Lila - så hett så rätt

Jag satt och tittade igenom mina foton från Hemmässan och fastnade för detta, då den trendigaste färgen sedan en tid tillbaka är lila. Precis som inredningssverige fick fnatt på gult i fjol är det nu lila som gäller. Det är ju lite intressant eftersom lila och gult är komplementfärger till varann. Undrar om det är slumpen eller om det är den mänskliga perceptionen som skapar detta, först är det gult gult gult och sen liksom för att jämna ut det så tar man till lila lila lila. Jag är verkligen ingen trendkänslig person men som regel så brukar det som sker i modesvängen sedan visa sig bland inredning och ända sen i våras har det kommit mycket lila till butikerna och ja, nog har det dykt upp mer och mer av den lila varan inom inredning hela hösten.
Min poäng är att jag egentligen inte är vidare förtjust i lila, men jag älskar ju starka färger så varje gång detta händer, att det är lila som är på tapeten färgtrender kommer ju och går med ganska täta mellanrum, så börjar jag liksom gilla det! Nu inte så mycket att jag vill ha det hemma men tillräckligt mycket för att jag ska förstå fascinationen av färgen. En gång (nio år sedan) målade jag en fondvägg i badrummet i djupaste purpur (med en vit stor cirkel lite crazy placerad). Detta djärva tilltag (kom ihåg att det här var i början av det som skulle bli den långa utdragna lattetrenden) var något som hyresgästen efter, en bekant till oss, påpekade ofta. En lila fondvägg (hans vänner tyckte det var bananas, så coolt, läskigt och ovanligt att de nästan blev lite oroliga...) kunde man verkligen ha det så?
Svar ja, men nope - lila blir ingen hårdvaluta här hemma. Been there done that... ;-)

Lockas ni av den lila trenden och vad har i så fall fått flytta in hemma hos er?

Update tiominutersenare: Läste precis Hemmarikets blogg och där finns ett fint kollage av lila produkter så låt er inspireras!


Foto: Sara Zetterström fiiin-fina pennor och böcker från Bookbinders Design

Kommentarer
Postat av: Hemmarikets Charlotte

Kul! Tankeöverföring! Lila är ju som sagt hett :-) Jag länkar hit med och sätter dig på min bloggroll. Hur kan jag ha glömt det...

2009-10-20 @ 07:55:01
URL: http://hemmariket.blogg.se/
Postat av: Josefine- At home

Både jag och sambon tycker om lila så här är en hel del i den färgen här hemma. Senaste köpet var faktiskt en lila kudde från mimou:) Imorgon öppnar Ikea, ska bli spännande att se resultatet! Jag jobbar dock hela dagen på Ilva och kommer inte hinna dit men senare i veckan så...Ha det så bra! Kram Josefine

2009-10-20 @ 10:35:34
URL: http://josefineathome.blogspot.com
Postat av: Anna

Älskar lila! Jag hittade en liten espresso bryggare på Åhlens häromdagen i lila som förstås inhandlades. Blir jättefin i mitt snart nyrenoverade kök!

2009-10-20 @ 14:24:03
URL: http://totti.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback