Favorit i repris: laxpasta
Foto: :.sara z
Idag avnjöt vi den till lunch. Så smaskigt! Jag har bloggat om det förut, men det är ett så lätt och smaskigt recept att det tål att upprepas:
c:a 4 port.
- 200 g kallrökt skivad lax
- 2 dl matlagningsgrädde
- 2 dl mjölk
- färsk basilika [går även bra med frusen hackad]
- salt & peppar
Värm grädden och mjölken i lämplig kastrull [en teflongryta är perfekt]. Smaksätt med salt och peppar. Hacka eller klipp basilikan [illsmidigt annars att klippa bladen i ett glas eller en kopp]. Toppred såsen med lite mjöl och en del av mjölken så att den tjocknar till lite. Skär laxen i bitar och värm på den i såsen, avsluta med att röra ner den hackade basilikan. Servera med superfina jättemakaroner från DeCecco och krispiga grönsaker
Kommentarer
Trackback