Glitter och glamour dagen till ära

Nej, Little Miss Fix It har inte blivit någon modeblogg med tanke på gårdagens inlägg, men vilket sammanträffande va, att årets sommarfest med jobbet går av stapeln samma dag som kronsprinsessbröllopet, och att temat dessutom är "glamour". Jag vet inte om jag kommer vara särskilt glammig, jag vet bara att den här klänningen ropade efter mig när jag såg den i skylten i en second hand-butik för ett tag sedan och att den sedan satt som gjutet gjorde ju inte saken sämre! Accessoarerna har jag valt i en korallröd ton (blomman ska sitta i håret) som är komplementfärgen till turkos för bästa effekt. Nu åker stassen på och jag ska strax fara hem till en kollega där vi värmer upp kvällen bänkade framför tv:n och händelsen of the year. Hur tänker ni göra, kronprinsessbröllop - på eller av?


Foto: Sara Zetterström

Ida Sjöstedt för IKEA

Vårens bröllopshysteri har resulterat i flera roliga kollaborationer där ett exempel är IKEA's samarbete med modeskaparen Ida Sjöstedt. För någon vecka sedan fick kunderna i malmö-varuhuset njuta av en modeshow skapad av Malmö tillskärarakademi av material från IKEA och nu är det alltså en brudklänning av bl. a LILL gardinpar kreerad av Ida Sjöstedt -en av Sveriges främsta modeskapare, kolla in hennes blogg här. Varje varuhus har en klänning som man som kund kan tävla om att vinna och det är inte utan att jag tycker det är lite tråkigt att jag redan haft mitt bröllop för kjolen med alla sina lager, jag undrar hur många gardinpar där är egentligen, är superfin. Det är en slank storlek 38, värde ca 8.000:-, dock ser klänningen något mer fashionabel ut på bilden än i verkligheten men visst är det en rolig grej så säg? Vill man bli en av de lyckliga vinnarna krävs ett besök på närmaste ikeavaruhus och att man är IKEA FAMILY-medlem. Man tävlar genom att besvara några frågor och lämna en motivering. Lycka Till!


Foto: IKEA

frank.

Igår var jag och klippte mig och ni vet hur det är när man flyttar, inte nog med att man kanske lämnar en fantastisk lägenhet och massa vänner bakom sig, man blir dessutom av med sin frisör. Å ena sidan växer mitt hår som ogräs och tål att experimenteras med, å andra sidan växer den ultimata frissan inte på träd, jag menar ett besök hos frisören är ju så mycket mer än bara en reducering av slitna toppar, det krävs både enorma sociala skills och en juste atmosfär. Med lite varierande tillfredställelse efter ett par år i Kalmar fick jag nyligen en frisör rekommenderad till mig, tyvärr är det ju inget som säger att bara för att ens kompis älskar personen och stället så kommer kemin stämma perfekt för en själv. Men efter två dejter på sex veckor känner jag att det kommer bli en hållbar relation mellan mig och frank. Eller Josefin ska jag väl säga för det är hon som driver salongen på Storgatan 8 och även satt sin vidunderliga sax i mitt hår ett par gånger, och jag som hellre lägger pengar på inredning än... ja det mesta, har redan bokat in ett tredje besök. Fråga mig inte hur det gick till men I'm cheating on furniture with beauty!


Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It

En skön blandning av antikt och IKEA, den urhäftiga väggmålningen ger ordet bildtext en ny betydelse och är signerad illustratören Johan Leion. Josefins illfina halsband är kreerat av hennes dotter Agnes som är femochetthalvt. Salongen är en gammal härlig och rustik lokal med schamponeringen i etage. Hårvårdsprodukter från Kevin Murphy i snygg förpackning som tål att synas i badrummet och medan frisyren fick sig en omgång kunde jag njuta av en kopp te, lite frukt och ett utländskt magasin - big time pampering.


Little Miss Fix It 4-årsjubilerar!

Tänk att jag glömde bloggens årsdag förra helgen... Men idag firas det att bloggen fyller fyra år och åtta dagar - Hurra, hurra, hurra, hurra! Det blir prinsessbakelse och tomtebloss, solsken och pysselsöndag. Jag älskar söndagar, får oftast så mycket gjort då. Bl. a står frisörsbesök på agendan. Vilken dag i veckan är din bästa?


Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It


Fredagsmys och frustration

Aaahhhrrrgggg!!

Ursäkta den brutala inledningen men nu är jag inne i en sån där jobbig period igen, då inspirationen och blogginläggsidéerna liksom kokar över och skapar cyntax error istället för att flöda. To much inspiration and so little time. Ja-ja, tänker kanske ni, allt handlar väl om prioriteringar. Så sant, så sant och denna vecka har jag prioriterat sömn och lite catching up på kompisfronten, vilket jag även tänker ägna kvällen åt med middag hos fina Stina. Men imorgon är en annan dag och bloggen lär ju inte självantända och försvinna... eller?!? (hemska tanke) Happy Friday så ses vi i helgen alla tålmodiga bloggisar!

En liten spoiler: I de kommande inläggen blir det DIY (eller GDS som jag kallar det), god smak och läckra illisar...


