BILLY fyller 30!

Världens mest mångsidiga bokhylla fyller 30 år och det firar IKEA med en specialdesignad upplaga i begränsat antal. Ni som besökte bokmässan för några veckor sen kanske fick en sneak peek då jubileumshyllorna visades där.

Gillis Lundgren (* 1929) är pappa till bokhyllan som sålts i så många exemplar (41 miljoner, lagda på rad skulle de räcka nästan två varv runt ekvatorn!). Han började arbeta på IKEA 1953 som medarbetare nummer fyra och var länge Ingvar Kamprads närmaste kollega. Ofta gick det till så att Ingvar pratade och Gillis ritade, till exempel så ritades de första skisserna till BILLY på en servett och om det säger han "Idéer är ju färskvara och då gäller det att fånga ögonblicket när det kommer".

För att hylla bokhyllornas bokhylla ville IKEA göra något speciellt och resultatet blev dels en biografi om BILLY och dels jubileumsbokhyllor; BILLY JÄDER dekorerad med Shakespears kärleksdikter (finns i färgerna grönt, rött och svart) och BILLY BJÄSTA som är inspirerad av japansk manga. Dessutom säljs det nya vitrindörrar av aluminium och frostat glas (gud hör bön!) och fräcka bokstöd i 6 olika färger och två storlekar.

Produkterna börjar säljas idag och så länge lagret räcker. Kanske blir de, liksom mycket annat av IKEAs specialutgåvor, samlarobjekt en dag, boken kommer definitivt att få följa med mig hem  och om vi hade haft lite färre snedväggar hade jag som älskar det mesta från Japan gärna köpt en BJÄSTA, jag tror den blir kult...


Foto: IKEA

Kommentarer
Postat av: Betina

Va snygga dom var! :)

2009-10-12 @ 15:02:54
URL: http://namlooc.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Undrar om de tar slut på en gång eller om man har chans att få tag på en... En svart skulle passa mig perfekt!! Tack för tipset!

2009-10-12 @ 20:28:13
URL: http://www.snyggtigen.se
Postat av: Lina

satan vad snyggt med shakespear!!

2009-10-12 @ 23:36:53
URL: http://rozentuzjazmowana.blogspot.com/
Postat av: Sara

Betina: Ja och visst är det kul med Limited Ediions!Ulrika: Jag tror att du hinner... Lycka till!Lina: ..to be or not to be.. mmm najs ;-)

2009-10-13 @ 05:46:40
URL: http://littlemissfixit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback