Little Miss Fix It goes Aspen?

Nej riktigt så fashionabelt är det dessvärre inte men just nu befinner jag mig i de svenska fjällen varför det varit så tyst på bloggen ett tag. Personligen är jag nog den perfekta kombon - 50/50 city girl/friluftsmänniska men av någon anledning (läs: Jesper) så har det blivit mer fokus på det sistnämnda de senaste årens semesterresor. Fjällen/alperna i all ära men det är få ställen som inbjuder till LMFI-underlag på våra friluftsäventyr varför jag blev uppriktigt förvånad när vi checkade in i  stugan, eller ska jag säga vårt mansion. Låt er inte luras av den oansenliga utsidan för på insidan gömmer sig sju sovrum, tre badrum, ett allrum med öppen spis, bastu och tvättstuga i modern stil. Känslan av en amerikansk fjällstuga är väldigt påtaglig med ett mittenparti som öppnar upp fem meter till nock och med balkongen som löper längs med rummen på övervåningen och inte minst 16-taggartrofén. Ni kan ju bara ana svårigheterna att fota denna bostad utan att fånga någon av mina tolv skidsambos som roat, och säkert en aningen oförstående iakttagit denna inredningsbloggares framfart med kameran. Ingen styling att tala om alltså. Tyvärr blir det inte heller någon Tjejvasa för min del men just nu pågår väldigt mycket vallasnack bland grabbarna i stugan. Själv njuter jag av brasan och en kopp te - precis den avkoppling jag behöver. På återseende i nästa vecka - om maken överlever de nio milen vill säga.


Foto: Sara Zetterström
 


1000 inlägg och lika många tack

I måndags publicerade jag mitt tusende inlägg. 1000! Det är inte utan att jag blir lite rörd och nostalgisk - så här kommer en liten kärleksförklaring... tack och lov var jag så himla trött igår att jag missade att pricka in detta inlägg på årets komersiella jippo nr 1. Istället tänkte jag bli bättre på att sprida lite vardagskärlek och jag börjar alltså nu.

I snart fem år har Little miss fix it-bloggen varit en ständig följeslagare och det betyder lite drygt ett inlägg varannan dag. I perioder har livet kommit emellan och genererat små blogguppehåll på ett par veckor här och där men i stort sett varje dag har jag ändå tänkt blogg -något som fallit sig ganska naturligt eftersom först mina studier, och nu även mitt jobb och fritid handlar mycket om design, inredning och pyssel-/fixarprojekt. Dagligen har jag tagit del av kommentarer och frågor, i början mest muntligt från vänner och bekanta men sedan mer och mer från okända läsare och från att ha varit en plats enbart för mig och mina reflektioner och minnesanteckningar har tvåvägskommunikationen komma att bli det viktigaste och det är tack vare er alla läsare - kända och okända! För tänk vilka roligheter som jag varit med om tack vara bloggen, så mycket jag lärt mig (både om teknik och foto inte minst) och så många människor jag lärt känna... och vilka intressanta frågor ni kommit med och kanske allra mest uppskattningen ni visat och vad spännande det är att se LMFI växa i både arkiv och följare. Jag hoppas att ni förstår att bloggen inte vore det levande verktyg den är idag om det inte var för att just du, du och du tar dig tiden att surfa in och avlägga visit - och berättar vad du gillar, vad du inte gillar och vad du vill se mer eller kanske mindre av. Till syvende och sist är det mina åsikter och ord som formar inläggen och hittills har jag aldrig skrivit om något som jag själv inte gillar eller kan stå för men utan er läsare vore det inte ens hälften så roligt eller inspirerande. T A C K!!!


Illustration: Sara Zetterström


Fotograf Jonas Lindström

Om du är det minsta design- och inredningsintresserad har du troligtvis vilat blicken på Jonas Lindströms bilder någon gång. Han är en av Sveriges bästa reklamfotografer och råkar dessutom bo och verka i Kalmar. Jag fick nys om honom under min studietid i Pukeberg och blev omedelbart förälskad i hans klara och rena bildspråk. Orrefors, Playsam och FUWL är bara några av de namnkunniga företagen han jobbar med. För några veckor sen bokade jag in ett möte med Jonas och fick hälsa på i studion som ligger mitt emot Domkyrkan i centrala Kalmar. Ett fantastiskt opretantiöst och trevligt besök hos honom, hans fru Linda och deras gemensamma kollega Olof. Det som var tänkt som en snabb fika rann iväg till tre timmar och om inte dagishämtning och Friskismöte hade avrundat kvällen så hade vi nog kunnat prata teknik och spännande projekt mycket längre, jag fick bland annat höra historierna om guldringarna i Divineglasen (Erika Lagerbielkes hyllning till Kronprinsessans bröllop) och tankarna bakom den regntunga plåtningen till Åsa Jungnelius Sugar Dandy - hur kul som helst. Jag kontaktade Jonas eftersom jag gillar att nätverka och vilken tur att han också gör det! Vem vet, det kanske ligger något gemensamt projekt och lurar i framtiden - jag hoppas det! Fler bilder, projekt och roliga behind the scenes-filmer från Jonas kan du kolla in här.


Foto: Jonas LindströmFrukost i Villa Villekulla

Dagens frukostbild är för inredningbloggare vad dagens outfit är för fashionistorna tror jag att någon så fyndigt uttryckte sig häromveckan och det ligger något i det. Idag blev det en upp-och-ner-på-vänd frukostbild i sann Villekulla-anda, allt för inte vara som alla andra... Efter att inte stuckit näsan utanför dörren en endaste stund igår ska jag nu ge mig ut och kanske fånga en och annan fräken på densamma idag! Smell you later.


Foto: Pippi Zetterström

Vårkänslor

Finns det något bättre än att vakna upp till en krispig vintermorgon? 5 minusgrader och strålande sol gör att i alla fall att jag, lite paradoxalt, får vårkänslor och med solkyssta tulpaner i motljus tänkte jag inleda den här helgen med att röja och rensa lite här och var. Klädkammaren och kontoret är heta kandidater på vårstädningslistan... Det känns som en never ending story, det är som om dessa utrymmen ständigt inbjuder till oreda här hemma. Var har du svårt att hålla ordning?


Foto: Sara Zetterström, Little miss fix it

Kontaktsvårigheter

Gissa om det har varit en händelserik tvåveckorsperiod - här bakom kulisserna var mina systrar med respektive på besök förra helgen vilket genererade i ett helt bloggtyst veckolsut, annars är det ju på helgen som jag brukar hinna uppdatera mera. Och förutom hektiska jobbdagar med mycket ombyggnationer i ikea-varuhuset har jag ett spännande inredningsprojekt på gång för en familj med ett kök som inte renoverats på femtio(!) år. Och idag har jag gjort slag i saken och äntligen köpt en ny dator. Verkligen ett hallelujah-moment med beräknad leverans i nästnästa vecka!

Det är många som påpekat att det är svårt att kontakta mig direkt, förutom via kommentarer här på bloggen men nu är den tiden ett minne blott för det har inte bara dykt upp en liten profilbild, utan även en länk till little miss fix it's mejlbox - littlemissfixits(a)gmail.com till höger på sidan - bara ett klick bort. Så mejla på vettja, ingen fråga eller tips är för litet för att förmedlas! Nu blir det tv-soffan, men eftersom morgondagens planerade tripp till möbelmässan snöade inne så kan ni räkna med lite bättre ruljans på inläggen under helgen. Happy weekend!


Foto: gettyimages.seHalltapetsering i bilder

Här kommer den utlovade bildkavalkaden. Hildur och jag jobbade sida vid sida som gamla parhästar och en bättre tapetseringslärare kunde jag inte haft. Jag är övertygad om att det inte är sista gången vi kommer att jobba så här ihop - Little Miss Fixa & Dona rocks!


En hård dag bör inledas med en rejäl frukost. "Bättre än hotellfrukost" sa Hildur!Tapeterna jag valde till slut var svart/vit-randiga Magnus 516-91 från Sandberg och Perroquet Aquarium NCW3833/03, Nina campbell för Osborne & Little.


Mäta, mäta, mäta...


...klippa, klippa, klippa.


Vi gjorde klart första väggen på fredagkvällen för att ha gott om tid till det som komma skulle...


...taktapetsering hör tydligen inte till det lättaste eller vanligaste. Okej att jag inte har gjort det innan men det var även första gången för Hildur. Kul med vanvetts-idéer som funkar!


Inför sista våden framåt småtimmarna kom Jesper hem, och det var tur eftersom han fick agera ankare när Hildur balanserade på spången och jag hängde ut över trapphuset på 4 m höjd!


På den vänstra väggen innanför dörren blev det färg istället för den randiga tapeten, något vi bollade lite fram och tillbaka. Det blev riktigt bra och ger ett lugnare och gladare intryck samtidigt som den gifter sig fint med fisktapeten eftersom jag valde kulören utifrån samma färgskala. Färgen och tapeterna kommer från Hagbloms, butiken vi använder genom jobbet. De är väldigt trevliga och hjälpsamma och det gjorde ju heller inget att jag fick använda min personalrabatt även på beställningsvarorna!


Sista våden på plats ovanför ytterdörren. Tapetsering underifrån - check! Tapetsering ovanifrån - check! Tapetklister i håret - check!


Vad roligt det är att titta igenom bilderna, pjuh! det var verkligen en intensiv och rolig helg och onekligen gav det resultat. Nu är det lite småpill kvar som tapetsering av proppskåpsdörren och uppfräschning av trappfärgen t ex. Dessutom ska ett dussin skohyllor på plats, liksom hängare och belysning så det lär dröja innan det färdiga resultatet dyker upp här på bloggen men så länge kan ni spana in ytterligare lite bilder, och kanske en och annan film från vårt tapetseringsäventyr här.

Foto: Sara & Jesper Zetterström och Hildur Blad

Den andra kvinnan

Jag började känna av en förkylning i helgen och imorse vaknade jag med rejält halsont. Bättre att förekomma än förkommas varför sängläge varit ett faktum hela dagen. Lika delar nödvändigt som tråkigt. Tur i oturen så passade det ganska bra in i mitt jobbschema eftersom rummet jag ska inreda denna vecka idag målats och tapetserats.

Appropå måla och tapetsera så ägnades ju helgen åt just det. Jag hade min härliga vän och tillika inredningsbloggarnas tapetdrottning Hildur/Fixa&dona på besök. Lagom när jag kom hem från jobbet och hon var på ingång i fredags ringde en kompis och sa att hon sett en "Saragrej" på stan, en klädbutik som sålde ut sina provdockor. Huvudet på spiken och tipstack till Linda för jag kastade mig ner på stan och nu har Clair - den andra kvinnan flyttat in. Det jag föll för var att flytta ett offentligt objekt in i den privata sfären, samt den snygga knoppen. Med lite svart färg kommer hon att bli en läcker del av inredningen, eller ska jag säga familjen... Jag vet inte hur smart denna introduktion var egentligen. Pinnsmal och högbystad, om än lite huvudlös, är det nog bäst att hålla sig på mattan så att maken inte byter ut mig...


Foto: Sara Zetterström, Little miss fix it