Snygg förpackningsdesign - ICA

Förpackningsdesign är inget att underskatta, det kan ju t o m vara avgörande vid val av en produkt. För mig är nog förpackningen minst lika viktig som innehållet.
Ica's nya yoghurtförpackning fångade mitt öga vid veckans storhandling. Fina färger, stilrent mönster och en läcker detalj med det svängda hörnet avgjorde bytet av frukostleverantör (har ätit Arlas mildyoughurt i mååånga år).
Smaken var inte dum den heller så jag tror det är en "keeper". Dessutom är det så mycket roligare att duka när förpackningen är så snygg att den lyser upp frukostbordet.



Foto: Sara Zetterström

Notis: Jag upplever att mina bilder ser orange ut i de röda partierna, vilket de inte göt i photoshop? Ser ni samma sak? Dags att kalibrera om pluppen kanske...

Mysfredag

Efter en lång arbetsvecka då väckarklockan ringer klockan fem är det helt underbart att äta gott och sedan bara mysa i soffan. Idag överraskade Jesper mig med att laga musslor! Min starka sida, när det kommer till matlagning, är ju efterrätter men någon överraskning var det inte tal om. Nej det blev triumfkortet från Arlas kokbok -99, vit chokladmousse. Jesper älskar det och jag med så varför krångla till saker. Tack sötaste bästis för recepttipset den där gången för snart tio år sen...

Vad gör ni på fredagkvällarna?


Foto: Sara Zetterström

H&M Home

Via Frida/Husmusen fick jag idag veta att H&M inom kort kommer att lansera en Home-kollektion! Det var ju inte en dag för tidigt, jag älskar deras koncept (modets svar på IKEA?) och jag ser med spänning fram emot det sortimentet. Kollektionen består visst av fyra inriktningar; Design, Natur, Ungdomligt & Klassiskt. Undrar när det kommer butiksnära?
To be continued...

Blafre Design

                    

är en helt fantastisk nätbutik från Norge. Übermysiga produkter och fina grafiska tryck i en salig blandning. Dessutom kan man följa paret bakom affärsidén i deras personllga blogg. Väldigt mycket inspiration måste jag säga så gör ett besök du med!
 
"Jag är med & tävlar om ett överraskningspaket från 
kreativa Blafre Design 
SessanochPrinsessan`s blogg"

Jag vet inte med dig men jag håller tummar & tår för att jag ska vinna...

Trend - Design pro bono

Designad Cup of Love ger pengar till Röda Korset

I ett kärleksfullt möte mellan Canon, Röda Korset och Form Us With Love presenteras idag utställningen A Cup of Love på Designgalleriet i Stockholm. Canon har bjudit in FUWL för att göra en limiterad mugg med ett unikt fotografiskt motiv till förmån för Röda Korsets kampanj "Kramas för de ensamma". Detta är designertrions första riktiga produkt för det dukade bordet. De 300 muggarna säljs på plats och på Canons hemsida och hela försäljningsbeloppet går oavkortat till Röda Korset arbete för att bryta männsikors ensamhet. Priset är 199 kr/st eller 349 kr för två. Utställningen pågår mellan 26-30 november och under dessa dagar erbjuder Canon besökarna att kostnadsfritt skriva ut sin favoritbild på canvas, tyg eller fotopapper.

Just nu öppnas portarna för pressvisningen och gissa om jag gärna hade varit där och lyssnat på grabbarna när de presenterar historien om muggens tillkomst. Är du i Stockholm i veckan, ta med din favvobild och gå dit vettja!


Foto: pressbilder från Canon, FUWL & Röda Korset

Trend - Design pro bono

Designad ljuspunkt ger pengar till Röda Korset.

Lite överallt poppar de upp, designen för välgörande ändamål. Jag vet inte om det är en trend eller om det helt enkelt bara snart är jul. För ett tag sedan uppmärksammade jag Rädda Barnens nyöppnade designshop där stor del av pengarna går till RB's verksamhet. Samma sak med samarbetet mellan ICA, Röda Korset & Konstfack genom Kristin Karls fina ljusstake "Ljuspunkt" där en del av pengarna går som bistånd till världens katastrofer.


Foto: Ylva W Franzén & Joel Wåhréus

Kreativitetens lampa lyser

här hemma, liksom spoten till mitt underbara VIKA BLECKET. Sitter med mitt bidrag till utställningen och om jag inte hade sån himlarns skallvärk skulle det vara fantastiskt roligt! Jag lägger alldeles för lite tid på att skapa med händerna... har nästan glömt hur frigörande och avslappnande det är, för att inte tala om just glädjen det ger. Här kommer en sneak peak på mitt bidrag... lite lagom surrealistiskt för att inte avslöja för mycket. Bara 5 dagar kvar till inlämning...


Foto: Sara Zetterström

Mr. Hall

Jag har ju en liten fetisch för klädhängare... Denna visades på möbelmässan i våras och jag har sett flera bilder på den men nu har jag även sett den i verkligheten. Tamburmajoren Mr. Hall produceras av SB Nord och är superhärlig, precis som det mesta designat av Karin Mannerstål. Men när jag såg priset (kom inte ihåg exakt men mer än 3000:- var det ) kunde jag inte hjälpa att jag tänkte: "en bit MDF och sticksågen så fixar jag en själv". Jag som pluggat produktdesign borde ju backa upp designers och förstå värdet av en produkt... Fast det gör jag verkligen, definitivt gällande saker som jag absolut inte har skills för att själv producera.


Foto: sbnord.com

Tips på nätbutik: Elsas hem

Idag har jag inte haft någon inspiration alls att blogga, förrän nu såklart, när jag precis ska iväg och ta en natt på stan i goda vänners lag (alltid när man inte har tid??). Hittade av en slump (läs: när jag googlade Greengate-bilder) supermysiga nätbutiken Elsas hem. Har inte hunnit kolla in hela sajten men det jag har sett, oh my vilken feel gooding! Ska nog kunna knåpa ihop en skaplig önskelista därifrån vad det lider...

Foto: PrtSc elsashem.se

Första snön

Hej go' vänner!
Jag hyser verkligen den största respekt för alla som hinner att leva sitt liv med familj, jobb & vänner och som dessutom hinner med intressen som sport, tv, blogg och foto. Jag tillhör definitivt den skara som har svårt att få ihop det emellanåt. Igår var det vänner och kollegor som prioriterades och med lägenheten full av julpyssel, bak och Peter Jöback (nej han tillhör tyvärr inte vänkretsen, men hans spred skönsång från i-poden) är nu julkänslan  absolut in da house. Som grädden på moset vaknar jag upp till en dag där d-e-n f-ö-r-s-t-a s-n-ö-n har lagt sig i Calmare stad! Ja inte i några drivor precis, men tillräckligt för att världen ska kännas lite ljusare. Hoppas att ni får en fantastisk dag allihop, för idag är det desutom Äntligen Fredag!


Foto: Sara Z

Workshop i Älmhult

Imorgon kommer det bli en lång dag. Jag ska upp innan tuppen och köra till Älmhult för en workshop över dagen. Det kommer att vara kommunikatörer från varuhusen i södra Sverige och jag ser verkligen fram emot att få träffa min kollegor från Malmö, Helsingborg och Älmhult igen!

               
Foto: gettyimages.com

Inspirationskväll på Mio

Ikväll har jag tillbringat ett par timmar på Mio, de hade nämligen inspirationskväll med gäster från både Alcro och tidningsfavoriten Sköna Hem. Det bjöds på lite tilltugg och produkterbjudanden kvällen till ära och så småning om också lite inredningsinspiration och trendtolkningar från Ulrica Hansson som jobbar som inredningsarkitekt på Sköna Hem. Jag hade verkligen en trevlig kväll och blev riktigt väl bemött av Mio's personal! Det jag bär med mig är några av möbelfavoriterna på fotona, ett par "goodie bags" och så Ulricas fina presentationsbilder, men de kan jag tyvärr inte dela med mig av.


Överst t v: golvlampan Top Hat, t h: soffbordet Pond, Nederst t v: prydnadskuddarna Dupion (älsklingsfärger!) Foto: Sara Zettertröm. T h: inredningsarkitekten Ulrica Hansson, foto från skonahem.com använd med tillåtelse av Ulrica Hansson.

Moderna Museets webshop

                                    

Säkra kort i fina, prisvärda och emellanåt unika presenter är landets konsthallar och museer. Där säljer de ofta design- och arkitekturrelaterade böcker och presenter och Moderna Museet i Stockholm är en favorit. Har man inte vägarna förbi huvudstaden kan man handla i deras ypperliga webshop där jag klickade hem ett par affischer för ett tag sen. 75 kr styck är ju rena vrakpriset! Dessutom kommer några av klapparna till årets adventskalender därifrån, men sånna hemlisar kan jag ju inte avslöja än...

Allie's egen barnkammarbok

Anledningen till att det varit lite tyst här på bloggen är att helgen har varit full av besökare och besök. Igår åkte vi tvärs över landet till västkusten för att hälsa på tillskottet i storfamiljen. För två månader sen blev nämligen Jesper och jag farbror och faster. Hon kom mycket tidigare än det var planerat, men nu har alltså lilltjejen vuxit till sig så pass att hon kunde ta emot besök. Med oss hade vi boken Min egen barnkammarbok och hennes far & mor påpekade att nog för att hon gjorde enorma framsteg, men läsa, nej det kan hon inte än. Vilken tur att den här boken är lika mycket för föräldrarna då för varvat med ramsor och sånger så fyller man i framsteg och minnesanteckningar av allt roligt som sägs och görs under barnets första sex år. Och vid det laget så kan hon nog läsa alldeles själv! Det söta presentpappret kommer liksom boken från Åhléns.


Foto: Sara Z

Legoinspirerat gummigolv

Gummigolvet från Trelleborg Rubber Flooring är kanske vanligast i offentlig miljö, men ända sen jag för några år sen såg det i min kompis Lena's villakök har jag lagt det i minnesbanken för vår framtida bostad. Jag tycker det är skitläckert med korsbefruktningen industri/lego vilket är känslan det ger mig. Det kostar ungefär 500 kr/kvm och finns i 16 olika färger. Annars är det tvärtom men gällande just detta golv tänker jag mig ett ganska diskret mörkgrått eller svart medan Jesper förespråkar det röda.


Foto: skonahem.com & trelleborg.com

Chokladogram till någon du bryr dig om

I torsdags fyllde min barndomskompis år och eftersom vi bor dryga 30 mil ifrån varann blev det inget spontanbesök för eftermiddagsfika. Däremot skickade jag ett paket med choklad via chokladogram.se. För mig var det självklara valet en Tycker om dig-strut från Åre chokladfabrik. För ett par år sen besökte jag den lilla hemtrevliga fabriken som har tillverkat handgjorda chokladpraliner sedan 1991 vid Åreskutans fot . Minnena av den trevliga personalen och, framför allt, de superfina strutarna med härlig choklad ger mig en speciell och lyxig känsla som är perfekt att dela med sig av till någon man gillar.

                      
                         Foto: kollage av bilder från arechokladfabrik.se

Must have Liselotte Watkins kalasbyxor

                                          
                                           Illustration av Liselotte Watkins

Fick tips från Frida att det finns illisar av Liselotte Watkins att få tag på, ett 50x70 tryck på 300 g konstpapper för 750:-. I limiterad upplaga förstås, så skynda fynda genom att mejla [email protected]. Precis som med det mesta så får jag en favvo, jag menar ALLA hennes illustrationer är ju superläckra, men just en eller ett par som ger det där extra behagliga ryset av att bara betrakta. Så är det med Kalasbyxorna. I must have! Så fint i sin enkelhet, precis som kalasbyxor och stålgalge från kemtvätten...

Fina barnsängar från Sebra

Blev helt kär i denna underbara "växa-säng" från Sebra som säljs hos Inreda. Sängen kan användas både till bebisar och lite större barn genom att den är utdragbar och man kan ta väck spjälorna när barnet är stort nog. Den finns i både vit- och svartlackerad björk och kan köpas komplett med passande madrass. Priset är dock nästan 8000:- så det är bäst att sikta på ett fotbollslag... med ungefär sju år mellan barnen... så man får valuta för pengarna menar jag.


Bilder: inreda.com

SHAPE UP med KG Design

Nej jag pratar inte om någon mystisk träningsmackapär från TV-Shop, utan om höstens nyhet från designerduon KG Design. Deras härliga formgivning har jag bloggat om tidigare och nu har sortimentet utökas ganska rejält och finns att köpa i ex. de flesta VILLAGE-butiker. SHAPE UP är det platta grytunderlägget som med lite handfasta grepp kan förvandlas till exempelvis en fruktskål. Den böjliga metallen är överdragen med livsmedelssäker silikon. När silikon används utanför människokroppen tycker jag den kommer allra bäst till sin rätt...


Bild: publicerad med tillåtelse av KG Design

Lillebror i familjen EXPEDIT

IKEA har utökat hyllserien EXPEDIT med en kvadratisk liten historia. 79x79x39 cm vilket betyder att man alldeles utmärkt kan använda hyllan som underrede till ett rejält arbetsbord. Släng på en stor skiva och vips har man både yta och förvaring. Har man inte det utrymmet kan man lätt göra en flexibel förvaringsmöbel genom att sätta dit rullhjulen som också är nytt för hösten.


Bild: eget kollage med bilder från ikea.com

Loppisfynd: kungligt kakel

Jag gillar fortfarande barockinspirerade ting så gissa om jag blev förtjust när jag sprang på detta piece of kakel för endast 25:-. De sex kakelplattorna ska jag antingen spara till ett framtida hem (tänk vad häftigt att kakla in dem i t ex ett badrum som i övrigt går i supermodernt vitt kakel -snacka om barock 'n roll), eller så ska jag göra en bricka av dem. På så sätt kan de ju alltid följa med, vare sig vi flyttar eller ej... vad skulle ni ha gjort?


Foto: Sara Z

Loppisfynd: grönt är skönt

Det blev några fynd på gårdagens loppisrunda. Skaldjursknivar i nysilver, 6 st kakelplattor med ett fantastiskt barockt mönster & två femtiotals assietter. Och så denna söta lilla skål på fot för endast 2.50:-! Den flyttade direkt in på stringhyllan i köket som för övrigt alltid blir ett samtalsämne för besökande gäster. Öppna hyllor i köket är inte alltid så praktiskt eftersom man måste diska glaset både före och efter användandet, men som "eye catcher" är det fantastiskt! Bokstaven K kommer från en gammal konsumbutik som byggdes om i slutet av 90-talet. Det är k:et som stod ovanför FISKcharken och jag målade det i samma nyans som våra dåvarande Katrineholmska köksväggar.


Foto: Sara Z

Lördagsloppis

Idag ska jag åka till Nybro och kolla in två av mina favoritställen när det kommer till second hand. Jag älskar helgen med dess möjligheter till utflykter i dagsljus! Det är mitt lördagsgodis...

"Städa städa varje fredag...

...och till varje jul, det tycker jag är kul!" Nej jag tycker inte alls det är kul att städa men Pippi Långstrumps sång passade väldigt bra ikväll. Jag har ägnat kvällen åt en genomgång av bloggen. Herre min hatt vad det ligger skräp och felsorteringar hos "Lilla fixarfröken" herself. Jag vet ju vad jag gör i helgen (och ända fram till jul förmodligen)...

Design: amam - allt möjligt av mig

Nej inte av mig alltså, utan av Nettan - designern och tjejen bakom amam. Spana in kreationerna på hennes nya blogg tillika designbutik, jag själv föll handlöst för de illsöta nallarna som kostar 200:- + porto.


Bild: publicerad med tillåtelse av amam

Kreativ utställning med bonuspresent

Skynda att göra som jag (och många med mig) och haka på Junifoms kreativa utställning! För att vara med måste du anmäla dig senast på tisdag den 11 november.
Inte nog med att det garanterat blir ett spännade spektra av alster, när utställningen är över kommer bidragen dessutom att lottas ut bland deltagarna och jag ser med spänning fram emot vad som kommer dyka upp hos mig som en tidig julklapp...
Bidraget måste mejlas till Juniform senast den 29:e november.

          
Bild: inbjudan med tillåtelse från Juniform

Så sent att stjärnorna lyser...



Nyss hemkommen från jobbet. Ikväll hade vi FAMILY-kväll på varuhuset och jag demonstrerade lite paketinslagning och allmänna tips. Det var så mycket folk! Verkligen jätteroligt men alla såg inte och hörde inte så bra. Är så trött så trött så nu är det bums i säng... Ikeastjärnorna har börjat lysa, snart är det vinter. Mysigt.

Svenskt Tenn för brudparet

Nu har ju jag just gått och gift mig men ujujuj om inte Svenskt Tenn hade varit mitt förstahandsval för bröllopsbok som blivande brud (under förutsättning att bröllopet inte varit en överraskning vill säga). Den 2 februari nästa år lanserar de nämligen sin bröllopstjänst där man kan skapa just en bröllopsbok (likt många andra heminredningsbutiker). Man väljer helt enkelt ut sina favoriter eller behov bland sortimentet och gästerna går sedan in och köper något från listan som bockas av vartefter. På så sätt undviker man dubbla uppsättningar av elefanttygsbrickor... Dessutom supersmidigt för den som får presenttorka.

          
Bild: elleinterior.se

Juliga dekorationer på tork

I ugnen ligger det apelsinskivor på tork. De kommer bli perfekta till morgondagens julpyssel på jobbet.


Foto: Sara Z

Presenttips till Fars Dag

På söndag är det fars dag och ni har väl inte glömt bort pappsen, eller barnens far? Själv brukar den stående presenten till min pappa vara en pipa, men sedan han slutade röka för tre år sen är det lite klurigare. Här nedan har jag försökt samla lite olika förslag.
En miniplånbok från Bluebox, eller den übersnygga vedkorgen från Maze International. Kanske en skön vetevärmande halsduk med doft av lavendel eller whiskeysetet Erik av Orrefors från Porslina. Till den som har allt; ett kaffedoftande ljus, som dessutom motverkar röklukt, från Presentkuriren där man också kan köpa boken Gentlemannen till den modeintresserade pappan.


Bilder: Kollage av bilder från bluebox, maze international, presentkuriren & porslina.

Paketinslagning a la Japan?

Japanerna är ju kända för sina fantastiska kreationer i papper och i synnerhet presentinslagning (faktiskt är paketet viktigare än innehållet). Jag behöver lite inspiration & tips på inslagning och vad är bättre än att fråga alla pysselfantaster där ute!
Dubbelsidiga papper, band i olika former, vikningssätt.. you name it. Har ni några tips?

Vändbara papper för en läcker effekt hittar du bl. a på IKEA. Dessa från julsortimentet KALLT kostar 29:-.


                
Bild: ikea.se

Ernst Billgren för Kosta Boda

För en månad sedan lanserades serien New Friend av konstnären Ernst Billgren för Kosta Boda. Gillar man Ernst konst så tror jag att man även gillar hans glas(konst?) och ett kännetecken är som vanligt djur. Personligen tycker jag att anden som kikar upp ovanför ytan i glaset är hur skön som helst. Ytterligare fyra glas kommer att lanseras i serien under 2009. Tack för tipset Hemmabloggaren!

Bilder: eget kollage av pressbilder från Kosta Boda

Det kom ett rör med posten...

Jag hade nästan slutat hoppas men så kom det äntligen idag, paketet med min ballerina! Hon är faktiskt ännu vackrare än vad jag kunde föreställa mig...
Nu måste jag bara köpa en ram, men jag tror att jag redan bestämt mig. Det är bäst jag gör det fort för annars kommer jag slita ut henne med mitt handstrykande över det fina arket.

               
Foto: Sara Z

Gott frukostbröd från Arla


Foto: Sara Z

Med risk för att omvandla detta till en matblogg
vill jag tipsa om en superenkel och smarrig limpa.

Ingredienser till 1 bröd:
1 dl grovt rågmjöl
6 dl kärnvetemjöl med fullkorn
1 dl krossade linfrön
1 dl grovhackade cashewnötter
1 dl hackade, torkade aprikoser
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl Arla mild yoghurt
1 dl lingonsylt

Jag brukar dessutom tillsätta lite solroskärnor och hackade valnötter. Ju mer frön desto saftigare blir det tycker jag.

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt och sylt. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform som rymmer 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 h. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.

Detta bröd passar även utmärkt som middagsbröd, gärna med ICAs pepparrotsfärskost. Lycka till!

 

Nu är glöggen avsmakad

Idag lanserade Systembolaget årets upplaga av Blossa. För säkerhets skull kollade jag lagerstatus redan vid lunch men höll mig och handlade ett par flaskor på vägen hem från jobbet. Jag älskar glögg. Det vill säga saftglögg. Men jag tycker Blossas limited editionflaskor är så rackarns snygga att jag måste köpa dem. Årets var faktiskt finare i verkligheten än på bild eftersom den är blåmetallic, något som kan vara svårt att se på bild. Jag och Jesper har avnjutit en varsin mugg med blåbärssmak. Personligen tyckte jag mest det smakade sprit (är inte 15% onödigt starkt?) men nu har jag två fina flaskor i alla fall! Enligt systembolaget så hoppas de ha flaskor så att det räcker till 1:a advent, men vill du inte missa så är det bäst att passa på.


Foto: Sara Z

Update: När jag publicerade bilden fick jag se en liten prick till höger på brickan. Det är våran husnyckelpiga som bott hos oss i minst tre veckor (jag tror hon följde med valnötsskörden in). Så söt, men jag undrar vad hon lever av?

Gå-borts-blomma a la 80-tal

Igår var vi bortbjudna på inflyttningsfest och tillsammans med presenten fick värdinnan en liten krukväxt också. En krukväxt som mamma gjorde ibland när jag var liten och gick på kalas. Med några solfjädervikta 10-kronorssedlar som blomma i toppen blev det en väldigt uppskattad present. Det blev den även igår och det enda som var kvar vid kvällens slut var den oätliga blomman och krukan...

Det här behöver du:
  • Kruka
  • En gurka
  • Passande godis ex. gräddkola som jord och geléhallon som taggar
  • Sidenband, pärlor och lite silvertråd till blomman
  • tandpetare, cellofan och presentsnöre

Foto: Sara Z                                                                           (total kostnad c:a 55:-.)

Värmande mormorsrutor

Vid varje loppisbesök spanar jag febrilt efter skymten av en mormorsruta. Ibland har jag turen att hitta en sådan raritet, men hittills har det varit något som inte stämt som färgen, storleken eller priset helt enkelt.
Just nu hade det varit skönt med en, för vi har fel på uppvärmningen och har bara 17°C inne. I vardagsrummet har vi tänt ett 20-tal ljus som sprider både värme och mys, men som sagt, en härlig mormorsrutig pläd hade jag inte tackat nej till. Det är inte så svårt att göra en själv om man har tid och kan svänga en virknål vill säga. Tyvärr är mina kunskaper inom området begränsade.

Det här behöver du:
  • Garn i olika färger men helst i samma grovlek. (Till den på bilden har det använts; ljusgrönt, mörkgrönt, mellanrött, vinrött, ljusblått, mellanblått, vitt, gult och brunt (minst 1 nystan á 150g per färg, 3 nystan brunt till ca 200 rutor).
  • Virknål som passar garnet.
  • Stoppnål att fästa och sy ihop med.
Otroligt tjusigt tycker jag!

Bilder: kollage av bilder från svenska.yle.fi

Lördagslektyr & lägenhetsvisning

Igår var jag bara hemma och vände för att sedan närvara vid en kreativitetskavalkad. En maskerad alltså. Det var riktigt lyckat och jag träffade både Drottning Silvia, Britney Spears och hennes livvakter, en Kizzmedlem och tro det eller ej men en Kom&In:are (alltså en inredare på IKEA). Ha-ha det var riktigt kul att se att man kan använda min arbetsuniform i utklädningssyfte.
Idag väntar lite härlig inspiration från veckans inredningstidningar som inte hunnits med, och en lägenhetsvisning. Mäklaren frågade om vi är händiga, så jag väntar mig ett tak och inga väggar, ungefär...

Update: Lägenheten var inget av det vi söker. Mäklarbilderna vara grovt photoshoppade, för på nätet så såg den i alla fall bebolig ut, och potentialen lyste tyvärr med sin frånvaro. Vi letar vidare.


Foto: Sara Z