Foto: Sara Zetterström , Little Miss Fix It

Så här såg det ut i vardagsrummet när jag skulle ta ner kalaspyntet i måndags. Ballongerna hänger fortfarande kvar, för inte kan man föstöra glädjen för en blomma som sträcker upp kronbladen i skyn och ser så här lycklig ut...Marimekkomugg och måndagsmåsten

Jag brukar akta mig för att svänga mig med uttryck som "måste" och "borde" eftersom det mest skapar stress och en känsla av otillräcklighet men idag är jag hemma igen och att göra-listan sträcker sig lång efter något som känns som en evighet. En evighetsvecka fylld av glädje, nya fantastiska bekantskaper, lärdomar, solsken, hårt slit, lycka, lite blåmärken på det och stolthet för igår öppnades till slut IKEA-utställningen TILLSAMMANS som jag varit med och byggt på Skeppsbron i Stockholm. Besök den vettja - den är kul! Och gratis. Hinner du inte dit så kan hemsidan ge dig en fingervisning av utställningen. Mitt stora nöje var att inreda slottet och paviljongen och i detta projekt har IKEA jobbat hand i hand med grymma byrån Kollo, spana in konceptet och njut.

Idag är jag kompledig och har just avrundat frukosten och premiärdruckit te ur min fina marimekkomugg som jag fick i födelsedagspresent. Jag måste kanske ingenting just idag men jag borde bl. a:
  • packa upp resväskan och tvätta
  • svara på alla bloggkommentarer från den senaste tiden (förlåt)
  • laga lite jeans och lägga ut prylar på Blocket
  • ta ner ballongerna efter kalaset (var det verkligen 2 v sen?)
  • städa kontoret, och resten av hemmet med för den delen
  • boka seglingstur och sörmlandsresa
  • rensa kameran och ta hand om de få bilder som faktiskt blev tagna under veckan
  • ...
Jag har redan tjuvstartat med det översta så något kommer i alla fall bli avbockat, sen får vi se om jag verkligen måste så himla mycket eller om jag bara borde göra det som faller mig in idag. Happy Monday!


Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It


Idag lägger vi sista handen på TILLSAMMAS under press

Ja, idag är det alltså dags för pressvisning av TILLSAMMANS, allt medan alla inredare, snickare, målare, originalare, projektledare, montörer och illustratörer springer runt och färdigställer den stora utställningen (rubriken är en putslustig sanning med modifikation då det garanterat blir att fixa detaljer hela helgen). Hoppas att vi ses kära bloggare!Foto: IKEA


Jag med mustaschen

Från första stund när jag såg den i ett reportage i något inredningsmagasin var jag förlorad. Den är så rolig, enkel och alldeles... alldeles underbar. Designern bakom den sjuttioelfte muggen till min samling heter Peter Ibruegger och mig veterligen är NK Inredning den enda svenska återförsäljande butiken. Jag kom, jag fann, jag handlade.

Ja då kommer jag med mustaschen!Självporträtt: Sara Zetterström, Little Miss Fix It


IKEA TILLSAMMANS - Dag 1

För dig som har missat vad jag roar mig med denna vecka så kan jag berätta att jag är med om det absolut roligaste projektet under min inredarkarriär och det är bygget av utställningen TILLSAMMANS på Skeppsbron i Stockholm. TILLSAMMANS är en del av LOVE STOCKHOLM 2010 som är Stockholm Stads stora event i och med kronprinsessans bröllop den 19 juni och representerar svensk design. Utställningen består av ett slott, en bar, en flytbrygga/dansgolv, ett hotell och en liten utställning i utställningen av landets designstudenter. Slottet är en på utsidan ett miniatyr av Victoria & Daniels blivande hem Haga, men insidan har åtta inredare planerat som sitt examensarbete i ett mentorprogram på IKEA. Inredningen är i sann IKEA-anda gjort med en stor portion glimten i ögat och en vision av hur den blivande drottningen och prinsens hem skulle kunna se ut. Besökarna kommer att kunna ta del av pliktrummet, det kungliga bageriet, tvättstugan, biblioteket, hagaparken, drabantsalongen, matsalen, den kungliga gymnastiksalen, barnkammaren, spökspången, klädkammaren, sovrummet, badrummet och avslutas med en rutschkanefärd ner i garaget inrett i renaste(?) guld. Som ni säkert förstår så är det som att inreda ett IKEA-varuhus, Villa Villekulla och Lustiga Huset under ett och samma tak. Trots att tidspressen är stor, det är invigning på måndag, och just för att vi är många inlånade inredare är det otroligt roligt och givande. Igår tillbringade jag större delen av dagen i det guldiga garaget medans dagen har ägnats åt matsalen där tofsbeprydda sittpallar har sytts och funderingarna kring hur vi bäst förverkligar den spektakulära takkronan; sju meter hög - av champagneglas, bestick, tyll, sidenband, murgröna och ballonger.
Jag tvår mina händer då jag tog med mig fel kameraobjektiv men här kommer i alla fall lite snapshots från gårdagen.


Det går åt mycket rekvisita när man ska inreda ett helt slott. Kaffekopparna väntar på lackering för att sedan bli väggprydnader i det kungliga bageriet (köket).


Vad är ett kungligt bröllop utan mängder av presenter? Vissa kanske mer uppskattade än andra och för det ändamålet finns en fiffig bokhylla som man lätt kan snurra runt och påpassligt visa gåvorna om avsändaren råkar komma på besök. Vad finns i en kunglig gymnastiksal om inte vikter av guld? Kronprinsessan kommer ju praktiskt nog att dela hem med sin personliga tränare. Barnkammaren har hamnat på ända och golv har blivit tak.

När jag ser bilderna som inte ens visar en bråkdel av den slutgiltiga utställningen blir jag så exalterad att jag bara måste uppmana alla som har möjlighet att se det färdiga resultatet. 6-19 juni är slottet öppet alla dagar kl 11-19 för alla!