Julskål - det dukade kändisbordet hos Orrefors Kosta Boda

Jag fick ett kul pressmeddelande häromdagen som berättade att om knappt en månad slår Orrefors Kosta Bodas flaggskeppsbutik, på Birger Jarlsgatan 15 i Stockholm, upp portarna till sin utställning "Julskål". Sex svenska personligheter har fått tolka julen med utgångspunkt från några favoritföremål i glassortimentet och det är verkligen en skön brokig blandning då de inbjudna julbordsuppdukarna är:

Stjärnkocken Fredrik Eriksson, som driver Långbro Värdshus, hiphop-artisten Adam Tensta, tv-profilen Elisabeth Höglund, Modeoraklet och H&M's fd chefsdesigner Margareta van den Bosch tillsammans med sonen Martijn van den Bosch nyexaminerad från Konstfack samt ingen mindre bekant än Frida Berglund med inredningsbloggen Trendenser.

Orrefors Kosta Boda hoppas att utställningen ska vara inspirerande och även spegla den mångfald, exklusivitet och konstnärliga frihet som företaget står för. Jag är grymt nyfiken på denna utställning eftersom jag själv tycker att dukningen är minst lika viktig som maten man bjuder på, extra roligt är det förstås med en sådan bredd av personligheter vilket borde ge en spännade mix av dukningar. Utställningen är öppen för allmänheten och pågår mellan 25 november och 31 december. På julbordet är väl snapsen mer regel än undantag och jag förväntar mig att se Pärlan, Orrefors nya sötnos av Ingegerd Råman som lanserades i sensomras. Det lilla snapsglaset med formen av ett minimartiniglas och endast rymmer 2 cl - en liten pärla helt enkelt.


Foto: Sara Zetterström

På Designgalleriet snapsades det ur Pärlan när jag var där och minglade i samband med Formex i augusti...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback