Book swap - byt en bok

För ett par månader sen slog jag och en kollega våra kloka huvuden ihop och gjorde en "byt-en-bok-hörna" på jobbet. Hon kom med idén och jag valde uttryck och genomförde den. Byt en bok, eller book swap som fenomenet heter från början tror jag kom till genom att studenter började byta studentlitteratur med varandra (nöden är kreativitetens moder). Vi anpassad idén en smula och här går det ut på att man tar med sig sina uttjänta pocketböcker och byter dem mot andras dito, en liknande organisation finns det på den här sajten. Jag gillar tänket i det - verkligen miljömässig och hållbar konsumtion.

Jag valde en ganska outtnyttjad yta på jobbet och satte upp tre LERBERG dvd-/cd-hyllor, de passar bra även till pockets. Ett bord och två fåtöljer inbjuder till en stunds avkoppling och gör att man lätt i lugn och ro kan kolla igenom titlarna. Texten skrev jag för hand i Illustrator och printade i klistervinyl.
För att få igång ruljansen krävs ett litet bibliotek från start men det samlar man lätt ihop några stycken som brinner för idén. Jag är ju dessvärre helt hopplös på att sätta affektionsvärde på saker så för egen del måste jag köpa bytarböcker, som jag kan sätta i hyllan, på loppis. Hos oss har det även börjat droppa in dvd-filmer och det är ju inget som säger att man måste begränsa sig på något sätt, kultur som kultur!


Foto: Sara Zetterström/Little Miss Fix It

Kommentarer
Postat av: Kattis

Himla bra idé, och snyggt blev det också!! perfekt pockethylla måste jag säga, kanske kan vara nåt att sätta upp även hemma. Har dock dåligt med pocket.. men kommer långsamt upp till en liten samling.

2009-05-27 @ 13:52:18
URL: http://frystaapelsiner.blogspot.com/
Postat av: Gia - Bokfrossa

Vad snyggt det blev :)

Svar: tack! :)
Little Miss Fix It

2013-09-05 @ 21:31:29
URL: http://bokfrossa.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback