Sveriges mest älskade formgivare - vem är din favorit?

Just nu pågår det en omröstning på Sköna Hem om vem som som är Sveriges mest älskade formgivare. 15 utvalda kandidater finns på hemsidan men om ens egen favorit inte finns med så går det bra att nominera valfri formgivare. Självklart är det en högst subjektiv fråga då det handlar om tycke och smak, men varför inte, det finns ju så många fantastiska formgivare både levande och döda i vårt avlånga land och det är alltid spännande att höra folkets röst.

Min topp tre lyder:

Josef Frank - är och förblir den stora mönsterförebilden. Tänk att hans textilier, möbler och lampor fortfarande känns så samtida mer än 40 år efter hans död!

Hanna Werning - att säga att hon tagit över föregående talares skor i mönstervärlden är väl att ta i, men hon växer sakta men säkert i dem. Verkligen en trendskapare och ingen efterapare.
Monika Mulder - att designa för IKEA - "för de många människorna", är en konst i sig eftersom det handlar om en miljömedvetenhet och att hålla nere kostnaderna. Hennes PS-produkter är i framkant. Alltid. Jag har sagt det förr, vattenkannan VÅLLÖ är genialisk.

Vilken svensk formgivare älskar du mest?

Foto: lånad av Sköna Hem

Kommentarer
Postat av: Anna - signerat.se

Hej Sara,

Jag kan inte hitta din mejladress (ursäkta om jag är blind). Jag har en fråga som om du vill får du gärna mejla mig. :)

/anna

2009-04-15 @ 12:51:10
URL: http://www.signerat.se
Postat av: Anna-Karin

Vållö är jättebra och dessutom billig, jag har två stycken. Nu ska jag kika in hos Sköna Hem och fundera lite.

2009-04-15 @ 23:08:08
URL: http://nancyandi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback