                - men även en extra rolig dag tror jag!
       
        image311
Bild: skärmdump IKEA, montage LMFI

När jag blir stor...

Ända sedan jag som liten såg filmen Flashdance [min moster var en riktig busmoster som lät mig göra mycket roliga saker när hon var barnvakt... t ex. laga mat på vad jag ville, och kolla på vhs]. Alltså, ända sedan jag var tre äpplen hög har jag velat ha en annorlunda bostad.
När jag sen som 10-åring såg Maybe baby göddes drömmen än mer att precis som både "Alex" och "Darcy" bo i en lagerlokal. En gammal kyrka, kvarn, posthus, mejeri.. ja vilken häftig byggnad som helst egentligen, bara den andas säregenhet och historia, skulle också gå bra!

I senaste numret av Residence får man kika in i fam. Eklunds hem, gamla slakteriet i Ulricehamn, och gissa om jag drömmer vidare...

image308
Bild: montage av foton ur residence 2/2008

Spara & förvara eller Slänga & förtränga...

Efter snart fem [5!] månader i nya lägenheten är vissa områden fortfarande hopplöst oorganiserade. All inkommande post t ex.
Räkningarna, de betalas men sen då? Tror vi snart har tvåsiffrigt antal "bra-att-ha-högar" med div. papper  med mera.
Kärleken besvarade mina uppgivna suckar med: "-Det är du som är Spara&förvara, du fixar en lösning..:" Jag kontrade direkt med: "-Ja, du är ju i alla fall mer som "Slänga&... förtränga!" Ha-ha. Kunde inte beskrivit det bättre!

Hur är du?

Här är Malin Lundmarks snygga "mag bag" för Maze, sånt som vi Sparor/förvaror gillar!

                            image307
Bild: mazeint.nu


Borra i lackade fiberplattor

Denna helg har vi gjort klart köket. Luckorna på plats och handtagen fastskruvade, nu på rätt ställe. Pjuh! Nu återstår bara lite piff & puff så ska jag publicera lite före och efter bilder...

Att borra skruvhål i en sprillans kökslucka kan ju få vem som helst svettig så jag tänkte tipsa om hur man på bästa sätt får till ett snyggt hål.
- Använd maskerinsgtejp!
"Fjuttig tejp, kan det hjälpa mot en hård borr" tänker ni. Jajemän, se det kan det! [jag har nämligen även testat utan att tejpa... vilket gav utgångshål stora som kratrar!]

image306
Foto: LMFI

Gör det själv-present

Igår var jag på inflyttningsfest hos en jobbarkompis. Eftersom vi inte umgås så mycket privat visste jag inte riktigt vad jag skulle ge för inflyttningspresent, jag hade dessutom bara varit hemma hos honom en gång tidigare, och hade inte riktigt koll på hans inredningsstil.
Personligen uppskattar jag när man märker att det ligger lite ansträngning eller tanke bakom presenter. Så jag gick ut och plockade björkris som jag band ihop med påskfjädrar,  och istället för en vas köpte jag en vattenkanna och satte det i. Riset hinner lagom få "musöron" till påsk och när han sedan slänger det har han kvar en användbar produkt!

Vållö är för övrigt en av mina absoluta favoritsaker som med sin enkla skönhet och elegans tillsammans med funktionen och variationsmöjligheterna [kan användas till vattenkanna, tillbringare, blomkruka, blomvas, hushållspappershållare.. bara fantasin sätter gränser!] gör den till en jag-önskar-det-var-jag-som-var-designern pryl all time high!
            image305
Foto: LMFI

antal besökare: C

Oj, nu blev jag lite matt, av lycka! Idag har jag haft hundra besök på bloggen, något som aldrig hänt förut!! Iihhh, Vilka är ni? Berätta? Gillar du min blogg? Varför/varför inte? Hur hittade du hit?

Jag letar ju själv efter nya spännande bloggar, helst inom inredning & design förstås, så lämna gärna ett spår!

Stor kram!!

  image304
PS. Lämnar lite fivna råsa pelor till er.. då kanske ni kommer tillbaka... DS

Dukat och klart

Denna bild ger mig jättemycket inspiration. I detta fall är det så uppenbart porslinet som med sin lekfulla form ger spänning i dukningen, men annars är tricket för en dynamisk dukning att våga blanda stil, färg och form tycker jag. Gillar't skarpt.

                                 image303
Bild: allessiporslin från skonahem.com

På väg...

När jag surfade runt på Maze's hemsida hittade jag denna bild av tidigare nämnda krok. Kärlek!

  image302
Bild: mazeint.nu

Babushka

Hittade dessa superfina ryska dockor på inreda. 385 kronor för sju stycken. Är det någon mer än jag som får barndomsminnen?

           image301
Bild: inreda.com

The Hummingbird Bakery

När the Hummingbird Bakery öppnade i London 2004 var det för att de själva saknade utbudet av de godsaker de skapar. Och vilka godsaker sen!! Om dessa skönheter smakar tillnärmelsevis lika angemänt som de ser ut... då kommer i alla fall jag begära stororder över Nordsjön.

image300
Bild: collage med bilder från hummingbirdbakery.com

Man ska ha husvagn...

I alla fall om det är dessa illgulliga hängare från Maze. Finns även i svart och kostar 285 kronor på inreda.com. Tapeten är också superfin, nån som vet var den kommer ifrån?

         image299
Bild: inreda.com

Vårnyheter från IKEA

Världens finaste sidetables kommer snart till ett stort varuhus nära dig... den 1 april lanserar IKEA bordsserien TROLLSTA i läckert gult eller svart. Hittade ingen bild på det gula som är just lovely, men det ser precis likadant ut som det svarta, det är bara lite gladare...

          image298
Bild: housetohome.co.uk

Klimatsmart med chipspåsetricket

                            image297

Chipspåsar kan ha ett aluminiumskikt och räknas därmed som metall. Men hur ska man kunna veta vilken påse som är tillverkad av vad? Om du knycklar ihop påsen och den sedan vecklar ut sig, består den av plast och ska sorteras som en mjuk plastförpackning. Behåller den formen av en boll består den mest av metall och sorteras som en metallförpackning.

Under utbildning...

De kommande två dagarna ska jag på utbildning i autoCAD, det 3D-program vi använder på jobbet. Jag är inte så bra på detta program idag, så jag hoppas verkligen att jag lär mig något.
I'm so excited!

Uppdatering: Åhh vilken härlig dag! Trots musaxel efter 8-17 framför pluppen, fullmatad med "fillet", "array", "make block" och allt vad kommandona heter sitter jag här och bara önskar att jag kunde cad:a hemma och fortsätta öva...
Stina, superhärlig inredare från IKEA Jönköping, höll i vår utbildning. Vanligtvis är den på tre dagar men vi kör en tvådagarsintensiv och det känns... huvudet är alldeles fyrkantigt av alla ritningar...

Årets möbel 2008

Sköna Hem har utsett årets möbel 2008. Vinnaren är bordet La Chapelle som har ritats av fransyskan Inga Sampé. Jag tycker att bordet är så fint och lätt och när jag läste formgivarens reflektion över att det påminner om skyddet man sätter runt träden på trottoarerna i Paris kan jag inte annat än att hålla med. Jag var i Paris en gång, julen 1999, och den staden gjorde verkligen intryck på mig. Så pittoresk och samtidigt med så stark integritet.
Bordet produceras för David Design.

F ö reagerade jag över att denna utmärkelse funnits i 16 år men bara en gång tidigare har priset gått till en kvinnlig formgivare. En slump, eller är även designområdet ett ställe där kvinnor måste lära sig sticka ut hakan?


      image296
Bild: pressbild skonahem.com

Byggare Bob

Ett råd:
Jobba inte i tio timmar för att sedan åka hem och montera kök. Åtminstone inte om det är ditt kök, för då är du så trött att du kommer att räkna fel när du mäter ut skruvhålen och handtagen på kökslådorna kommer sitta snett forever, eller så blir köket dyrare än du först trodde för att du måste köpa nya luckor och lådfronter och ersätta de felborrade hela tiden...

Läckra Lexington

Tanken är att vårt sovrum ska få nya kläder. En fräsch, marin och randig känsla - lite som Lexington. Här är en inspirationsbild. Fin-spiration. Oh my!

image292
Bild: lexingtoncompany.com

Värmande skönhet

Vad annat kan man säga än att världens enda klotformade etanoleldstad är "a sight for sore eyes". Vauni Globe är cool som få och gjord av två chalmersstudenter. Kan köpas på bl. a PID och kostar c:a 40 000. Men drömma går ju!

image291image290
Bilder: vauni.se

MacRosa

Jag älskar min vita fina plupp! Men omväxling förnöjer och jag skulle njuta ännu mer av tiden framför datorn om jag hade ett rosa skyddande skal från Speck.

Rosa, me like så det stänker om det!

                      image289
Bild: speckproducts.com