Formforum - studiebesöken

Nu låter det som en småtråkig skolutflykt men faktum är att jag fullkomligen supergillar studiebesök så lyckan var total när vi betade av det ena stället efter det andra. Vi började på Cult Design och ska jag vara tokärlig så är deras produkter inget för mig men en stor eloge till Marita Lord - grundare och designer som tog emot oss med hull och hår och bjöd på sin underbara personlighet (och glögg) på söndagkvällen! Måndag morgon satte vi oss på bussen som tog oss till ECO/Boråstapeter. Det var ju något jag hade sett fram emot  och eftersom jag själv är produktdesigner i botten var jag grymt nyfiken på och hade gärna sett mer av arbetsprocessen men man kan ju inte få allt... Det var trots allt spännade att vara i studion och se modeller till vad jag antar var produktfotografering, en snutt av de gamla tapetskatter som finns där för framtida inspiration och det var verkligen kul att få en tjuvkik på några av de kollektioner som kommer i butik i vår. Bohéme med sina underbara pasteller och prickar is a keeper!



Lunchen intog vi på Ellagården - en modern toppfräsch restaurang mitt ute på vichan (vi promenerade några hundra meter från fabriken, passerade en kohage och sen var vi framme). Maten var supergod och jag ville aldrig gå därifrån...



Vi hade ett tight schema att följa så efter lunch var det bara att hoppa på bussen igen tillbaka till Göteborg och Brand Design Center (och nej jag stannade inte kvar på Ellagården om ni trodde det). På BDC gick vi runt och Ohh!:ade och Ahh!:ade oss bland designnyheter och ditoklassiker. Finfint dörrhandtag av Mats Theselius och cool kandelaber från holländska Moooi [moj]. Avslutningsvis hade vi en tävling - ett slags designmemory och jag var såklart i det vinnande laget (sa hon ödmjukt) och ett par glassiga magasin fyllde på goodie bagen ytterligare. En av mina favoriter - lampan Lolita, även den från Moooi, ståtade innanför dörren och den passade faktiskt mig helt perfekt! Jag blev där och då också helt kär i champagnebägarna från Sieger, (de kostar 1000:- st - pust! men är också av äkta guld). Som ni ser föll även Stefan för dem och posade snajdigt (han är så fåfäng.. kolla hur håret matchar bakgrunden...). Läs mer om vårt besök här.


© Sara Zetterström, Little Miss Fix It 2009 (bilden på "Sara Ingalls" är tagen av Hildur Blad)

Jag kan inte nog poängtera hur roliga dessa dagar var och vilka härliga bekantskaper jag gjort!!! Denna vecka har energin fullkomligt sprutat ur öronen och jag har massa bloggidéer på lut så bli inte förvånade om det sker lite förändringar inom kort!


Kommentarer
Postat av: Hanna WH

Hej Sara!

Verkligen roligt att träffas IRL! Har lagt till din blogg bland favoriter så nu kommer jag att kolla in då och då! Kul!

Kram

2009-11-13 @ 09:17:24
Postat av: Hemmarikets Charlotte

Vilken otroligt bra redovisning du har gjort av helgen! Imponerande! Och fina bilder. Nu till din fråga om 1000 dollar shoes. Jag har lånat ytterligare ett ex för att ha till fotografering och det ex jag har är jag superimponerad av. MEN jag tror att jag har fått ett av Lovisas ex för detta är 10 cm för stort för största IKEA ramen.Jag tror generella att de håller väldigt hög kvalitet så chansa och skicka tillbaka om det inte hålletr måttet. Kram Charlotte Vi ses snart igen hoppas jag!

2009-11-14 @ 10:41:47
URL: http://hemmariket.blogg.se/
Postat av: Johanna

Hej!



Fina bilder från oss på Eco-Boråstapter och roligt att du gillade tapeterna i kollektionen Bohéme som jag jobbat med!



Må så gott!

/Johanna



2009-11-16 @ 10:56:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback