Inspirationboard - hall

Helgen har som vanligt flugit förbi i rasande fart och efter en riktig girls night out igår har jag varit omåttligt seg idag och inte många knop har blivit gjorda här hemma. En lagom syssla var att sammanställa ett inspirationboard till hallen, det är nämligen den som står på tur nu när sovrummet äntligen är färdigt. Jag tror att jag har sagt det förr att ett stort aber i vår annars härliga lägenhet är strukturtapeten på väggarna. Det måtte varit extrapris på väv när vinden i huset byggdes om till lägenheter i mitten på 90-talet vilket resulterade i att vi har mönstrad vävtapet i hallen och köket och vanlig väv i alla tak och snedväggar (jag får frossbrytningar bara jag tänker på det), de andra rummen har tapetserats om genom åren tack och lov. För att minska vävens framträdande målade vi hallen i matt takfärg när vi flyttade in, inte jättepraktiskt eftersom matta väggar är känsligare mot smuts än blanka, men det fyllde sin funktion. Nu funderar jag på att putsa hela väggarna och få den råa industrikänslan som jag älskar. Är det någon som har erfarenhet av att putsa väggar... Blir det snyggt? Blir det grått eller är putsen brungrå? Är det überjobbigt?

Förutom väggarna behöver hela hallen struktureras om då man ständigt snubblar över 15 par skor när man kommer in hos oss. Dessutom saknar jag en kalender- och anslagstavlelösning och funderar på att måla ett parti med både magnet- och griffeltavlefärg för att lösa våra Kom ihåg! Man skulle kanske kräva mer av en inredares hem men skomakarens barn, ni vet...

Ljusslingan köpte jag i somras, The Dots kom med posten i veckan och Mamakrokarna inhandlade jag ju i våras men resten hamnar på önskelistan.


Produkter uppifrån fr vä: Calendone evighetskalender 485:- från Urban Living, stövelhängare 25:-/st från Skotornet, ljusslinga 399:- från Granit, Mamakrok/Essem design 175:-, The Dots/Muuto 995:- och Loop stand/Hay 1.711:- allt från The Home Company.

Kommentarer
Postat av: Anna-Karin

Spännande med hallprojektet. Ska bli roligt att se hur det blir, hur det nu blir. En liten fråga Sara, vet du hur många exemplar Olundatavlorna tryckts i? På mitt varuhus Bäckebol säljs dom som "Limited Edition" men ingen tycks veta i hur många exemplar.

2010-12-06 @ 16:32:21
URL: http://nancyandi.blogg.se/
Postat av: Åse - Interiörguiden

Jag gillar flera av prylarna, speciellt de fina knopp-knapparna.

2010-12-06 @ 18:22:45
URL: http://www.interiorguiden.se
Postat av: Hanna - Whiterainbow

Du har en bra plan för hallen :)

2010-12-06 @ 21:49:06
URL: http://whiterainbow.blogg.se/
Postat av: Maria Gustafsson

Jag älskar de knapparna!!

Ska bli kul att se resultatet. Då kanske jag äntligen kan övertyga min sambo som är aningens skeptisk till de :). Kram

2010-12-07 @ 10:44:22
Postat av: Linnéa

Vilket fint kollage :)

Älskar speciellt knopparna och ljusslingan.

Har tyvärr inga tips ang. putsen mer än att kolla upp ordentligt innan ni sätter igång hur man ska göra för att det ska bli bra och hålla. Skulle vara tråkigt om den föll ner på golvet efter ett tag... Lycka till!

2010-12-07 @ 18:34:47
URL: http://finheter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback